Svejky.tom NA ´93 - Red

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Svejky.tom NA ´93 - Red

Příspěvekod Svejky.tom » 28 bře 2010, 09:55

Někam mi zmizela většina fotek, tak udělám znovu alespoň úvodní stránku.

Mojí Mazdu jsem si koupil na jaře v roce 2008 z mladistvé nerozvážnosti. Byla evidentně bouraná na levý předek, měla šišaté kola pod kterými byly ocelové podložky. Tapec na dveřích byl potrhaný, reproduktory roztrhané, rádio nehrálo, středový panel rozlámaný. Rozlámaný airbox a nádržka ostřikovačů. Nicméně žádný tuning, až na kola a rádio vše v sérii, origo volant Momo. Přivezl jsem ji domu a po pečlivém ohledání jsem byl mile překvapen, že nikde nebyl ani náznak rzi a potvrdilo se mi tvrzení předchozího majitele, který říkal, že byla vždy garážovaná a v zimě nejetá.
Obrázek

Jako vysokoškolák mám do kapsy hloubš, proto veškeré opravy probíhaly a probíhají velmi pomalu.
Začal jsem interierem. Koupil jsem nové potahy na sedačky, na popáté se mi povedlo udělat i ucházející tapecírunk do dveří, George mi časem sehnal i Nardi volant.
Obrázek

V exteriéru jsem zkoušel zadní čirou optiku namísto originálu, který byl poškrábaný, ale nebylo to ono, proto jsem se vrátil k originálu stejně tak s blinkry v blatníkách. Na místo předních tažných ok jsem přidělal světla na denní svícení a elektriku zapojil přesně aby svítily podle vyhlášky. Značku jsem přesunul pod sání. Také z neznalosti jsem koupil stylebar, který mám stále, ale šetřím na nějaký funkční, alespoň mám k čemu přidělat windstopper. Kola jsem vyměnil za 14" originály z roku 93, na které jsem pyšný, protože jsem tyto kola v pěkném stavu sháněl dva roky. Obul jsem je do Bridgestone Turanza a nemůžu si je vynachválit.
Obrázek

Co se týká podvozku, tak jsem pořídil na levý předek nová ramena, staré byly ohnuté a vymačkávaly silentbloky. Ty jsem také vyměnil za polyurethanové Polybush. Také jsem koupil nové kulové čepy, táhla řízení, tyčky stabilizátorů a prachovky na tlumiče. Abych pořád jen neopravoval a udělal autíčku také dobře, pořídil jsem kotouče Brembo, desky RedSutff a pancéřované hadice. Opět jsem z nich nadšený, protože dávkování se hodně zpřesnilo a brzdný účinek nemá chybu.
Obrázek

Nemalou pozornost jsem věnoval i motoru. Hned po koupi jsem vyměnil rozvody. I když ročně nenajedu více než 4000km měním každý rok olej 10w40 Total. Koupil jsem svíčky Champion Iridium. Nové zapalovací kabely. Bohužel nebyly peníze na nový airbox, proto jsem to vyřešil otevřeným sáním, alespoň mám trochu sportovnější zvuk. Sehnal jsem i nádržku na ostřikovače. Celý motorový prostor se snažím udržovat čistý. Ventildekl jsem vyleštil. Sací manifold jsem letos vyndal a vnitřek pročistil. Byl jsem překvapen, že usazeniny nebyly téměř žádné.

Co do budoucna? Exterier potřebuje funkční rollbar a chtěl bych pořídit OEM Lip. Se sériovým podvozkem jsem spokojený. S brzdami taktéž. V interiéru by to chtělo rádio bez stříbrných prvků a téměř nesehnatelnou řadičku Nardi. Ale hlavní změny chci dělat pod kapotou. Postupně sháním věci potřebné na vestavbu kompresoru M62, takže keramická spojka, kované ojnice, písty s nižším kompresním poměrem, řídící jednotku, vstřiky, špéru...

