Díly se slevou ( elit aj. )

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Díly se slevou ( elit aj. )

Příspěvekod George » 28 dub 2011, 19:11

jestli to nebude tim, že to víko kufru neni, stejně jako u NB a NA, narozdíl od přední kapoty z hliníku :)
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod willy2.0 » 28 dub 2011, 20:19

Všeobecně se dělaj poslední roky hodně převodovky u posledních aut, zrovna včera jsme se o tom bavily s kámošem. Nějak to vše jde na úkor kvantity. Spíš ji máš načatou...Olej to nezachrání. U nových tajpárů kde byla převodovka vždy echt, trpí dvojka, trojka zas......
Z ložisek brát jen SKF, INA, RUVILLE, nebo si najdi kontakt na Intercars(tam jsem dělal obchodáka pár let), uměj japonskou prémiovou kvalitu a mnohdy vyjde mnohem levněji ještě. Rozvody na NB mě vyšli asi litr...rozvodák+dvě klady, po mé slevě, jinak vyjdou asi 1500-1600kč, od jiných značek ještě více. Řemen je v té sadě" Mitsuboshi, což je kvalita asi jako Contitech, Gates či Dayco. Nedoporučuju rozvodáky od Goodyeru....
Naposledy upravil willy2.0 dne 28 dub 2011, 21:11, celkově upraveno 1
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod Koby » 28 dub 2011, 20:39

Jo dík. Budu brát SKF, pokud to bude ložisko... Pořád tomu nemůžu uvěřit, fakt snad i Fabie ujede na ložisko víc jak trojnásobek... Nic jinýho tam fakt bordel dělat ale asi bohužel nebude... jinak dík za tip na rozvody, kámoš bude dělat v dohledné době, tak mu to řeknu... Co se týče převodovky, tak to je trochu klasika u NC a právě pomáhá olej GL-4.. A já tam mám GL-5, a pak to dělá tohle.. i když je schválený...ale to odbíháme
Free willy2.0
Koby

Příspěvekod willy2.0 » 28 dub 2011, 21:40

Jinak na NB jsem sehnal japonský ložisko za hubičku, od GMB, taková středně kvalitní cesta-značka. Kdyby někdo potřeboval, mám tam slevy (Intercars). Časem chci dodělat ten webshop, díly pořád umím.

Někdo tady řešil třeba brzdy..
Z kotoučů který jsou i kapku lepší jak OE, mám odskoušeny skvěle Bremba HC(více nauhličené než standartní řada) a k tomu vydržej, seděj klidně i sportovnější Feroda DS2000-2500(obojí sem měl na Sportu a CTR) a super...Pokud jezdíte svižněji, nedoporučuju moc takové ty středně dobré značky(mívají reklamace) jako např.TRW, LPR, ABE apod..už vůbec ne sortiment Starline od Kelly, to je úplnej shit..Spíš vždy Bremba, Feroda, ATE, Textar a některé japonské značky. Pokud je na konci kodu PR", znamená to premium japonská kvalita to je good( Intercars), povětšinou to vychází i cenově super.
Vím za ty roky, co se reklamovalo, kroutilo... a co ne. U Textar destiček zas mohu např.říct, že více prášej což může vadit někomu, k ATE Powerdiscům zas např., že jsou zbytečně cenově dražší. Na zadek jsem si vždy dal něco normál, co cenově vyšlo i good, třeba Ferodo kotouče a Ferodo premier desky, tam se to nemusí s top kvalitou přehánět...snad jen pokud jezdíš okruh, jinak jsou to vyhozený peníze. Ty Bremba HC se nám osvědčily dobře i na Baworech, které jsou těžší, nebo jsme dávaly ATE powerdisky na ně..
Nebrat děrované kotouče , či jinak perforované...vždy to po cca.20tis.km zpravidla vypraská mezi dírkama a můžeš je vyhodit...

Pokud chce někdo EBC kamarád má na to zastoupení, rád předám kontakt. Kotouče maj oukej, doporučuju a oku neuteče, že jsou jen navrtany ale ne skrz naskrz ...vědí proč...Desky radši jezdím Ferodo DS...2000-2500-3000. A to i kamarid co to prodává..(255ps CTR). Ale je to i věc vkusu..Desky od nich taky oka, jen zvyk náš no, brzděj maličko jinak.

Brzdy by se měly zajíždět těch 1000km...Spíš stylem pohoda a sem tam na to víc šlápnout při nějakém dobrždění , důrazně, ale nepřehřát rychlou delší jízdou zas...to ne, modrej kotouč nežádoucí:-)
Celkově by se mělo brzdit krátce a důrazně vždy, při sportovní jízdě...... POkud ty brzdy měníte, není od věci stříknout pod gumičku pístku u třmenu nějakej ten olej při každé výměně (používám injekci), nestane se pak, že by se pístek přidřel, nechodil. Pokud, už je přidřenej nevrací se třeba nebo málo, je dobrý tam stříknout brzdovku, žere rez, maže, ale je agresivnější na tu gumovou manžetku(rozchodit takhle a pak tam dát olej).
To samé do vodítek třmenu, nacpat lehce vazelínu vždy při výměně. A pokud ste pedanti, není od věci lehce vazelínou natřít dosedací plochu středu, unašeče pod kotoučem... Nestane se pak v budoucnu , že by kotouč nešel sejmout a držel tam jak židovská víra(to se mě stalo na mé, když sem to dělal tedka).7
Taky bacha na to štelování vzadu u ručky, zjistil jsem, že stačí tomu šroubu co je na imbus málo a strneš ho...ten tisícihran...

