Různé

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Různé

Příspěvekod Vavris » 12 led 2012, 11:44

Přesně. Hlavně aby se vyčerpal rozpočet, když už jsme ho dostali. Je úplně jedno, za co to promarníme, vždyť je to z cizího... Chápu, že ve společnosti bude vždycky nemalé procento prohnilých bastardů a člověk je od přírody egoistický arogantní zmetek, ale nyní, po bližším prozkoumání jedné samosprávní instituce a jednoho ministerstva mám pocit, že při možnosti nakládat s veřejnými prostředky anebo za ně využívat služeb, se --- nakazí automaticky každý zaměstnanec hned první den. Dojí stát zcela automaticky. Pocit, že zčásti dojím i sebe a jsem příčinou toho, na co všichni nadáváme, se nedostavuje...

Takže řešení z toho pro mne plyne jediné, ojebávat stát na veškerých myslitelných poplatcích, daních, pokutách, nic mu nedávat. Bohužel, za krácení daní je neporovnatelně vyšší trestní sazba, než za neoprávněné nakládání se státním majetkem...
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Vavris » 12 led 2012, 11:47

Ještě k těm zemědělcům - obávám se, že v tomto odvětví to bez dotací nejde. Výrobní náklady jsou téměř u všech položek rostlinné i živočišné výroby nad prodejní cenou. Kdyby se zemědělci měli uživit sami, lidé je udupou, protože mléko by nestálo 15 ale 30Kč a kilo vepřového 500,-. Obdivuju a zároveň lituju všechny, kteří v tomto odvětví pracují, je to mizerně placená dřina.

O regulacích EU v oblasti zemědělství rači vůebc nechcu mluvit, protože by mě to nutilo vstát a jet zapálit Brusel...

Ještěže mi za chvilku dorazí dlouho vymýšlené "proevropské" tričko :mrgreen:
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod riderhenry » 12 led 2012, 12:08

To mliko stoji 30kc porad, akorat se pulka ceny zaplati na tech dotacich, to je to tak slozity? :D Platime to tak jako tak. Mozna nekdo namitne, ze to neplatime my, ale Nemci apod., ale je v tom nejaky rozdil? Navic, tak to je ted, ale za par let...
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod George » 12 led 2012, 13:04

Ja teda nejsem vylozene pro eu, ale zajimalo by me co byste rikali, kdyby optavdu nebyly zadne dotace
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod Vavris » 12 led 2012, 14:00

souhlasím. Cena základních potravin by prudce vzrostla a tohle je oblast, v které by určitá dotační politika a občanská solidárnost (bohatí přispívají chudým prostřednictvím přerozdělení daní) měla fungovat. Bez dotací by se spousta lidí vrátila do středověku - kdy by podstatnou část peněz musela vynaložit pouze pro obživu.
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Winie » 12 led 2012, 15:41

Jestli chcete,tak až přijedu domů, tak vam to trošku objasnim. Máte v tom trošku hokej, nicméně ne vaši vinou. Prostě se k vam takhle ty informace dostávají. On je v čr pojem dotace dost zparchantelej;-)
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod riderhenry » 12 led 2012, 16:56

To vubec nemusi byt pravda, nektere potraviny by po zruseni cla mohly byt levnejsi (+ jeste by se usetrilo na dotacich, ktere plati kazdy z nas obcanu EU) a i kdyby se tohle nestalo, tak by to porad bylo pro obcany vyhodnejsi, protoze potraviny by nemohly byt nikdy drazsi nez o kolik oni usetrili na danich, z kterych jsou dotace vyplaceny. A to nemluvim o tom, ze kvuli dotacim je zamestnano obrovske mnozstvi uredniku... Vzdyt je to jenom preposilani prostredku z jednoho mista na druhe, akorat si kazdou chvili nekdo z toho kolace trochu kousne, nez dojde zpatky k tem, od kterych vlastne prisel. Nemluve o tom, ze vznikaji zajimave absurdity, jako je zaoravani urody, ktere se kvuli dotacim vyplati spis, nez sklizeni a prodej urody, nebo pestovani plodin, ktere ve skutecnosti nikdo k nicemu nepotrebuje (repka).

Vavris: Bud se pletu ve tvych volebnich preferencich, nebo by jsi mel zmenit stranu, jeslti jsi opravdu pro dotace ;)

George: Tak ja si nepletu, ze by tu byl nejaky stredovek, dokud jsme nevstoupili do EU :D
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod kousmen » 12 led 2012, 17:37

Taky teď každýmu říkám "já jsem to říkal" :) odjaktěživ jsem proti eu... Od doby co jsme tam vstoupili jsem se o tyhle záležitosti ale přestal zajímat, protože mi došlo, že s tím ale opravdu nic neudělám. Budu jenom vědět o něco líp proč se kolem děje tolik nesmyslných věcí, a to mi za ty nervy nestojí. Když už na českou politiku narazím i na diskusním fóru mx-5, dělá se mi špatně.
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod Pavel260 » 12 led 2012, 17:42

tak ja to zakoncim ze nikdy velke spolecenstvi nedelalo dobrotu :D
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod Pochtli » 12 led 2012, 19:35

Vavris píše:..mléko by nestálo 15 ale 30Kč a kilo vepřového 500,-..

Ona by byla cena taky jinde, kdyby na trase zemědělec - zákazník nebylo několik překupníků a mnohdy stovky/tisíce kilometrů přesunu.. A dokud tu budou tupí lidi, co jsou schopní a ochotní kupovat sračky z hypersupermega za 19,90,- aniž by to byť vzdáleně připomínalo to, co má v názvu a na obrázku na obalu, tak je to hold těžký, výrobci se budou i nadále snažit z odpadu udělat např. rádobyuzeninu...

Posledním hřebíčkem do rakve (mimo francouzů a němců) je buzerace chudáků zemědělců kolik čeho maj pěstovat.. :evil:
NB 1.8 -> NB 1.6 -> NBFL 1.8 -> NB 1.6 Miracle (2000)
Toyota Avensis kombi 2.0 VVTi (2005)
Suzuki Swift 1.3 (1999)
Pochtli

Obrázky: 3

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...