Konkurence mx 5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Konkurence mx 5

Příspěvekod Marfil » 13 dub 2011, 10:07

K tomu komfortu - když si budu chtít koupit sportovní auto a zvolím Ferrari, budu taky zklamaný, když tam v lepším případě najdu jen rádio ??? A to, že mě i tohle auto "udrncá" na našich silnicích za chvíli, je taky 100% :ugeek:
Aktuálně B.E.Z mx5
Marfil

Příspěvekod dopr » 13 dub 2011, 10:52

Ja jen doufam, ze se wilimu podari to auto co nejdrive prodat, protoze je mi z jeho mouder uz fakt na bliti :roll:
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod willy2.0 » 13 dub 2011, 11:22

To jsou fakta. Kdo to nechce vidět, nevidí to...nebo to prostě nevidí, to je jasný. Když mi někdo napíše, že se dá jezdit s MX5 denně a je docela na pohodu (NC možná, chytrý Koby:-), tak na to máme teda fakt zcela jinej názor(u NB a NA to tak určitě není). Samozřejmě, co člověk to názor, ale já takovej sebemrskač asi nejsem...Když si budu chtít koupit auto jen na víkendy a budu s tím jezdit 2-5tis.km ročně jako něteří tady , to si můžu koupit EVO6 , budu z něj vyplesklej a uživím ho taky. Já si chci sport.auto užít víc, min.těch 10-15tis km ročně...Budu si ted kupovat daily ještě(měl jsem to tak vždycky, dokonce tři auta dlouho), přesto jde MX5 pryč, nevidím v tom nic co by mě dávalo navíc už.

Winie, budeš se divit , ale toho Megana cabro(97rok 2.0 16v 147ps-Williams motor, taky jich moc není a ve žlutý byl pěknej) sem měl radši. Protože to mělo , když už nic jinýho hodně dobrej motor, kterej je dost návykovej.....odpovídající brzdy, podvozek nebyl úplně zlej... celkově hbitý(asi 1050-1080kg) a aspon trochu komfortní auto, což mě u MX5 chybí prostě(věřím, že NC by mě sedla líp třeba) a je mi u zadku , že to nezametalo zadkem, v celku mě to řeklo víc nakonec. Pokud bych volil zadokolu někdy, bude to určitě zavřený auto , ne tak nizoučký a slušnej motor... Ideálně FT086:-))
A nebudte tak nas....Věřím, že plno lidí bude s MX5 spokojeno...Chci víc od auta prostě, jsem zvyklej na něco jiného, víc moudra v tom nehledejte :lol: :roll: :twisted:
Už sem nenapíšu, máte z toho akorát vyrážku pak....Zas si to neberte tak, prostě píšu co mi na tom vadí, nevím proč by to měli bejt hned moudra, blitky. Radši stokrát chválím než kritizuju, to mi věřte.. :mrgreen:
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod dopr » 13 dub 2011, 11:44

Aha, vzdyt ja mam vlastne NB jen jako vikendovku, se kterou jsem za 2 roky najel 66 000 km, 1x rocne jedu na dovolenou s najezdem 5 - 7000 km :lol: Chodim 2x tydne na rehabilitace zad a kazdy den nachazim na svem tele nove a nove modriny z tohoto strasne spartanskeho auta :mrgreen:
Jestli jsi tak slaby na nohy, ze nemuzes vystoupit z auta, tak si bez obcas zabehat. Jsi mimo, ale to jsi uz dlouho :twisted:
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Příspěvekod riderhenry » 13 dub 2011, 12:13

Tak presne z tohoto mam hruzu. Nejaky jedinec si koupit sportovni roadster, aby si pak stezoval, ze to ma maly kufr, ze to neni pohodlne jako trida S... No a potom vznikaji auta, ktera se snazi vyhovet zakaznikove potrebe delat vsechno nejlepe, aby pak nedelala dobre vubec nic. Po tom ostatnim pak neni poptavka a ja si to nebudu moct za 10 let koupit jete. :D

willy2.0 píše:Už sem nenapíšu, máte z toho akorát vyrážku pak....

