Ukazatel paliva

Re: Ukazatel paliva

Příspěvekod liborch » 07 dub 2011, 05:11

Já bych řekl, že v přístrojovce je záložní paměť. Jestli si to dobře pamatuji, tak mi palivoměr ukazuje pořád i po vypnutí motoru a dokonce i po odpojení autobaterie.
Postertova princezna.
liborch

Příspěvekod Jooki » 11 dub 2011, 13:21

Jí mohu ze své zkušennosti jen přihodit, že se mi to neděje :-) A že nejprve mi u NBfl ručička spadne na E potom po cca 30-50km se rozsvítí kontrolka a v tu chvíli se tam při tankování vejde tak 40-41l; takže by tam mělo být ještě skoro 10l paliva podle papírů...
1,6 Silver Blues Obrázek
Jooki

Příspěvekod Koby » 11 dub 2011, 23:39

kontrolka? ty máš hladový oko?
Free willy2.0
Koby

Příspěvekod George » 11 dub 2011, 23:42

NBFl ho mělo no
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod Frankie Sporty » 12 dub 2011, 01:02

tak to asi jak který, protože moje NBFL ho nemá..
No matter what you do in live... MAKE IT YOUR OWN!!
Frankie Sporty

Příspěvekod Vavris » 12 dub 2011, 08:07

To je asi normální, mě to tam taky léce nahoru dolů, když to smažím vyšším tempem. Asi nějaký environmentalistický varovný prst :mrgreen: :mrgreen:
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod dopr » 12 dub 2011, 10:23

Jeee opet se bodlo do vosiho hnizda ohledne hladoveho oka :D Tak vezte, ze ja ma oko i na svem NB pred fl :lol:
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod skhaluz » 18 zář 2012, 09:48

Chaloši mám NBfl 2001r 1,6 motorizáciu a ručička paliva mi robí presne to čo tu bolo spomínané mám plnú nádrž vyrazím s tažkou nohou hned mi začne ručička klesať až k pol nádrži a keď vojdem do dediny ustálim rýchlosť na 60km/h na 5 prevodový stupeň tak kým prejdem dedinu mi ta ručička zasa vystúpa k plnej nádrži.
PS: hladné oko nemám a dosť trpnem ked je ručička pri "E" bo neviem kolko možem ešte prejsť, preto sa snažím čím skôr natankovať.
Mazda MX-5 NB/FL1,8 race car
Mazda MX-5 NA weekend
http://www.mx5servis.sk
skhaluz

Obrázky: 6

Příspěvekod Mike » 18 zář 2012, 10:29

K hladovýmu oku:
nemám, nebo je prdlá járovka. Už jsem jednou dojel a šel s PETkou pro benál:)
A k tomu lítání tý ručky. Pozoruju to taky, Ten rozptyl bych řekl, že je tak třetina jedný čtvrty toho budíku (budík je dělenej na čtvrty). Cžo jsem zhruba spočítal je nějak 10% obsahu, tedy něco přes 4 litry. Reálná hodnota bych řekl, že je ta vyšší. Pokud tomuto chceš zamezit, tak to by neměl bejt problém. Ten budík je zpomalenej. Pokud by nebyl, tak to bude lítat jako kráva, když jenom zatočíš. Ale je asi na tvůj vkus zpomalenej málo. Nevim jak je to tam řešený, to bude vědět někdo, kdo to měl rozebraný, ale řekl, bych že tam bude mezi signálovým vodičem a zemí kondenzátor. A ten když se zvětšíš, tak by se tak maximální rychlost ručky mělja ještě snížit.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod IvanGS » 18 zář 2012, 11:02

Chování za jízdy nemám ještě úplně vypozorované, ale možná bude něco na tom co psal Liborch - ručička ukazuje stav i při vypnutém zapalování. Zaradoval jsem se a když jsem tuhle tankoval z kanystru, sleduju co dělá ručička abych nepřelil. A ona nic, je tam co byla. Tak zapnu zapalování a ručička skoro nepozorovaně pomaloučku leze nahoru někam přes půlku. Vypnu, naleju dalších 10 litrů, zapnu a ručička se doplazí skoro do plna... Je to trochu záhada, ale původní dotaz zněl "jak to v Mazdě funguje?", na což zatím nikdo neodpověděl, když budeme znát princip, bude vše jasné...
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5