Konkurence mx 5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Konkurence mx 5

Příspěvekod PavelV » 12 dub 2011, 20:45

Myslím, že tu pletete zásadní věci. Caterham, Ariel i KTM jsou oproti Kaipanu i konceptu (plánu na výrobu) pana Pauera mega masovky a tomu odpovídá i cena. Taky jsem si vždycky myslel, že je Caterham oproti Kaipanu úplně jinde, ale pak na MiataCup přijel Kaipan s motorem 2,0 TSI a další s motorem z S2000. Asi bych si v přímém srovnání s Caterhamem na Cat nevsadil. Já osobně jsem moc rád, že u nás podobný projekty vznikají a přeji jim úspěch. Lidi jsou v ČR šikovný, auto pana Pauera klidně může KTM strčit do kapsy (KTM X-Bow není v základu žádný zázrak).
PavelV

Příspěvekod willy2.0 » 12 dub 2011, 22:11

KTM je taková zajímavá futuristická placka...Má ale hlavní problém(není to jen cena), což mi potvrdil i kamarád co to testoval a tím je turbomotor. Důkazem budiž i to, kolik jich na show ROC(setkání mistrů)" roztřískali už. Kaipana nikdy, když repliku Lotusu , tak jedině CAT. Jejich ceny za 140ps verzi začínaj na cca.20tis.librách, což je pěkný. Mě teda tyhle otevřený formulky moc nelákaj(nejen proto, že je to zaměřený hlavně na okruhy).. Už i MX5 mě leze docela na nervy, je taky poměrně spartánská, fakt obdivuju ty co s tím jezděj celoročně... neskonale.
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod Pochtli » 12 dub 2011, 22:27

willy2.0 píše:Už i MX5 mě leze docela na nervy, je taky poměrně spartánská...

A co bys po autě chtěl? To, co k jízdě potřebuješ, v autě je, aspoň je to v něm přehledný a né přeplácaný kdejakýma budíkama, hejblátkama či elektronesmyslama s třípísmennýma zkratkama.. A pokud hledáš "obývák na kolech", tak to musíš hledat jinde..
NB 1.8 -> NB 1.6 -> NBFL 1.8 -> NB 1.6 Miracle (2000)
Toyota Avensis kombi 2.0 VVTi (2005)
Suzuki Swift 1.3 (1999)
Pochtli

Obrázky: 3

Příspěvekod Vavris » 12 dub 2011, 23:03

Pavel: Otázkou je, kolik takový Kaipan majitele přišel...

Mě totiž vždycky strašně bavilo, že za 57ku (nebo jak se ten vergl jmenuje), která má zadní nápravu ze Sierry, přední nápravu vlastní (nedoladěné) konstrukce, palivové hadičky jdoucí přes táhla převodovky a jiné "vychytávky", zaplatil člověk tolik, co za 200 koňové CSR se sekvencí, karbonovýma sedadlama a kapotou, prvotřídní špérou a neporovnatelně sofistikovanějším zavěšením, keramickou závodní spojkou, magnésiovýma kolama...

A to už si vůbec nedělám iluze o tom, že by snad tovární Kaipan přežil alespoň z poloviny tak ostré zacházení jako Cat.
Naposledy upravil Vavris dne 12 dub 2011, 23:09, celkově upraveno 1
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod willy2.0 » 12 dub 2011, 23:05

Pochtli
Myslím jízdní komfort, to jak se do toho třeba leze...to jak je to hlučný od vyšších rychlostí a tak, to jak si člověk neodychne od řízení(jezdím s tím každý den, pochopím, že ti co to maj jen jako víkendovku to nevnímaj). Jak je člověk starší už (a zažil jsem si Megan v cabru což bylo na pohodu a jelo i, Wilém motor), jsem zvyklej na nějakej min.jízdní komfort...no prostě MX5 byl omyl, ale to fakt odbočujem od tématu a nikoho to nezajímá, takže , až si to Pochtli přečteš at to Raduna smaže.
Udělám ted náplně ještě, čistopis a jde to do světa. Auto je zachovalý neutahaný, snad se prodá rychle.
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod Frankie Sporty » 13 dub 2011, 00:25

willy2.0 píše:Pochtli
Myslím jízdní komfort, to jak se do toho třeba leze...to jak je to hlučný od vyšších rychlostí a tak, to jak si člověk neodychne od řízení(jezdím s tím každý den, pochopím, že ti co to maj jen jako víkendovku to nevnímaj). Jak je člověk starší už (a zažil jsem si Megan v cabru což bylo na pohodu a jelo i, Wilém motor), jsem zvyklej na nějakej min.jízdní komfort...no prostě MX5 byl omyl, ale to fakt odbočujem od tématu a nikoho to nezajímá, takže , až si to Pochtli přečteš at to Raduna smaže.
Udělám ted náplně ještě, čistopis a jde to do světa. Auto je zachovalý neutahaný, snad se prodá rychle.

