Prosím poraďte, chci si koupit MX-5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Prosím poraďte, chci si koupit NA 1.6

Příspěvekod riderhenry » 05 úno 2012, 11:40

To bych chapal jako duvod, proc neomezovat vyber jen na 1.8, ale naopak moc ne, ale to je jedno ;)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod bmxdave » 05 úno 2012, 12:19

riderhenry píše:Tak ja budu trochu za rejpala :)

Proc mas omezeny vyber na 1.6? Chapu, ze nekomu nizsi vykon nevadi (i kdyz vetsinou trpi i silnejsi motory nedostatkem vykonu, alespon po nejakem roku jezdeni, kdy si clovek zvykne...), ale proc chtit rovnou mensi vykon, kdyz to auto ma uplne stejne naklady na provoz? Jinak jestli z nejakeho duvodu chces NB, tak bych si spis jeste par mesicu pockal a koupil to, co chci vic, nez koupit auto, ktere vlastne nechci :) Pak bych se dival spis na soukromy prodej - v bazaru si automaticky vezmou par desitek tisic, ktere jim zaplatis ty, navic je tam vetsi sance, ze narazis na nekale praktiky (zkratka se tim zivi...).

Tak radši bych chtěl tu 1.8 ,to jo :D ale jich je málo a jsou dražší než 1.6 , jinak ta bílá to prodává soukromá osoba, jen ji má v bazaru
bmxdave

Obrázky: 1

Příspěvekod bmxdave » 05 úno 2012, 12:26

Winie píše:Proč vlastně chceš nb? Jinak těm km bych i věřil. Je to přecijen kabrio. Málokdo ho používá pro velkéj nájezd. Navíc sám mám auto s 250 tis z roku 90 a jedinéj problém spojenej s nájezdem byl vydřeněj cep na klice, což byla drobnost za 300. No a pak byli ko tlumiče a pružiny.

Díky za rady. No za těch 67tis. vč. Eko poplatku se mi to zdá málo najeto, hlavně když je to z německa. Jinak Včera jsem psal tomu majiteli a psal že je dovezená v létě 2011 takže je to možné že to nebude mít stočený km.

NB nebo NA po roce 1992 bych chtěl radši protože prý z prvních 2 let někdy tekla vodní pumpa, nějaké těsnění atd. co je na tom vlastně pravdy? Sem to vyčetl s recenzí.
bmxdave

Příspěvekod Pochtli » 05 úno 2012, 12:30

Winie píše:Proč vlastně chceš nb?

Celkem jednoduchý, třeba mě se taky nejvíc líbí NB. Tak jsem raději chvíli čekal a hledal, než mít NA, kterému jsem nikdy moc na chuť nepřišel.
NB 1.8 -> NB 1.6 -> NBFL 1.8 -> NB 1.6 Miracle (2000)
Toyota Avensis kombi 2.0 VVTi (2005)
Suzuki Swift 1.3 (1999)
Pochtli

Obrázky: 3

Příspěvekod PavelS » 05 úno 2012, 12:34

bmxdave píše:Díky za rady. No za těch 67tis. vč. Eko poplatku se mi to zdá málo najeto, hlavně když je to z německa. Jinak Včera jsem psal tomu majiteli a psal že je dovezená v létě 2011 takže je to možné že to nebude mít stočený km.

Podle data dovozu poznáš jestli bylo stočeno nebo ne? Já neřikám, že to je stočený, ale co píšeš nedává smysl ;)

bmxdave píše:NB nebo NA po roce 1992 bych chtěl radši protože prý z prvních 2 let někdy tekla vodní pumpa, nějaké těsnění atd. co je na tom vlastně pravdy? Sem to vyčetl s recenzí.

to sou podle mě bláboly - o čem mluvíš sou provozní věci který můžou bejt v tahu i na 3 roky starým NC...