Snad jsem na nic nezapomněl. Případně doplním.
Pár obrázků na závěr
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil Svejky.tom dne 19 bře 2012, 23:59, celkově upraveno 3
NA 93´ 1,6l 85kW, EBC RedStuff brake pads and Brembo discs, Nardi steering wheel.
Svejky.tom

Re: Svejky.tom NA ´93 - Red

Příspěvekod Winie » 28 bře 2010, 10:16

vitam te. neni to ta exvizziho? ty chromovy lampy vyhod. jsou naprd. je to nekvalitni bazmek. stejne jako ten style bar. to je ale jeste ke vsemu nebezpecny. jinak co se tyka tech calounickejch praci, tak moc pekny. mas talent. taky me to ceka az dam el. okna. jeste na ty fotce zezadu tak je to tam naky nakrivo? ze by unaveny pruziny?
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod Pavel260 » 28 bře 2010, 10:24

Ahoj taky te tu vitam :-) vizziho to neni ten ma nebo mel miatu
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod Svejky.tom » 28 bře 2010, 10:29

To Winie: Je to nějakýho týpka od Plzně, ale já už jí mam třetí rok. Origo lampy byly praský, když jsem to přivez a tyhle byli za 1100 obě. Až se mi začnou mlžit, tak půjdou :D. Ten stylebar se mi tam líbí, ale tak to je otázka vkusu. Nakřivo to je, protože to parkoviště je v kopci.
Čalounění nejni až taková věda, stačí sehnat šicí stroj a sololit, koženka s molitanem a chemoprenem je už za pár korun. Přeju ti u toho hodně štěstí.
NA 93´ 1,6l 85kW, EBC RedStuff brake pads and Brembo discs, Nardi steering wheel.
Svejky.tom

Příspěvekod Svejky.tom » 28 bře 2010, 10:32

To Pavel260: Díky ;)
Svejky.tom

Příspěvekod PavelS » 28 bře 2010, 12:07

Moc pěkný! Obě! ;) :twisted:

Ještě že ty kola nedopadly, nevím jak tyhle, ale vím o jednom klukovi kterýmu věčně ucházely - ty dráty se skoro nedaly utěsnit...
PavelS

Příspěvekod Winie » 28 bře 2010, 12:26

Svejky.tom píše:To Winie: Je to nějakýho týpka od Plzně, ale já už jí mam třetí rok. Origo lampy byly praský, když jsem to přivez a tyhle byli za 1100 obě. Až se mi začnou mlžit, tak půjdou :D. Ten stylebar se mi tam líbí, ale tak to je otázka vkusu. Nakřivo to je, protože to parkoviště je v kopci.
Čalounění nejni až taková věda, stačí sehnat šicí stroj a sololit, koženka s molitanem a chemoprenem je už za pár korun. Přeju ti u toho hodně štěstí.

no on ten style bar je hlavne nebezpecnej. o to de. radsi poradnej ram ;) harddog nebo neco podobnyho. co funguje. vypada to taky pekne.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Příspěvekod George » 28 bře 2010, 13:03

obě pěkný:) drátěný kola by se daly, ale musel bys sehnat ty origo z Eunosu:)
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod seatik » 28 bře 2010, 14:50

Ahoj,pekna mazdicka ;) . Koukam dost podobna v exterieru te me :-)
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Příspěvekod Svejky.tom » 28 bře 2010, 22:51

PavelS píše:Moc pěkný! Obě! ;) :twisted:

Ještě že ty kola nedopadly, nevím jak tyhle, ale vím o jednom klukovi kterýmu věčně ucházely - ty dráty se skoro nedaly utěsnit...

no musela v tom bejt ještě duše, ale stejně to bylo furt prázdný, ujel jsem s tim asi 30km, udělal tyhle fotky a střelil sem je...
Svejky.tom

Další

Zpět na Krásky členů fora