Budu ti to stopovat :mrgreen:
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod willy2.0 » 13 dub 2011, 12:50

dopr
11let chodím cvičit, v tom problém určitě není, jen mám rád svý pohodlíčko trošku už víš :D
Henry
:oops: :lol:...Jinak..Fakt si myslím, že NC by mi vyhovovalo mnohem víc asi, ikdyž na to někdo nadává, že už to není takový...Plní to svou funkci mnohem lépe jak NA,NB svým způsobem(většina to má stejně na kochačku, protože pořádnej motor chybí) plus na kluzku bych se s tím udělal sem tam , pohoda, taky je tam silnejší 2.0, který snad s tím jede konečně obstojně (aspon jako ten Megan). Samozřejmě vše je to věc náhledu...Ten máme každej jinak..Celkově mi NB přijde jako lehce nedodělaný auto a není to kára, do kterýho bych chtěl utopit peníze za nějaký úpravy.
Já jsem se nad tím pozastavil asi už při první jízdě(600km) z Německa...kdy mě bolel zadek tak, že jsem necejtil pánev ani chvílema (dopředu říkám, že jsem zvyklej na roční nájezd 40-50tis.km!). Trošku mě vadí i maličko vyosenej volant, kterej nejde ani nastavit u mě(nevím jak to mají jiné NB).. atd atd.
No spartánské auto to nepochybně je, někde snad ve Speedu nebo kde řešily, jestli to může bejt na daily....Myslím si, že celoročně s tím jezdit...to je na metál" a jde o velmi oddaného fanouška (Dopr:-)) , ale i tací jsou, proč ne :mrgreen:!

Beru to jako zkušenost další a rozhodně nebyla nepříjemná. Prostě a jedině za mě kapotovaný auto a aspoň slušnej základ v motorizaci.
Myslím si, že pokud udělají tu Toyotu FT86 tak jak slibujou, že to bude něco hodně zajímavýho, něco co přesně hledám co bych chtěl. Kort, když do toho dají boxer motor ze Suba, což by mohlo i zvukově bejt moc echt a pěkně to nahraje celkově dobrýmu rozložení váhy (snad tam nedaj turbo).

Roadster není pro mě zkrátka.Ale MX5 mě taky ukázala , že se náhonu na zadek bát nemusím, pokud to nějak funguje a za to jsem rád. Je to ideální auto pro začátečníka s touhle koncepcí. Dá se během chvilky jezdit a posouvat limit a to značí že auto funguje, je dobré a je taky zábavné. Za mě vše.
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod dopr » 13 dub 2011, 13:29

jo no, krasne ses zase vyblil. Tve dedukce o tom, jak jsem oddany fanousek (cili asi fanatik), ktery asi sam v sobe popira, ze je to auto nepohodlne ci co :lol: Moje pritelkyne je asi taky vadna, kdyz si za celou dobu na nejakou nepohodlnost nestezovala. Boze boze, ty proste nejses schopny prijmout fakt, ze nekomu to auto prijde pohodlne naprosto v pohode. Pokud necitis po par stovkach km zadek, tak se nauc za volantem poradne sedet a najdi si idealni polohu. Nejsem rozhodne sam, kdo ma tohle auto jako daily a proto taky nejsem sam, komu tve vyroky o spartanskosti a nepohodlnosti auta prijdou fakt velmi usmevne. Ano, jsou samozrejme mnohem mnohem pohodlnejsi auta, ale ja si proste nemam na co stezovat. Za to ty jsi myslim zvykly stezovat si porad na neco.
Suma sumarum s tebou proste nema smysl nijak diskutovat, protoze se tu vede vzdy jen nekolik monologu. Cist tvuj sloh a slovosled uz mi taky leze krkem, tak si to uzij. Me uz nestoji za to, na ty tve neohrozene vyroky reagovat. Kdybys apson dodzel to sve slovo a nepsal k tomu uz nic dal, bylo by tady na foru a na celem svete lip :twisted:
P.S. Diky, ze jsi opet zasral dalsi vlakno off topicem.
Naposledy upravil dopr dne 13 dub 2011, 14:33, celkově upraveno 1
Obrázek
dopr

Příspěvekod George » 13 dub 2011, 14:22

Taky mam mazdu jako daily, treti rok s ni jezdim celorocne a bez problemu jak u me, tak u pritelkyne. Jak s NA tak NB jsem jel trasu 800+ km a zadny problem s pohodlim nebyl a nestezoval si ani otec(78 let, jel se mnou do nemecka a zpet tech cca 800km). Jedine co me po te ceste bolelo byla pata kvuli drzeni plynu na dalnici.
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod Vavris » 13 dub 2011, 14:27

Možná jsem fanatik, ale já bych s MX jezdil nejrači furt :mrgreen: Přesto že mě tlačí do pravého kolena. Jediný důvod proč to nedělám je fakt, že ji krátkýma pojížďkama a crcačkama po městě nechci trápit. Ale jinak mi to auto přijde velmi praktické. Ve městě neprotestuje, odkládacích přihrádek je víc než dost a co hlavně - dokáže být komfortní!
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod petr007 » 13 dub 2011, 14:30

willy2.0 : Prostě ti to auto nic neříká na rozdíl od nás, tak už jí konečně prodej nebo hoď ze skály, ale nás tady těžko přesvědčíš že je to krám. :evil:
NB 1,8 vyrobená : 14/12/1998, LSD, SPORT SUSP, stříbrná
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Obrázky: 1

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...