Konkurence mx 5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Konkurence mx 5

Příspěvekod Koby » 25 dub 2011, 23:49

S Boxterem sem nejel... nicméně souhlasim s tim, že MX-5 NC se taky nelíbí uplně 100% limit jízda... Svědčí jí to tak na 70-90%, pak už je taková neposedná a cejtíš, že tomu autu se to nelíbí.. BMW jsou přesný opaky, tam M3 nebo i ta 330ci - čim hnusnější a tvrdší jsem na to auto byla a čim sem jel rychlejc, tim víc mi to připadalo lepší a bavilo mě to. Chutě se změnily a proto mi ted svědčí MX-5 :)
Free willy2.0
Koby

Příspěvekod Winie » 25 dub 2011, 23:56

v boxteru prvni generace sem jel a mel sem z toho pocit ze to je auto jen na masirku. to auto pro me bylo hrozne tupy. miata je takova ostra, agilni. boxter mi prisel daleko min hravej, navic me docela vytacely dlouhy kvalty u manualu. ale motor se vytacel mnohem ochotnejc nez u miaty. ale je pravda ze to byl snad druhej rok vyroby toho modelu. majitel mel ve stejny dobe i 911 a rikal ze je to uplne o necem jinym. 911 je mnohem hravejsi, ale tu jsem bohuzel neridil. dneska ma prvni generaci turba a to je prej teprv ten pravej narez 8-)
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod riderhenry » 26 dub 2011, 00:36

...ted jeste koupit to, zivit to... :D Takovej Boxter Spyder bych si urcite nechal libit, nastesti na nej nemam. :) Stejne si myslim, ze otazka chovani MX-5 na limitu neni nic neprekonatelneho ;)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod PavelS » 26 dub 2011, 09:58

Přesně, souhlasim - já sem s Boxsterem S (manuál) pár kol v Mýtě a pár desítek km na okreskách udělal a za sebe říkám, že i když je to skvělý auto, tak NC je zábavnější v nižších rychlostech. Pro mě je to nejdůležitější kritérium proč si vybrat MX-5. Mnohem větší, než image, totální výkony apod.
PavelS

Příspěvekod Koby » 26 dub 2011, 13:53

Jj, s boxterem, M3 a timahle nesmyslema musíš letet po okresce 200 aby tě to bavilo... :-) A to mě naštěstí nikdy nebavilo :D na MX-5 je zlatá ta vlastnost, že jejedno kolik jedeš a stejně se směješ...
Free willy2.0
Koby

Příspěvekod Edis » 26 dub 2011, 17:46

Mám NA a s Boxsterem jsem něco najezdil,můj názor je,že srovnáváte nesrovnatelný.Boxster je výkonově jinde,je větší,těžší,prostě bych řekl,jiná kategorie.
Když jsem ho řídil poprvé,zažíval jsem nezkutečnej pocit,takový to-kur.. já řídím Porsche,to je mazec.Měl jsem velkej respekt,vím,že to není 911,ale ten zvuk 6válce to je prostě nářez. Jsem Mazďák,ale nevím jestli bych nedal přednost Boxsteru i když ze zkušenosti,spolehlivost nic moc.
Edis

Obrázky: 0

Příspěvekod Vavris » 26 dub 2011, 18:05

Edis: heh, tak to já jsem měl právě zpočátku pocit dosti rozporuplný, dalo by se říci, že jsem byl skoro zklamán, ale čím dýl jsem auto poznával, tím víc se mi dostávalo pod kůži.

Jinak, myslel jsem si, že mi tato zkušenost aspoň trochu napoví, jestli do budoucnosti počítat s cestou výkonnějšího auta anebo si doladit MX-5 podle svých představ a utopit v ní větší peníze. Na konci jsem "překvapivě" zjistil, že nevím :mrgreen:

EDIT: Ještě mě docela překvapilo relativně nekousavé chování na mid-engined auto.
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod willy2.0 » 26 dub 2011, 20:08

Tak BoxterS nemá podle mě chyby. Hravý auto, kámoš to s tím umí hezky a moc se mi to líbí podvozkově, chování auta moc, jen na to zatím nejsou šušnáky a občas se někam nevejdu (díly jsou přeci jen dražší u tohodle). Třeba před NC bych to upřednostnil určitě.
911carrera ta je vyloženě na okruh...Loni jsem měl tu čest nebyla to 4S, tiptronic, měli jsme to půjčený ... nevzalo mě to nějak, limit jsem na okrsce nenašel...Prostě ty 350-370gumy vzadu, to nejde utrhnout jentak a strach že to rozbiju mi to stejně ani nedovolil, tvrdý je to jako prase..Ale BoxterS je super i na normál silnice a limit se hledá dobře a je to velká zábava, výkonu akorát, kousavej není to je pravda. Zábavy kopec a je cool. Něco takovýho bych bral hned : http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... er/8783537.

Pro Wawrise: Harris kdysi nějak napsal, že je to lepší volba jak 911carrera..:-)
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod Vavris » 03 kvě 2011, 11:50

Dojmy z Boxsteru S poskládané do článku - http://www.autickar.cz/2011/05/roadtest ... tiptronic/
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Marfil » 05 kvě 2011, 18:50

Divím se, že se tady v tom vláknu zatím neprobralo i toto:
Podle několika názorů příjemné svezení.... :geek:
MG TF 135 Cabrio
Přílohy
$(KGrHqMOKooE10C2DDPjBNovN5RpVg~~_27.JPG
Aktuálně B.E.Z mx5
Marfil

PředchozíDalší