Miata cup a okruhové ježdění

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Miata cup a okruhové ježdění

Příspěvekod zazaa » 25 bře 2010, 18:12

tak kazde ma svoje ... myto a sosnova sou na blbnuti a hrani si na 2-3ku, je to motokarova draha kde se skoro neda predjet atd
most je uz okruh pro auto a ne pro motokaru , je to sirsi rychlejsi a chce to vic koni

jinak radit 4ku v moste no problemo, v najezdech pred zatackama sem tam mel prez 150 :)
zazaa

Příspěvekod PavelS » 25 bře 2010, 19:06

Přesně tak - psát že jeden je dětskej mi přijde nesmysl... 8-)
PavelS

Příspěvekod Ryba » 25 bře 2010, 22:07

neřikám, že je mýto a sosnová nuda. Ale je to spíš na blbnutí než na opravdový okruhový "závodění". Jít tvrdě na brzdy ze 160 a podřazovat při tom o dva kvalty, pocítit pořádný přetížení při dlouhý táhlý zatáčce na trojku kdy jedeš totál na hraně, tohle ti prostě mýto nedá.
Ryba
špion

Příspěvekod PavelS » 25 bře 2010, 23:51

Jasně, je to pomalej okruh - něco vy stylu slalomů apod - prostě krutě technická věc kde využiješ potenciál MX-5tky... Most a Brno bych si vychutnal spíš s 911... Ale to neznamená, že by mě to v mostě nebavilo - chvíli :)
PavelS

Příspěvekod Koby » 26 bře 2010, 08:21

Já jsem teda byl v Mostě - tenkrát s e36 318IS. A pak v Sosnový za deště při Autocarday s 330ci...

A můžu říct, že velkej rozdíl v zábavnosti jsem nějak nepocítil. jasně, na sosnový jsem měl na rovince na trojku 130-140kmh a zbytek okruhu pouze dvojka... zatímco v Mostě jsem tu čtyřku řadil a max. s IS tam bylo tuším 60-170kmh a časté přeřazovaní aspon mezi 2-3... Ale mě spíš baví jezdit v menším rychlostích a zkoušet, kdy už se to auto utrhne a kdy ještě ne, hrát si tam s tím přenosem hmotnosti předek zadek, neutralizovat si to plynem atd... Ale uznávám to, že ve velkých rychlostech se prostě bojim jet nějak na hraně ... Ani kačírek těm miláčkům nědelá dobře a snažím se tomu vyvarovávat... Bohužel je to prostě o tom, že když tam auto rozbiju, nejdu si druhej den koupit nový... ;) Jo a poslední věc, v BMW vždycky po pár hodinách na okruhu začalo všechno vrzat, tak doufám, že v mazdě bude nadále klid :-) A na e36 se po Mostě zkroutili kotouče, asi rok starý ATE, tak to jsem byl taky moc rád...
Free willy2.0
Koby

Příspěvekod Borgi » 26 bře 2010, 12:44

Brno je velmi ale VELMI dobré a neuvěřitelně zábavné na motorce, v autě mě už Brno zase tak moc nechytlo a bojím se že moje stařičká NB by se na něm neuvěřitelně trápila asi je to o tom že na malinkatý okruhy můžeš mít Mazdu jak je + třeba podvozek ale ty větší jsou pro naše sériový miláčky utrpením, co jsem jí zpozoroval: Nestačí se chladit, uchladí ale hodně hodně trpí, spojka začíná aspoň mě po třech kolech prokluzovat a neskutečně smrdí , Brzdy - nebrzdí (Mám vrtaný kotouče Brembo ale stejně), začínají se ozývat nestandartní zvuky od motoru. Prostě na takový dospělý okruh se musí do auta už něco málo investovat a bojím se že takový auto by pak nebylo použitelný na silnici :-) PS: Rozjížděl se už nekdo z Vás s čistokrevnou závodní keramickou spojkou :-D To je autoškola :-D
Borgi

Příspěvekod PavelS » 26 bře 2010, 17:23

S NA jsem teda problémy s chlazením neměl ani náhodou...Ale vim, že když se zvedá výkon, tak už problémy jsou (logicky).

Jinak souhlasim s Kobym...
PavelS

Příspěvekod Pavel » 28 bře 2010, 13:59

Joseph píše:jezdíte někdo český Miata cup? Rád bych občas vyjel (až ji zajedu) s MX5 na okruhy, ale spíš než závody preferuju na okruhu pohodu ježdění.....jezdíte někam občas ? Já jsem zatím zkoušel Most, Sosnovou a Mýto, ......... žádnej velkej závodník ale nejsem, raději jistím závodní pole zezadu abych měl přehled :-) ......

Miata cup je hlavně o pohodovém ježdění a kdo nechce, tak jízdu na čas jet nemusí. Okruhy jsou to dětské, ale s mizernou účastí prostě na větší finančně nedosáhneme. V pátek jsem byl jezdit v Maďarsku na akci Racing Day na Pannonia ringu a to je dokonalý okruh pro MX-5. Délka skoro 5km. Auto to zvládlo se ctí, ale chce to trošku zkušeností v pohybu po okruhu.
Pavel

Příspěvekod PavelS » 28 bře 2010, 14:11

Nějaký fotky?? :)
PavelS

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...