Pokud se týká NA, tak technicky sou lepší po upgrade v roce 1994, když začli s 1.8, ale to se týká diferáků, interiéru, podvozku - nemůžeš přeci řešit ročník dvacetiletých aut podle pravděpodobnosti různých těsnění/vodní pumpy. Já měl NA z roku 95 a pumpa se tam měnila po asi 200tkm (možná jen tesnění, nevim přesně už).
PavelS

Příspěvekod bmxdave » 05 úno 2012, 12:40

PavelS píše:
bmxdave píše:Díky za rady. No za těch 67tis. vč. Eko poplatku se mi to zdá málo najeto, hlavně když je to z německa. Jinak Včera jsem psal tomu majiteli a psal že je dovezená v létě 2011 takže je to možné že to nebude mít stočený km.

Podle data dovozu poznáš jestli bylo stočeno nebo ne? Já neřikám, že to je stočený, ale co píšeš nedává smysl ;)

bmxdave píše:NB nebo NA po roce 1992 bych chtěl radši protože prý z prvních 2 let někdy tekla vodní pumpa, nějaké těsnění atd. co je na tom vlastně pravdy? Sem to vyčetl s recenzí.

to sou podle mě bláboly - o čem mluvíš sou provozní věci který můžou bejt v tahu i na 3 roky starým NC...

Pokud se týká NA, tak technicky sou lepší po upgrade v roce 1994, když začli s 1.8, ale to se týká diferáků, interiéru, podvozku - nemůžeš přeci řešit ročník dvacetiletých aut podle pravděpodobnosti různých těsnění/vodní pumpy. Já měl NA z roku 95 a pumpa se tam měnila po asi 200tkm (možná jen tesnění, nevim přesně už).

Tak já nevim,nemám s tímto autem zkušenosti. Prostě jednoduše řečeno, chci zachovalou Miatku do cca 70tis. :)
bmxdave

Příspěvekod Henges » 05 úno 2012, 12:40

riderhenry píše:Tak ja budu trochu za rejpala :)

Proc mas omezeny vyber na 1.6? Chapu, ze nekomu nizsi vykon nevadi (i kdyz vetsinou trpi i silnejsi motory nedostatkem vykonu, alespon po nejakem roku jezdeni, kdy si clovek zvykne...), ale proc chtit rovnou mensi vykon, kdyz to auto ma uplne stejne naklady na provoz? Jinak jestli z nejakeho duvodu chces NB, tak bych si spis jeste par mesicu pockal a koupil to, co chci vic, nez koupit auto, ktere vlastne nechci :) Pak bych se dival spis na soukromy prodej - v bazaru si automaticky vezmou par desitek tisic, ktere jim zaplatis ty, navic je tam vetsi sance, ze narazis na nekale praktiky (zkratka se tim zivi...).

Výkon bude chybět vždy. Já na 1,6 mx5 přesedlal z hondy eg9 vti cca 170koní kde jsem řešil jak přídat ještě koníky že mi to očas přišlo slabé, ale mx5 jsem koupil protože to auto je zábavné i bez výkonu a baví mě víc jak civic i když se ten výkon neda srovnat. Navíc u mx5 do 100km/h je u 1.6 vs 1.8 tak malej rozdíl že mě to ani tak netrápí že nemám 1.8 ;) A pokud by mě šlo o výkon tak leda turbo než řešit ten relativně malej rozdíl mezi těmato dvěma motory.
Henges

Obrázky: 5

Příspěvekod bmxdave » 05 úno 2012, 12:42

Asi se zajedu podivat na tu Bílou z Olomouce, je tu někdo z okolí, že by se na ni přijel podivat se mnou a poradit? 8-)
bmxdave

Příspěvekod Henges » 05 úno 2012, 12:43

bmxdave píše:Asi se zajedu podivat na tu Bílou z Olomouce, je tu někdo z okolí, že by se na ni přijel podivat se mnou a poradit? 8-)

Kdyby jsi jel přes Vyškov tak bych si možná udělal výlet :-D
Henges

Obrázky: 5

Příspěvekod bmxdave » 05 úno 2012, 12:53

Henges píše:
bmxdave píše:Asi se zajedu podivat na tu Bílou z Olomouce, je tu někdo z okolí, že by se na ni přijel podivat se mnou a poradit? 8-)

Kdyby jsi jel přes Vyškov tak bych si možná udělal výlet :-D

Jo to mám skoro při cestě, pak se můžem domluvit :)
bmxdave

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...