Jinak zadní ložisko jsem měnil:
Zatáhneš ruku, povolíš tu hlavní matku co drží poloosu. Povolíš horní dolní rameno, vyhodíš třmen, kotouč. Vyndáš těhlici, použiješ ideálně tuším 30 vořech vyklepneš ten unašeč jak jsou na něm štefty kolový, sejmeš segrovku co jistí ložisko , vyklepneš či vylisuješ ložisko. Vyrejpneš zezadu to starý gufero, stírátko co zabranuje bordelu do ložiska. Nalisuješ ložisko...a bla bla vše zpátky. Na konci dotáhneš fest co to jde, tu centrální matku. Jiný je to u kuželovejch ložisek(koncern VW apod), tam se dotahuje na fest a povolí o osminu, nebo prostě tak, že se kolo pěkně točí. Všehovšudy jsem to dělal hodku celé asi.
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod Krenstik » 28 dub 2011, 22:40

Klidne to jde brat jako spam ale tohle jsou prispevky ktery muzes willy psat. Tohle je to co asi ocenime. I kdyz spousta z nas vi zna, jinne casti to muze pomoct. ;)
Mazda 3 a k tomu nějaký fašista.....
Krenstik

Obrázky: 36

Příspěvekod Sedrik » 28 dub 2011, 22:56

willy2.0 píše:............

Ahoj,
mám v plánu měnit všechny brzdový disky a přední destičky - jsem v tomto úplnej amater, tak si nechám rád poradit, ale pochopil jsem, že doporučuješ disky Brembo HC a desky Ferodo. Mohl bys mi napsat, na kolik tyto díly vychází cenové? Jen abych měl zhruba představu? Klidne SZ (na Nbfl 1.8)
Díky moc
Lost but not forgotten: MaX NBFL 1.8l LSD Silver Blues
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Příspěvekod willy2.0 » 29 dub 2011, 09:56

Záleží jak jezdíš...Pokud nejezdíš nějakou sportovní jízdu vyloženě , tak je zbytečné např.dávat ty sport.Feroda a můžou se dát normál destičky od ATE, bremba, Feroda. Bude tam cenově tak litr , litr půl rozdíl. Napiš mi na rennsport@seznam.cz , mrknu se ti, zjistím.
Já mám momentálně na předku normální desky, kotouče...Až kdybych vyměnil za 1.8 a pohrál si s podvozkem(auto mi dovolilo ject svižněji), přistoupím k radikálnějším brzdám, jinak to nemá smysl. Ted s tím hlavně jezdím kochačku a funny jízdu. Záleží jak to užíváš.
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod Krenstik » 29 dub 2011, 10:13

Dam kdyz tak vlastni zkusenost. Mam OEM kotouce a k tomu Feroda DS performance a i pri blbnuti v pohode. Ani predni disky nejak zasadne nemusim cistit. V kelly meli loni vyprodej a cenovka byla nekde kolem 1400 :twisted: :)
Mazda 3 a k tomu nějaký fašista.....
Krenstik

Obrázky: 36

Příspěvekod Miata » 29 dub 2011, 17:12

KOBY: Tohle by mě taky pěkně sralo :cry: . V podstatě "nové auto" a takové závady. To moje 15 let staré NA zatím vůbec nic a to mám 3cm podložky už 20tis KM a ložiska zatím naprosto OK. Celkově bez závad. Ťuk ťuk ťuk :)
MX-5 NA silver 96 1.6 komplet Postert + podvozek BC Racing BR-RS 4/5kg alles in ordnung http://www.lennypromotion.cz
+ daily E61 535D :-)
Miata

Obrázky: 1

Příspěvekod Dee #4 » 30 dub 2011, 13:15

Tady je kontakt na Honzu Becicku z AutoBeky: 728 338 567
Sezene skoro jakykoli dil do nekolika dnu za polovicni cenu co jsou v elitu nebo kelly, pricemz nabidka sortimentu je stejna i co se tyce znacek a kvality ;) reknete ze ste od Dominika s MX-5kou.
Jen napriklad - mam od nej komplet japonske rozvody za 2000, pokud si dobre pamatuju v kelly sou za 3500.

http://www.facebook.com/pages/AutoBeky/ ... 22?sk=wall
Obrázek
www.autobeky.cz - Prodej náhradních dílů, servis a úpravy, mytí a detailing
Dee #4

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...