od kubec99 » 13 dub 2011, 23:35
Ahojte,
chcel by som vas poziadat o radu. V poslednej dobe sa mi zacala prejavovat taka zavada, ze mi po zohriati motora obcas zacne na chvilu ist auto len na 3 valce a potom zvycajne samo nabehne na 4 valce. Tento problem som skusal riesit vymenou sviecok (nepomohlo), vymenou svieckovych kablov (nepomohlo), teraz vaham ako mam dalej postupovat pri vylucovani dalsich moznosti. Myslim ze uz su pravdepobne len 2 moznosti, co by to mohlo sposobovat. Bud vadne jedno z vysokonapatovych trafakov (cievok) alebo vstrekovac. Ako by som mohol vylucit jedno z nich? Pomoze mi v tomto pripade ist na diagnostiku? Niekde som cital ze na MX-5 sa s diagosikou neda nic zistit. Je to pravda?
Od tej doby co sa mi par krat prejavila tato zavada, mi blbnu volnobezne otacky. Ked je auto zohriate a uberiem plyn, tak zostane volnobeh zhruba na 1400 ot/min a ak nepohnem s plynom, tak zhruba po 10 sekundach klesnu na cca 800 ot/min a tam uz sa udrzia. Toto spravi po kazdom pridani a ubrati plynu. Ako sa daju nastavit volnobezne otacky na MX-5? Mohlo sa tym chodom motora na 3 valce poskodit nieco? Albo nebodaj motor nabehol do nejakeho ochranneho rezimu, ze si drzi vyssi volnobeh?
Prosim pomozte mi. Neviem ako mam dalej postupovat.
Dakujem
LUBOS

NBfl Sportive r.2001 1.8l, Torsen, 6st. prevodovka, BC Racing 6/5, Buddy Club P1 Racing SF...