Tak přidám i něco já, pač mám více autokosmetiky než-li kosmetiky na sebe

Takže v první řadě vždy nastříkám předek odstraňovačem hmyzu od coyote a kola čističem tuším že od sonaxu necham působit a opláchnu...předek a kola naprosto čisté pak je na řadě důkladné opláchnutí a šampónování šamponem s voskem od sonaxu. Po oplchnutí a vysušení stříknu detailer (vosk v rozpašovači od riwaxu) a rozleštím. na okna mám další čistič o5 sonax a na interiér obyč srej s vanilkovou vůní od carplan

. Co se týče střechy tak čistič od madguiars či jak se to píše, ten ale celkem stáhne černou barvu ze střechy, tak pak nanesu impregnaci od sonaxu a ta hned černou zase dodá. nakonec jen stříknu pneu pěnou od sonaxu a hadrem ještě preleštím disky, pač na ty se po té pěně celkem chytá maras.
čistění motoru: používal sem čistič od coyote...ten ale působil agresivně na barvu a leštěný hliník, tak sem vyměnil za madguiars a pohoda.
chemie:
odstraňovač hmyzu coyote
čistič disků sonax
šampón s voskem sonax
vosk v rozprašovači riwax
ošetření pneu sonax
okna sonax
čistič střechy madguiars
impregnace sonax
čistič motoru madguiars
a pak na další auta mám doma oživovač plastu, pastu na škrábance, nějaké vosky atd na td

značky už nevím, pač je často nepoužívám.
technika

:
kýbl
"mopová" rukavice na umejvání - fakt dobrá věc
obyčejný ručník (musí být jemný a hodně sát vodu, na vysušení auta)
hadříky z mikrovlákna ( na leštění )
švédska útěrka (jedna na okna a jedna na palubku)
wapka (když je podvozek hodně zamarasený)
a karoseriju leju vodu jen z hadice
pokud si doma vzpomenu tka vyfotím kufřík v kterým to všechno mám...zabíra snad půlku kufru v mazdě

...because still in progress...