riderhenry - NB 10AE "Miatka"

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: riderhenry - NB 10AE "Miatka"

Příspěvekod Ryba » 05 dub 2011, 10:29

sou žejo, jenže jester o takovejch gumách asi nikdy neslyšel a ani se nenamáhal se podívat, tak vyblil to co jezdí seriovej leon a použil to jako etalon topgumství:D
Ryba
špion

Příspěvekod JasteR » 06 dub 2011, 03:40

nebavim se to o poloslickach apd.. na rozdil od seriovy mx5 ja aspon pneu vyuziju pri tom vykonu, ale chci pneu ktery podrzi i na mokru.. proto sem uvedl treba sport maxx tt ci potenzy re050 apd na ktery nemuzu rict krivy slovo a pritom je pouzivat kazdy den..
staci trochu zapremejslet a nemusis priste vyblejvat takovy nesmyslny prizpevky.. ty etalone ;)
Leon Cupra4 TDI 230HP@500Nm @ Octavia RS TDI 210HP@480Nm
JasteR

Příspěvekod Vavris » 06 dub 2011, 08:36

S gumama je problém... Jde možná paušálně odlišit rozumná guma a činský sráč, ale jinak tam je tolik proměnných, že vůbec nemá cenu hodnotit gumy, pokud je srovnáváme a máme je naježděné na různých autech - často totiž na každém fungujou jinak.
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Winie » 06 dub 2011, 08:45

presne tak. myslim si ze tu vsichni popisujeme ty gumy na mx-5kach a na autech podobny kategorie. ale konkretne ty SP9000 jsou na mokru spatny jak na mx, tak na civicu, a3, octavii a stejne tak i na R32 golfu.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod Ryba » 06 dub 2011, 09:52

cituju:
K penu, osobne muzu doporusit pneunet.cz .. a na mx5 bych shanel neco lepsiho apson na zadek by si to auto zaslouzilo..
treba Dunlop SP Sport apd..

A já na to opdovídal, že mi sme tu doporučovali samý lepší gumy než sp sport. A že seriová mx5 nevyužije poloslick? heh to je dobrej vtip a hlavně tu o poloslickách nebyla vůbec řeč, já doporučoval KU15 nebo KU36 a ikdyž se KU36 pomalu semislicku blíží je pořád s tw 180 použitelný na denní ježdění a to i za deště.
Ryba
špion

Příspěvekod riderhenry » 06 dub 2011, 11:01

JesteR: Clovece, prisej jsi mi celkem fajn a rozumnej, ale tady na foru na me zase delas uplne jinej dojem... Bavili jsme se tady opravdu o trochu jinych gumach a nevim, proc sem opet tahas svoje auto, at uz je sebelepsi a seberychlejsi... Taky nevim o tom, ze by meritkem vyuziti gum byl vykon auta.

Vavris: Prave proto uz se vetsinou ani nedivam na vsemozne testy (kde se navic tyhle gumy ani neobjevuji) a spis bych se zeptal tady na foru, nez kdekoliv jinde. Nicmene treba Toyo T1R nemaji moc dobrou povest obecne, co jsem se bavil tedka v sobotu v Brne se zkusenejsima klukama...
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod PavelS » 06 dub 2011, 11:49

Vavris: Howgh - pod to se podepíšu...Jde obecně říct, tahle guma funguje apod. ale konkrétní soudy jsou strašně nepřesný... Záleží i na rychlostním indexu - Y guma má jinej treadwear než V například atd atd.

JasteR píše:
PavelS píše:FL už působí jako dospělý auto... :) Jastere...ne ja budu mlčet radši :D

no ja aspon nemam problem kritizovat svoje auta, nejsem zaslepeny, kazdy auto ma chyby.. jenze taky na foru nema vubec vyznam nejaky zapory rikat.. jak nekdo napise obektivni kritiku tak se na nej hnedka sesipete jako by byl blazen.. nezaujaty clovek ktery uz vlastnil vice aut se tomu tak muze max zasmat..

K penu, osobne muzu doporusit pneunet.cz .. a na mx5 bych shanel neco lepsiho apson na zadek by si to auto zaslouzilo..
treba Dunlop SP Sport apd..

Já jsem reagoval možná přehnaně - sorry. Ale vyznělo mi to nejdřív jako ty "nedospělý" řeči o tom, jak MX-5 není dospělý auto. Pak jsem pochopil, že mluvíš o vzhledu a s tím víceméně souhlasim, NA i NB před FL na sériových 14/15" kolech vypadá krotce :)

Víc nebudu komentovat a zasírat henrymu thread, je nesmysl co píšeš o kritice... :roll:

JasteR píše:... na mx5 bych shanel neco lepsiho apson na zadek by si to auto zaslouzilo..

Dávat gumy jen na jednu nápravu je nesmysl - dobrá guma by měla bejt na obou nápravách...
PavelS

Příspěvekod JasteR » 06 dub 2011, 23:39

na octavce se mel KU39 a na suchu super ale za mokra uz nikdy..
PS: samodrejme ze neni meritko kvalitni gumy/vykon auta ale na leona potrebuju slusny pneu, pac kolikrat jezdim treba za deste po dalnici.. nebo se rozhodne jen nekocham jako vetsina v mx5tkach pri jizde.. kdyz kolikrat pospicham..
PS: samodrejme ze sem mluvil o nedospelosti auta vzhledem k vzhledu, kdyz sem kamosum rekl ze uvazuju o nb mx5 koukali na me jako na zzenstilyho blazna ci teplouse.. nb fl uz pouzosbi dospele a moderneji-lepe.. a tohle forum zajemci o koupi mx5 zrovna moc nepomaha, pokud teda zrovna nezere vsema deseti vsechno co se kolem mx5 toci..
nicmene nebudu tu riderhenry-mu zasirat topic, pac vidim ze nejlepsi je pokecat osobne tak se aspon daji ric veci ktery nemaji smysl psat zde na forum..
Leon Cupra4 TDI 230HP@500Nm @ Octavia RS TDI 210HP@480Nm
JasteR

Příspěvekod Winie » 07 dub 2011, 00:17

je videt ze kamaradi jsou opravdovy automobilovy odbornici ;) mozna by nebylo od veci si najit vzdelanejsi kamarady :lol:
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod riderhenry » 07 dub 2011, 09:50

Kolikrat jsi to auto ridil, nebo tvi kamaradi? Tady byla nejaka anketa, kolik lidi se v MX-5 jen kocha a vyslo vic jak 50%? Zrovna na jezdeni za deste po dalnici bych spis volil civilnejsi gumy, stejne tak na obcasne pospichani. Mne slo spis o sportovni jizdu s moznosti obcasnych vyletu na okruh, ktere jsem do ted sice nepodnikal, ale rad bych zacal.

Otazka vzhledu je hodne subjektivni a na forech ji asi nema fakt smysl resit. Kazdopadne reakce tvych kamaradu - nemysli si snad, ze jim auto udela vetsi koule, ze ne? Mozna je spis problem v tom, jak ty rikas, ze nezeres vsemi deseti, co se kolem MX-5 toci. Pak to muze prestat nektere lidi bavit, obzvlast kdyz jsou to celkem zname veci i mimo MX-5 komunitu. Mozna by to chtelo mene nepratelsky pristup, obzvlast, kdyz jsem nekde novy a spis o aute poslouchat, nez poucovat, kdyz jsi ho snad ani v zivote neridil, nepletu-li se.
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora