Konkurence mx 5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Konkurence mx 5

Příspěvekod Vavris » 02 lis 2011, 09:56

koby: jels už ve FWD s pořádným samosvorem? Do té doby, než jsem zkusil Focuse (bacha na generace - ST/RS FoFo Mk.II jsou těžkopádné svině, 1. generace je oproti nim ostrá jako břitva), jsem si říkal to samé co ty. Jenže ta špéra posune dojem do zcela jiné dimenze. Najednou ty předohrabky už nenapadají na vnější kolo a průjezdy sice nikdy nebudou v tak divokých úhlech jako s RWD, ale bavily mě úplně stejně, jako se zadokolkou. Ale 100 lidí 100 chutí...

Ještě dotaz k CIviku - co se ti zdálo v nepořádku s jeho převodovkou? Tvrdší možná trochu je, ale že by nefungoval, o tom bych polemizoval...
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Koby » 02 lis 2011, 15:02

jel, jenže mi to prostě fakt stejně nebaví :-) RS mk1 jsem nejel, k tomu se přiznávám už na začátku, a věřím, že by se mi to líbilo.. Ale je to pořád o tom, že osobně ve všech předokolkách musim jet strašně rychle, aby mi to něco dalo... Vyjímkou je jaktakž ten cooper S a to pouze 2006-07 rok, ten novej s turbem už taky neni co býval... a Clio RS, ve kterým jsem jezdil minulý týden. Nepopírám, že starý RS bude dobrý, ale myslím, že to bue z těch aut, se kterýma musíš jezdit po okresce 160kmh + aby si z toho něco měl nepletu se? Cooper S je aspon co já měl možnost řídit MX-5 nejblíž - zastává heslo: je jedno kolik jedeš a stejně se směješ..
Free willy2.0
Koby

Příspěvekod Vavris » 02 lis 2011, 15:15

Tak to už je zas jiná písnička.. to už není o FWD/RWD, ale o vnímání rychlosti. V Boxsteru taky člověk musí pelášit, aby měl pocit, že ho nepředbíhají nehybné předměty... V tomto je MX-5 superskvělá.
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod PavelS » 02 lis 2011, 17:37

Henry - psal jsem HGT, to docela zábavný na tehdejší dobu bylo ;) Já neberu novinářské (top gear) testy jako svoje dogma - mluvím tu o svém názoru, navíc když novináři testujou (v tomhle případě Barchetu), tak testujou celý auto - já mluvim o pocitu z podvozku, jestli mi rozumíš...

Vavris - to je právě ono, ty bys možná bral místo MX-5 třeba Clio RS - (neber to jako útok, ale proč si ho nekoupíš?) ale mě se u MX-5 líbí i to, že se dokáže (NC už jo) chovat i trochu jako jiný (jenom) silný zadokolky - prostě např. rozjet se na křižovatce smykem mě baví i po těch x letech a to mě prostě žádná předokola nenahradí. Nechápu co je na tom divnýho... :) Pro mě je prostě mimo komunikace skrz volant, důležitý i to blbnutí za volantem, a "smyky" přes ručku to OPRAVDU nejsou... To prostě k roadsteru jak ho vnímám já nepatří. A že ho tak vnímá i naprostá většina automobilek je snad jasný - předokolový roadstery jsou víceméně vždy jen kompromis.
PavelS

Příspěvekod riderhenry » 02 lis 2011, 20:08

PavelS: Vsak na tom fiatu je dobry prave hlavne ten podvozek. A pravdepodobne i cena - nedival jsem se, ale predpokladam, ze bude oproti MX-5 hodne jinde. Navic novejsi exemplare vypadaji jeste lip.

Koby: Vsak ja schvalne vybiral ne rychle predohraby, ale hlavne zabavne (i kdyz se to nemusi vylucovat). Focus RS je legenda a urcite uzasne auto, ale uz bych se trochu vic bal nakladu na provoz nez u dalsich jmenovanych. Ale nevim, varim z vody. Jeste k novemu Cliu - mne se proste protivi dat za Clio, i kdyz znacne priostrene, 500 000. Ne ze bych to komukoliv vymlouva, ale ja si na to ten pocit noveho auta necenim. Mozna u neceho, co by me vic chytlo za srdce - Clio bude vzdycky vic o funkcnosti, asi malokdo ho ma jako sveho vysneneho jednorozce... Proto me spis laka jako lacina ojetina.
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Koby » 02 lis 2011, 21:56

