riderhenry - NB 10AE "Miatka"

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: riderhenry - NB 10AE "Miatka"

Příspěvekod riderhenry » 24 led 2012, 12:48

Kdyz uz jsem zminil tu brzdovou desticku, tak se podelim o svuj zazitek - treba mi i nekdo vysvetli, co se valstne mohlo stat. Pred nekolika tydny se zacal ozyvat nepekny zvuk od brzd (puvodne jsme si myslel, ze predniho praveho kola). Nejdrive me napadlo, ze se jedna o nejakou necistotu, nicmene kotouc byl cisty a hladky, desticky byly temer nove... Zkusil jsem tedy desky prohodit, zvuk sice neprestal, ale zacal se ozyvat pri pomale jizde, zatimco pri brzdeni bylo ticho (to me utvrzovalo, ze se opravdu jedna o pravou predni brzdu, na kterou jsem se zamerl). Zkusil jsem teda jeste jednou desticky vytahnout a vse vycistit. Po te se zvuk opet objevoval zase jen pri brzdeni. Zajel jsme teda do servisu, kde samozrejme na nic neprisli, ale brzdy zahadne ztichly a na tyden byl klid. Po tydnu se ale zvuk opet vratil, tentokrat uz to bylo jeste horsi a bylo mi jasne, ze to neni dobre. Nastesti semnou jela zrovna pritelkyne, ktera ma asi lepsi sluch a tvrdila mi, ze to jde zezadu, ne zepredu. Kdyz jsem vytahl zadni desticky, tak na me cekalo velke prekvapeni - desticka ohnuta, kus oblozeni zachyceny mezi deskou trmenem a kotoucem... Moc jsem nechapal, jak se to mohlo stat - ze by to prirezlo mi prijde divne, protoze s autem jezdim denne a zvuk se objevil poprve zrovna po tom, co auto stalo jen par hodin mezi dvema delsimi cestami... Tady jsou fotky, jak vypadaji zadni desticky:

Obrázek

tady jsou videt zbytky oblozeni
Obrázek
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod dopr » 24 led 2012, 13:13

rekl bych, ze to byla proste vada materialu. Mne se to kdysi stalo u zadnich desek od Feroda. Taky se takhle rozpadly a to asi jen po pul roce od montaze.
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod seatik » 24 led 2012, 14:14

No ty desticky uz nevypadaji nejnoveji,koukam :lol:
Nevim jak je to u magdy,ale u subaru mi kazdy rok cisti drazky,v nichz desticka beha.Jsou to sice nerezove plisky,ale i tak ze silniccnich necistot a desticek se nabaluji,desticka se Ti zrejme sekla v te znecistene drazce..a casem se to pak zhorsovalo. U novych desticek obcas byva problem,ze maji otrepy,tak je dobre jeste nez se zamontuji trochu opilnout
Přílohy
kotouc.jpg
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Obrázky: 1

Příspěvekod ADix » 24 led 2012, 14:25

Přesně u AUDIny sem měl problém, že se mi po zahrátí brzda sekla a brzdila do doby než vychladla...po vyčištění drážek to přestalo.
...because still in progress...
ADix

Příspěvekod kousmen » 24 led 2012, 14:55

Týjo, tak další servis odpadl, teď už zbývá snad jenom ten z frajer z Rousínova. Desky už vypadají celkem bídně, ale takhle by se rozpadat a prohíbat neměly, nejspíš se tam sekly jak píše seatik, já jsem ty drážky taky čistil...
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod Winie » 24 led 2012, 19:29

tyhle plisky jsou hrozny svine. ja je pri kazdy vymene desek, menim za novy.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Příspěvekod Pavel260 » 24 led 2012, 20:28

nechapu proc :D staci mazat mazat a mazat
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod riderhenry » 25 led 2012, 01:48

Nevim, tohle mi neprijde jako moc pravdepodobne - na te strane, kde byla ta vadna deska, sly desticky krasne tam i zpet, slo videt, jak je pruzinky odtahuji... Nepotreboval jsem nic cistit ani mazat (ale udelal bych to, kdybych nejdriv delal druhou stranu (viz dale) nebo cetl vase prispevky :D ), a to ani s novymi destickami - vse slo krasne hladce. Na druhe strane to bylo presne naopak, desku na jedne strane jsem musel pacit ven a moc se tomu nechtelo ani po promazani a vycisteni, ale to bylo spis diky tem pliskum, co tam jsou (nevim, jak se jim presne rika), takze mozna by to chtelo spis ty vymenit, ale samotne drazky byly taky v pohode. Jinak desticky to byly Hawk HP+, takze zadne extra levne, stare asi 3,5 roku, nevim uz presne - nedokazu posoudit, jestli je to moc, nebo malo...

Kousmen: Jeste mi psal jeden cerstvy majitel MX-5 (NB) z Kurimi, ze ma vyborneho klempire i lakyrnika. Tak jsem si rikal, ze se k nemu nekdy zajedu podivat, abych videl, jak vypada jeho prace (uz mu delal nekolik veci na aute...), tak uvidime ;)
1999 10th AE
riderhenry

Příspěvekod riderhenry » 27 led 2012, 23:13

Tak a doma je posledni z planovanych vetsich balicku - hlavne teda ty koberecky... :D Ted uz to muzu konecne nahazet do inzerce a auto prodat :mrgreen:

Obrázek
1999 10th AE
riderhenry

Příspěvekod riderhenry » 28 led 2012, 00:15

btw. kdyby nekdo chtel zadni tlumice, tak mam ocividne dva pary - sam jsem si toho vsiml az kdyz jsem se dival na fotku a videl, ze jsou stejne dlouhe. Mam to ja ale stesti :roll:
1999 10th AE
riderhenry

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora