Prosím poraďte, chci si koupit MX-5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Prosím poraďte, chci si koupit NA 1.6

Příspěvekod Pavel260 » 07 úno 2012, 22:09

Jardo, tak s mazdou jsem byl nekolikrat v autorizovanym servisu kvuli jedne zavade na kterou ne a ne priji (uz je to tu obehrana pisnicka tak to nechci zase rozvadet :D jinak si na ni asi nemuzu stezovat.) ted jsem koupil od bratra octavii TDi kdy se mu za 4roky nestalo nic a jezdil s ni jen do autorizovaneho servisu. za 3- 4 mesice co ji mam jsem byl v servisu 4x, ted pojedu zas, netahne turbo (hadicky od turba) praskly vyfuk..) auta jsou proste spotrebni zbozi a sere se to jako kazdy jiny, sorry za OT koncim s vylevama v tomto tematu ;)
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod bmxdave » 07 úno 2012, 23:03

Uvidím v pátek no :lol: Jinak já najezdím za rok jen kolem 4-5tis. km takže snad by i rozdrblá Miata vydržela :D
bmxdave

Obrázky: 1

Příspěvekod jardaj. » 07 úno 2012, 23:29

Pavle zdarec ! A já měl zato jak je ochcávka spolehlivá. Majitelé na ni nedají dopustit. Stejnou závadu měl zeťák taky na 1,9 Tdi. Zkusil několik servisů a v různém časovém rozpětí turbo netlačilo. Nakonec to vzdal a koupil Toyotu RAV 4 a má pokoj. Druhej zeťák koupil před 5 rokama novou CX7, už má najetý 1/4 mil. a do servisu jezdí jen na servisky, závada žádná. A servis? Mě na servisce vyměnili baterku. Přišel jsem na to až doma že jsem ji nemohl naplno nabít. Elektrolyt měl furt poloviční hustotu, čili polovina článků zasulfátovaná. Oni prý to tolerujou, protože ti kluci si moc nevydělají a tak si přilepší takovým a podobným způsobem. Proto si dělám většinu sám. Jsem slušně vybavený a místo v RD mám, akorát mě to déle trvá, nejsem profík. Čau Jarda
jardaj.

Příspěvekod Winie » 07 úno 2012, 23:54

pavliku doufam zes nekoupil s tim PD 77kw :D znam tri lidi co to auto maj. vsem odesli hlavy na tech motorech :lol: jinak stary octy cerpadlo-tryska trpeli dost spinenim turba. takze tam se jezdilo do servisu tak po padesati na vycisteni. ale nebyl to zadnej drahej problem.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Příspěvekod Vavris » 08 úno 2012, 11:03

Andy4 píše:Dave: kupuješ si auto ktoré má cca 20rokov, teda vekom je to obdoba prvých favoritov. V akom stave asi môže byť? Celolak nieje všetko, terajší držiteľ auta nebol dlhoročný majiteľ, teda o histórii ti možno nebude mať veľa čo povedať. Moje NBčko je o desať rokov mladšie, a tiež mi po kúpe v garáži môj mechanik otvoril oči a zrazil úsmev pod bod mrazu. Jedna z prvých MX5iek v dnešnej dobe je skôr o hobby zábave, ako o dennodennom spoľahlivom vození. Teda s investíciami rátaj určite, žiadny zberateľ nepredá bezproblémovú krásku za minimálnu cenu.

Já teda trochu vliju optimismus do žil. Sportovní ojetinu už jsem kupoval třikrát a prakticky ani u jedné jsem nemusel investovat ani korunu! Nepočítám oleje, brzdy a podobné spotřební věci...

MX je velmi trvanlivé a poctivě postavené auto a pokud by se našla nějaká opečovávaná NB, tak je myslím riziko nenadálých finančních výtoků poměrně nízké.
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod jardaj. » 08 úno 2012, 16:07

Ještě že se tu připojil Vavris aby to bylo vyváženější jinak by si musel Dave zoufat. Je to otázka rozumu a kliky jako ostatně skoro ve všem. J.
jardaj.

Příspěvekod bmxdave » 08 úno 2012, 16:23

Domluveno, v pátek kolem 10-11h dojedu vyzkoušet bílou Miatu :) Jsem zvědavý jak pojede a v jakém je teda stavu, prosím napište mi sem ještě NA CO SI PŘESNĚ MÁM DÁT BACHA, KTERÉ VĚCI MÁM ZKONTROLOVAT JAKO PRVNÍ. Díky
bmxdave

Příspěvekod Pavel260 » 08 úno 2012, 16:30

tam me takhle napada jedna "zbytecnost" co lidi asi podcenujou a to jsou zamky strechy.. ten zamek se nesmi dat otevrit aniz by si zmacknul tu pacicku- novy (v mazde v CR) 5500,- jeden
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod Vavris » 08 úno 2012, 16:36

Myslím, že na Miatě se žádná věc extra nekazí, takže jen takové ty obecné věci jako u každé ojetiny....
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod bmxdave » 08 úno 2012, 17:14

Pavel260 píše:tam me takhle napada jedna "zbytecnost" co lidi asi podcenujou a to jsou zamky strechy.. ten zamek se nesmi dat otevrit aniz by si zmacknul tu pacicku- novy (v mazde v CR) 5500,- jeden

Ok, díky moc za radu!!
bmxdave

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...