Vavris píše:Tak to už je zas jiná písnička.. to už není o FWD/RWD, ale o vnímání rychlosti. V Boxsteru taky člověk musí pelášit, aby měl pocit, že ho nepředbíhají nehybné předměty... V tomto je MX-5 superskvělá.

přesně taky ;)
Free willy2.0
Koby

Příspěvekod Winie » 02 lis 2011, 22:13

clio je dobry jako fast daily. nicmene to uz se tohle tema zvrhlo do pomerne divokych rozmeru, protoze berete mx-5 uz jen jako funny auto, coz sice je. ale kazdy funny ma svoje specifika. osobne nepovazuju clio za konkurenci mx-5, ani focuse uz jen proto, ze ty auta maji daleko vetsi uzitnou hodnotu. to uz to rovnou muzete srovnavat s fabii RS atd. konkurenci mx-5 je sportovni dvoumistne auto, idealne roadster. rad bych dodal i s klasickym rozlozenim pohonu, ale to uz bych chtel moc. a ano barcheta je konkurenci mx-5 a myslim si ze rada lidi voli ji, protoze je z min designove narocna (mrkacky nejsou pro kazdeho), ale porad stylova a navic je to predokolka, ktera je vseobecne vnimana jako citelnejsi auto. ja osobne beru jako nejvetsi konkurenci hondu S2000. uz jsem to tu i driv nekde psal. konkurence je taky lotus elan, toyota mr-2 a vlastne vsechny stary anglicky roadstery. ovsem v soucasny dobe se nevyrabi adekvatni konkurent pro mx-5. auto cisty, lehky a delany jen pro ridice a klikatou silnici a to vsechno zabaleny do rozumny ceny.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod Vavris » 03 lis 2011, 09:53

PavelS píše:Vavris - to je právě ono, ty bys možná bral místo MX-5 třeba Clio RS - (neber to jako útok, ale proč si ho nekoupíš?) ale mě se u MX-5 líbí i to, že se dokáže (NC už jo) chovat i trochu jako jiný (jenom) silný zadokolky - prostě např. rozjet se na křižovatce smykem mě baví i po těch x letech a to mě prostě žádná předokola nenahradí. Nechápu co je na tom divnýho... :) Pro mě je prostě mimo komunikace skrz volant, důležitý i to blbnutí za volantem, a "smyky" přes ručku to OPRAVDU nejsou... To prostě k roadsteru jak ho vnímám já nepatří. A že ho tak vnímá i naprostá většina automobilek je snad jasný - předokolový roadstery jsou víceméně vždy jen kompromis.

Já sem ten svůj výblitek na předchozí straně taky myslel obecně a na nikoho jsem nemířil. Měl jen naznačovat, že dobrá předokolka může nabídnout stejnou porci zábavy jako zadokolka, i když v trochu jiné formě (smyky z křižovatek fakt nepůjdou :) ). Taky už bych těžce nesl, kdyby v domě nebyla žádná RWD, dopřát si občas nedostatek trakce na zadku je velmi návyková věc.
Jinak ještě k tomu roadsteru - roadster je jen označení pro otevřené auto s dvěma místy pro cestující, takže přestože mi FWD k roadsteru taky nějak nesedí, jsou vlastně všechny barchetty, streetka a podobné opičárny plnohodnotné roadstery.
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod PavelS » 03 lis 2011, 10:29

Jasně, myslim, že jsou roadstery asi tak, jako je Fabie prostě jen hatchback ve srovnání se s BMW 1er... Myslim, že máš pravdu v tom, že to jsou roadstery, ale taky si myslim, že ani to Mini, ani Barcheta nebyly de facto konkurence MX-5. Asi tak, jako neni Fabie konkurence 120i :)

Možná to vypadá jako že slovíčkařim a hážu špínu na předokolky, ale tak to není - souhlasim, že Focus RS, Barcheta apod jsou určitě zábavný auta - jen si nemyslim, že by předokolka konkurovala na trhu zadokolce v segmentu roadsterů. Tyhle auta jsou hlavně snaha výrobnců ušetřit náklady použitím podvozku z masově vyráběných typů - ne splnění historií daných faktů co má roadster mít :)
Vycházim ze svýho názoru a pro zajímavost uvedu jeden fakt - kolik předokolkových roadsterů vydrželo nějak zásadně dýl, nebo se dočkalo nástupce ve výrobě? ;)
PavelS

Příspěvekod Vavris » 03 lis 2011, 12:02

aha, myslím že už jsme u jádra pudla... já to na konkurenci MX-5 vůbec nevztahoval. Prostě se tu o tom jen mluvilo... :mrgreen:
back in the business 8-)
Vavris

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...