MX-5 : auto pro holky (?)

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: MX-5 : auto pro holky (?)

Příspěvekod PavelS » 28 črc 2011, 16:59

Asi mluvíte na Marfila, ale já to mám od změny gum...Micheliny stály za hovno všude, ale ne vodě byly snesitelnější, než ty Ecsty - ale neni to nic na co by holka narazila :)
PavelS

Příspěvekod Johhy » 28 črc 2011, 17:03

Já mám Pirelli Drago P 5000, na suchu super, drží jako přibitý ale na vodě... a co sem se tak koukal tak na jinejch autech si nikdo na nic podobnýho se stejnejma gumama nestěžoval. A jestli ste viděli speciál Top Gearu (three wise man) tak tam měl Jeremy s Miatou stejnej problém. Richardovo Fiat i Jamesovo BMW drželi ale miata šla do hodin. Tak začínám nabývat podezření že to asi bude autem, ale nenapadá mě žádný vysvětlení proč by miata na mokru měla mít takovej problém.
NB, 2000, 1.6 (110HP), BRG
Johhy

Příspěvekod PavelS » 28 črc 2011, 18:37

Neee....Já na tohle narazil letos ve Švajcu - jeden večer hodně lilo a já si začal všímat takový nečitelnosti těch mých gum na vodě - Koby jel přede mnou s tim samým autem a ujížděl :D
PavelS

Příspěvekod Marfil » 28 črc 2011, 19:53

dopr píše:asi tak. Pokud byl hladky asfalt a vubec spatna prilnavost, okamzite to poznas z volantu.

No hele, v řidiči to taky může být :lol: Ale mám nalítaný právě letos milion, ovšem převážně s předokolkama, poslední zadokolka byla před pradávnem Š105 :lol:
Když jsem si pak šel ten asfalt prohlédnout, bylo to jako mýdlo, nepřeju to na trase nikomu. Ty zadní gumy bylo nějaké Portugalsko - Mabor 205/50/15 - letěly hned z domu. Teď jsem nasadil Vredesteiny Ultrac Cento (dobré recenze v Německu), dnes vyzkoušel v dešti, snad to bude lepší i když zatím jezdím s trochu staženějším pozadím :oops:
Naposledy upravil Marfil dne 29 črc 2011, 11:37, celkově upraveno 1
Aktuálně B.E.Z mx5
Marfil

Příspěvekod dopr » 28 črc 2011, 20:20

Ou, no tak ta kombinace shit pneu, kor v takovem rozmeru a deste asi nebyla moc koser :(
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod Vavris » 28 črc 2011, 22:35

Ono obecně mokro je svinstvo samo o sobě - jedno v jakém autě člověk jede. Nemám to bez nějakých velkých únikových zón za deště rád. To už mi přijde bezpečnější i sníh - na něm to klouže a trakce chybí pořád...
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Krenstik » 29 črc 2011, 09:32

Marfil píše: i když zatím jezdím s trochu staženějším pozadím :oops:

To znám, po 2 hodinách od koupě jsem ji omačkal na 53 km D1. :cry: A dneska jak prší tak z toho pořád nemám úplně nejlepší pocit. :? Moje s tím na vodě jezdí jako by se nechumelilo a když sedím vedle ní jak bych nejradši vystoupil. :mrgreen: Ale jí to v zásadě ještě neujelo a tak asi nové pneu ( P Nero Zero) fungují velmi dobře.
Mazda 3 a k tomu nějaký fašista.....
Krenstik

Obrázky: 36

Příspěvekod radep » 29 črc 2011, 12:20

Vavris píše:Ono obecně mokro je svinstvo samo o sobě - jedno v jakém autě člověk jede. Nemám to bez nějakých velkých únikových zón za deště rád. To už mi přijde bezpečnější i sníh - na něm to klouže a trakce chybí pořád...

Jop, přesně jak říkáš... v dešti je jedna zatáčka ok a druhá najednou ne, zlatý sníh... :-)
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod riderhenry » 29 črc 2011, 14:37

Ja jsem asi fakt divnej, ale ja za deste nemam zadny problem. Naopak, vzdycky si uzivam, ze se da dobre blbnout a nenici se tolik gumy. Musim jet (na beznou silnici) hodne prasackou rychlosti, aby zacalo byt auto nestabilni. Ale to uz jsou rychlosti, kterymi se ani na suchu nepohybuju "beznymi" auty, kdyz se mi nejake dostane do ruky. A to prave proto, ze jim neverim, nevim tak dobre, co to auto dela, coz je po presednuti z MX-5 problem. Mel jsem problem s autem jen jednou - kdyz jsem ho mel uplne nove a ridicak mel par tydnu (ani jsem nevedel, co to "kontra" je...). Bez varovani a do ted nevim proc jsem dostal smyk a zajel do pole. Na aute byly uz stare, dalo by se rict nefunkcni Micheliny Pilot Exalto, z kterych se napr. pri prudkem brzdeni nebo smyku odlamovaly cele kusy gumy (od te doby moc tuhle znacku nemusim). Byla to kombinace nekolika faktoru, predevsim ridicska chaba + neschopnost zachranit situaci a gumy me taky moc nepodrzely... Mam ale odjetou i celou letni sezonu na temer 10 let starych zimacich a i kdyz to auto nemelo kdo vi jakou prilnavost, bylo to spis zabavne a kdyz uz clovek chtel jet v klidu a bezpecne, stacilo zkratka snizit rychlost. Ale porad se auto opravdu nikdy nezachovalo kousave, neudelalo neco nepredvidatelneho...
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Vavris » 29 črc 2011, 15:38

Blbnutí za deště super. Samozřejmě! Když leje, mám tendenci okamžitě vytáhnout Mazdu a jet se projet... Ale to jsem neměl na mysli. Blbnutí je jedna věc, ale rychlé řízení věc druhá. To za deště neumím, bojim a neprovozuju... Stačí nehomogenní asfalt a je v zatáčce průser. Nějaký hrbol s kaluží, která vůbec nevypadá jako kaluž, těch pastí je za deště spoustu. Přesně jak psal RadeP - jedna zatáčka OK a v druhé číhá průser.

Když to vyjádřím matematicky: Za sucha má grip hodnotu třeba 90-100 (drží to furt), na sněhu 0-20 (klouže to furt), ale voda nabízí skoro celé spektrum a hranice toho, co si můžeš dovolit, je skoro v každé zatáčce jiná. Nebo mi to tak aspoň přijde.
back in the business 8-)
Vavris

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...