Rada před koupí NB

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Rada před koupí NB

Příspěvekod widar » 10 črc 2011, 09:47

Já mám tvých 192 cm a do svojí NB (pracuju na tom aby se co nevidět objevila v kráskách členů) se vejdu v pohodě. Chtělo si to jen trochu pohrát s posunem sedačky a nastavením sklonu opěradla. Na nový posez (pozn.: jsem nejvyšší z rodiny a v rodinném Mondeu si po mě všichni posouvají sedačku dozadu) jsem si zvykl během 5 minut. Je pravda, že ruka se mi mezi volant a pravou nohu vejde jen tak tak, ale za +-700 ujetých km jsem neměl jediný problém.
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod Vavris » 10 črc 2011, 10:24

čtu okres Karviná - hele, nechceš se dneska přijet ukázat do Ostravy? viz.viewtopic.php?f=3&t=139&start=480 :mrgreen:
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Andre_fux » 10 črc 2011, 11:11

widar: Tak to jsme na tom asi podobně. :)
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod willy2.0 » 10 črc 2011, 11:41

U FL mi tak nějak nesedí ostré rysy předního nárazníku k celkové kulatosti auta"...----Tak s tím souhlasím, mě se víc líbí opticky taky NB, právě z tohodle důvodu.

Jinak s odstupem času mě ani neštve-je mi to jedno, že mám motorizaci 1.6 , ono to vyjde pomalu stejně nastejno s tou 1.8. Jsem zkrátka zvyklej na jiný-správný-pořádný atmosféry, tak čert to vem, ale co mě vadí asi nejvíc a co bych třeba změnit chtěl-je ta absence špéry. Ta mě někdy fakt chybí, bylo by to daleko řiditelnější v určitejch chvílích, víc bych si to užil ještě hlavně. Takže pokoukávám v UK po diferáku z 1.8..

Hodně štestí s koupí, je to fajn auto, za směšnej peníz a stojí za koupi(nedal bych tedy za něj víc jak 120tisíc asi, to nemá smysl a do 120tisíc se dá koupit prostě to co potřebuješ", já ji pořídil dokonce za mnohem méně ještě a každej kdo ji viděl chválil a myslí si, že je to auto za čtvrt mega minimálně-Jooo je to krásný unisex auto to se musí nechat !!! Mám BRG a ještě s takovou tou šedo-stříbrnou podle mě TOP barvy na NB, ale je to věc názoru, tak to mám já no..).

A ikdyž jsem měl chvíly fakt velkej absták po pořádným motoru a tomu autu by slušelo min.180-200ps...Je mi to jedno momentálně, tak si holt člověk počká na mokro nebo si jede kochačku a je to taky fajne.

.......Zvlášt když ráno vstaneš, je krásně venku a čeká tě práce nějaká...Jedeš někam na jednání a víš, že kopneš střechu dolů a hnedka si zpříjemníš den...To je k nezaplacení-a za ty prachy co to cool auto stojí....
A když zaprší je to moře zábavy přímo, na sníh pak pořídím 14"kola s hřebama, to bude něcíčko.
Good Luck!
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod Andre_fux » 10 črc 2011, 13:37

willy2.0: Tak to jsem rád, že nejsem jediný se svým pohledem na tvar NBFL ;) Tou šedo-stříbrnou pravděpodobně myslíš tu titanovou, co? U vede barevný žebříček ta titanová pak střibrná a pak ta BRG. Absolutní top je 10th Anniversary, ale tu sehnat v původní stavu je lehce nemožné. A to v cenové relaci do 7000€ :(
Andre_fux

Příspěvekod Sedrik » 10 črc 2011, 17:25

Mám 191 a ze začátku mě to taky trošku děsilo - když mám nohu na spojce, tak tam ruku prostě nedám. Ale časem jsem si polohu našel a jsem spokojený.
Jinak problém s výškou (tvoji) se dá také řešit menším volantem.
Lost but not forgotten: MaX NBFL 1.8l LSD Silver Blues
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Příspěvekod Andre_fux » 10 črc 2011, 19:34

Co jsem se díval po možnostech jak se do auta vejít, tak jsem našel a tady jsme mě poradili následující úpravy. Úpravy napíšu v pořadí, v jakém bych je chtěl realizovat. Základní požadavek je aby auto mělo malý volant Nardi již z výroby.

1. Vyndání dvou podložek,které jsou u šroubů držící sloupek řízení. Údajně se tím dá docílit 5cm. Zdroj: miata.net Předpokládám že to snad bude stačit.
2. Úprava pojezdů, tak aby šla sedačka posunout víc dozadu při vzpřímeném posezu. Problém s místem na hlavu nemám. Je vůbec ještě místo za sedačkou když je posunuta úplně dozadu a opěradlo je skoro kolmo?
3. Uprava sedadla u čalouníka na mou postavu jak napsal Winie.
4. Uchycení sedačky přímo na podlahu jak psal Raduna MX5. Není s tím problém na technické? Což je asi poslední možnost při zachování seriového vzhledu.

Úpravy kde už se mění seriový vzhled:
5. Modifikace levého dveřního panelu. Oddělání madla na zavírání dveři (to mi tam vadí) a upravit to ve stylu GT2 RS
6. Výměna sedadel za sportovní homologované
7. Výměna volantu za malý sportovní s airbagem.

Poslední dvě jsou už hodně nákladné a to by šli rovnou i 4bodé pásy.

Celkově si myslím, že budou stačit jen první 3 úpravy. To je tak když se člověk zamiluje do malinkého auta :)

Jak jste to řešili vy aby jste se vlezli. Myslí ty kolem 190.

P.S. zajímavé je že v tomto tintítku dám bez problému nohy pod volant http://www.convertiblecarmagazine.com/w ... en-004.jpg
Andre_fux

Příspěvekod riderhenry » 10 črc 2011, 21:56

Omlouvam se za OT, ale to se nejde nezeptat! Jake je v tom Daihatsu svezeni? Docela po tom koukam pro pritelkyni :)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Andre_fux » 10 črc 2011, 22:09

riderhenry : V tom daihatsu jsem seděl jen staticky na výstavišti. Vsázeli jsme se jestli se do toho nasoukám. Je to fakt hodně malinkaté autíčko. Na stánku z toho měli tehdy dobrou srandu, když jsem se do toho soukal. Takže bohužel nevím jak to autíčko jezdí.Každopádně v ČR to bude hodně velká rarita.
Andre_fux

Příspěvekod riderhenry » 11 črc 2011, 00:19

To jo, bohuzel ceny jsou zatim celkem nesmyslne, takze spis mozna do budoucna... Kazdopadne diky ;)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...