Hele jako další daily jezdec.. Já zase naopak nechápu ostatní, jak v těch "kamionech" můžou jezdit a neusnout za volantem.. Mám pocit, že máš stejnej model jak já a jízdní komfort je naprosto úžasnej :) sedačky držej a jsou pohodlný, prostě jízda tě baví ikdyž jedu jen pro "rohlíky"... Asi nejdůležitější je, že já to na 90% používám k přesunu sebe a notebooku do práce/školy/trenink a pojíždky okolo 60km den.. Jezdit denně 80km po dálnici, tak si taky dokážu představit A6 v dieslu.. Ale pravda je taková, že když si půjčím jakýkoli z aut z rodiny nebo přítelkyně (Octavie RS, Golf V, Mazda 323, Mercedes ML, Nissan Micra, peugoet 206) tak si připadám, že sedím v nějakým křápu :!: teď neřeším budíky, navigace... ale řeším řízení, kdy volant reaguje u všech ve srovnání jak když nereaguje.. K řazení se nebudu vyjadřovat, protože zvyklej na přesnou dráhu toho bobika, tak řazení ve všem je utrpení a připadá mi jak střelba s šátkem na očích a ve všem (krom 206) si přídu na tý silnici hrozně nepřirozeně, vzdáleně.. Abych je nepomlouval, tak zase brzdy jsou trochu jinde.. Zvyklej šlapat na pedál silou jsem si v ML málem zlomil žebra.. :evil: Ale to jen jako vyjádření k použivání MX5 jak daily, že všechny ty ostatní auta když nevozíš nic většího a nejezdíš zrovna 180 po dálnici z mýho pohledu strčí do kapsy!! (plus parkování v Praze, to je výsměch, kam se s tím vejdu)
No matter what you do in live... MAKE IT YOUR OWN!!
Frankie Sporty

Příspěvekod Koby » 13 dub 2011, 01:24

Asi tak nějak.. hlavně mám srovnání, ujel jsem i 1300km bez přestávky většinou okreskama a že bych z toho byl nějak unavenější než z jinýho auta se říct nedá.. ;) A nájezd 25tkm za rok si myslim není uplně víkendovej...
Free willy2.0
Koby

Příspěvekod riderhenry » 13 dub 2011, 02:04

Frankie Sporty: Brzdy v MX-5 akorat nejsou tak preposilovane a kousave jako v "beznych autech". Schvalne si vzykousej zastavit ze stejne rychlosti s tim ML a MX-5. ;) Podle me ma Mazda brzdy dobre, hlavne to davkovani, kdy se da na pedal slapnout a nemusis opatrne naslapovat, aby jsi neposkakoval...

Ono to pohodli je asi dost subjektivni, ja se v tom aute proste citim nejlip. Nic me z nej neboli, ani po 24 hodinach za volantem v kuse me vubec nic nebolelo, az na loket otlaceny z tvrdeho plastu na dverich a ze stredove operky, to bylo citlive jeste tak tyden. Zajimave, ze v aute me to nebolelo, az kdyz jsem si pak poprve oprel ruku o stul :D
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Winie » 13 dub 2011, 09:41

willy ty si blazen :lol: ja sem myslel ze fakt auta milujes a ty napises ze mx-5 neni komfortni jako megan v kabriu :lol: to si ze me s prominutim delas prdel ne? :lol: megan v kabriu, je stejne jako A4 v kabriu jen normalni auto s uriznutou strechou, ktery nema se sportovnim autem vubec nic spolecnyho. Lidi si prave mx-5 kvuli jeji jednoduchosti kupujou. kupujou si to pro pozitek z jizdy pro ridice a ne pro dalsich pet lidi co sebou vezes :lol: jestli ti nesedla, tak ok. urcite nemusi sednout kazdymu, ale to ze by za jejim volantem kdokoliv kdo se tam vejde trpel je hovadina.
rider: to s tema brzdama nevim nevim :lol: seriovy brzdy u NA jsou dost spatny na ostrejsi zachazeni. ale je fakt ze u vetsiny MB jsou brzdy naopak prilis kousavy, ale to je hlavne diky vaze aut.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod Koby » 13 dub 2011, 09:54

že na to máte sílu reagovat...
Free willy2.0
Koby