od willy2.0 » 14 dub 2011, 19:43
Nelze nějakou 1.8 Clio brát v potaz, taky jsem ji kdysi řídil...A Williams byl pak úplně někde jinde.............Měl větší brzdy, rozšížené nápravy , jinak poskládanou převodovku...a poníkama sice jen papírově o 10ps více proti 137ps 1.8, ale celkově motoricky.......... jak kdyby tam byl jinej motor diametrálně, úplně jinej silák.
Do té doby jsem se modlil před 10lety k Vti Civicu....Jak jsem poprvé tehdy zkusil Williamse, dá se říct, že jsem úplně přehodnotil to co od auta chci. Do té doby jsem si zažil jen auto dobré motoricky, ale najednou fungovalo celé jako celek a dalo se s tím neuvěřitelně a všude letět. Je to typ auta, v kterým si vyjedeš hodně velkej řidičskej level.
Co se týče komunikace a tomu jak autu věříš, v tomhle mám naprosto jasno min.ve své třídě Clio diktuje a mnohdy i zahraniční novináři brali toto auto i na test mezi supersporty a to o ledasčem svědčí...Hele já se rozkoukávám v každém autě rychle, to se o mě i ví-kluci co mě znaj tak mi to často říkaj tak snad nekecaj, troufnu si říct že MX5 využívám na min.90procent ! po 4tis.km úplně v pohodě, s předokolkou letím od pátý zatáčky, jen si to odbrzdím a posouvám okamžitě limit pokud mi to auto dovolí...Nebojím se v MX5 ani náhodou. V M3 jsem třeba ale respekt měl, kdoby ne to je vysoká škola zadokolová...Jen jsem limitovanej jejíma schopnostma (MX5) víš, ne těma mejma. Když auto zadokola funguje, není to hned silák jako M3, prostě se mu jen přizpůsobím přepnu a jedu , musím říct, že díky MX5 jsem zjistil opět starou pravdu, pokud ti to sedne, funguje... tak se s ním dá jezdit hnedka limit a je jedno, že je to jiná koncepce úplně to fakt neřeším a měl jsem respekt na začátku ne že ne.
Taky cejtím od začátku (což jsem sem už psal), že bych ji na nějakou rychlejší jízdu musel přestavět a byl jsem rozhodlej od začátku, že zůstane jak je...Takže čekám vždy ideálně, když naprší pěkně a jdu se bavit takhle a tam si myslím, že je místo tohodle auta ! ne rychlá jízda na okrsce(v sérii).
Ona mi nemůže nabídnout to co Clio, protože na to není stavěná to ani náhodou v sérii, fakt nemáš tucha co se dá s tím renckem dělat.... Znovu říkám, nesrovnávejme tyhle dvě auta, nejde to...Jedno je fakt na smýkání a kochačku, druhý je naprostej hardcore, král na okrsku, auto kterýmu tak nesmyslně věříš , který tak funguje, že když nebude řídit třeba EVO9 nějakej šikula.. tak se nečape a odjedu mu. Můj kamarád co má Zetko nebo další co umí se zadokolkou, mnohem silnější nežli je MX5 ...a půjčil jsem jim to, ty mě řekli dokonce že je to kočár pro dědky, prodej to už. Já to takhle negativně nevidím až, auto jde postavit, přestavět..Jasně že mnohem lepší základ bude 1.8 a poladit to , ideálně nafoukat asi, aby to mělo těch min.200ps a krouták rozumnej....K tomu dát velký brzdy , překopat geometrii a komplet podvozek a věřím, že to bude hezký svezení. A autu to bude slušet...Ale to je investice, kterou do toho prostě nedám, až tak mě neoslovilo, asi i ta koncepce jak jsem nakonec psal...Beru ji čistě jen na zábavu, na závodění ne.
At mi nikdo netvrdí, že s tím jezdí na okrsce palici nějakou a už vůbec ne to, že s tím dělá to co se dá dělat asi s Cliem, není to možné. Fyziku nikdo z nás neochčije. Pokusím se, než to prodám natočit nějaký videjka(chtěl jsem i pro sebe na památku), až bude voda na silnici, zrovna včera jsem se hezky svezl...je to velká sranda, ale jak jsem řekl na suchu je auto poloviční jakoby. A to bych jako novinář, kdybych dělal test o tomhle autě zmínil. Štve mě , že nikde jsem se toto nedočetl...Že na suchu je auto nudnější, je sice hezké, že to jde hned za volantem, dá se pěkně trefovat apex apod.apod vohraný písničky ....Ale sakra, pořád je to trošku houpačka a strašně tomu chybí koněěěě a brzdy, trošku koule by to mohlo mít to je to co tomu neodpustím. Pokud , ale zaprší....je to velká věc a úplně jiný auto......Jak kdyby to ožilo:-) Potenciál tam je, každé auto jde udělat a základ je dobrej ve svý třídě jeden z nejlepších za tu cenu asi nejlepší i nepochybně. Co se mě ještě strašně líbí na ní, to je teda vzhled...Je to strašně hezký auto, to se musí nechat. A tím bych to ukončil.
Naposledy upravil
willy2.0 dne 14 dub 2011, 20:07, celkově upraveno 1
Maximum Atack"