Radírna před koupí

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Radírna před koupí

Příspěvekod dopr » 15 bře 2010, 21:28

pavel : jak pro koho. Je kupuju Valvoline MaxLife a ten me vyjde zdaleka nejlevneji s tim, ze si jej vyzvednu kousek od zamestnani, na nic nemusim cekat :P
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod rimmer132 » 15 bře 2010, 21:55

Pavel píše:
dopr píše:ja nakupuju na oleje.cz :P

Taky drahý :) . Fakt se mi zdá, že poslední dobou jsou ze všech obchodů nejdražší e-shopy. Já kupuji 4 litrové balení Castrolu 10W60 do 1200 korun přímo v prodejně v Plzni. Sice na něj taky dva dny čekám (skladem nikdy není), ale cena slušná. Levněji ho má asi jen Dan z typer.cz, ale zase to prodraží poštovné.
S olejem spokojenost, auto dostává zabrat (loni 6x okruh) a auto olej nežere a motor zatím přežívá :).
Hezké pojednání plus vášnivá debata o olejích v zatěžovaných motorech je zde [url]http://typer.cz/forum/viewtopic.php?f=6&t=230[/url]

To je zajimave, na nekde tady odkazovanem foru BMW nejaky tribotechnik psal podobne, rekl bych ale s vetsi erudici o mazani misto dojmu a JPP. Prave nedoporucoval na normalni provoz "racing" oleje s letnim cislem pres 50, ktere se v beznem provozu ani nezahreji na optimalni teplotu (maji ji vys) a idealne nemazou, navic v chladu trva 10W o neco dele, nez se dostane na rozvody (BMWistum doporucoval jako idealni kompromis 5W40). Ty to mas Pavle jen na leto a stabilne vysoke zatizeni? Neprimo to podporuji i ti Hondisti, tyhle huste oleje tam davaji lidi do vysokootackovych a "velkovulovych" S2000 nebo CTR, pripadne jeste s posunutym omezovacem, ktere toci 9000 s kompresi pres 11 a uz trochu jinym zatizenim.

Btw. nepatri uz tohle do jineho vlakna? Kdyz tak to prosim presunte :P
2003 NBFL 1.9 Memories Obrázek ...f mohéru!
rimmer132

Příspěvekod Ryba » 15 bře 2010, 22:08

já jen dodám, že sem rok jezdil na motul 300V 5w30 a zaprvý se mi hrozně zvýšila hlučnost motoru a za druhý to na okruhu sežralo skoro půl litru. Takže teď sem šel do valvoline 10w60 a uvidim jak si povede v sobotu na okruhu a dám vědět, pevně doufám, že spotřeba pujde rapidně dolu.
Ryba
špion

Příspěvekod Pavel » 15 bře 2010, 22:18

rimmer132 píše:
Pavel píše:
dopr píše:ja nakupuju na oleje.cz :P

Taky drahý :) . Fakt se mi zdá, že poslední dobou jsou ze všech obchodů nejdražší e-shopy. Já kupuji 4 litrové balení Castrolu 10W60 do 1200 korun přímo v prodejně v Plzni. Sice na něj taky dva dny čekám (skladem nikdy není), ale cena slušná. Levněji ho má asi jen Dan z typer.cz, ale zase to prodraží poštovné.
S olejem spokojenost, auto dostává zabrat (loni 6x okruh) a auto olej nežere a motor zatím přežívá :).
Hezké pojednání plus vášnivá debata o olejích v zatěžovaných motorech je zde [url]http://typer.cz/forum/viewtopic.php?f=6&t=230[/url]

To je zajimave, na nekde tady odkazovanem foru BMW nejaky tribotechnik psal podobne, rekl bych ale s vetsi erudici o mazani misto dojmu a JPP. Prave nedoporucoval na normalni provoz "racing" oleje s letnim cislem pres 50, ktere se v beznem provozu ani nezahreji na optimalni teplotu (maji ji vys) a idealne nemazou, navic v chladu trva 10W o neco dele, nez se dostane na rozvody (BMWistum doporucoval jako idealni kompromis 5W40). Ty to mas Pavle jen na leto a stabilne vysoke zatizeni? Neprimo to podporuji i ti Hondisti, tyhle huste oleje tam davaji lidi do vysokootackovych a "velkovulovych" S2000 nebo CTR, pripadne jeste s posunutym omezovacem, ktere toci 9000 s kompresi pres 11 a uz trochu jinym zatizenim.

Btw. nepatri uz tohle do jineho vlakna? Kdyz tak to prosim presunte :P

Jezdím s Mazdou převážně v létě. Ostatně Mazda doporučuje 10W30, tedy olej který maže stejně rychle za nízkých teplot jako 10W60. Výhody 10W60 jsou při velkém zatížení třeba za tepla. Ten olej není hustší než běžná 10W40 (olej který dle Hondy používám v zimním autě), ale i při vyšší teplotě pořád udrží své vlastnosti. Nevím jestli využiji vlastnosti toho oleje, možná ne, ale určitě to motoru neškodí. Ono se to nezdá, ale na okruhu ten motor (celé auto) dostane dost zabrat.
Pavel

Příspěvekod George » 15 bře 2010, 22:31

Ryba píše:já jen dodám, že sem rok jezdil na motul 300V 5w30 a zaprvý se mi hrozně zvýšila hlučnost motoru a za druhý to na okruhu sežralo skoro půl litru. Takže teď sem šel do valvoline 10w60 a uvidim jak si povede v sobotu na okruhu a dám vědět, pevně doufám, že spotřeba pujde rapidně dolu.

tohle můžu potvrdit, oleje mi s 300V ubývá víc i při běžnym, sportovnějšim ježdění, natož pak na okruhu, kde ho mazda spotřebovala taky tak toho půl litru
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod rimmer132 » 15 bře 2010, 22:34

Pavel píše:...
Jezdím s Mazdou převážně v létě. Ostatně Mazda doporučuje 10W30, tedy olej který maže stejně rychle za nízkých teplot jako 10W60. Výhody 10W60 jsou při velkém zatížení třeba za tepla. Ten olej není hustší než běžná 10W40 (olej který dle Hondy používám v zimním autě), ale i při vyšší teplotě pořád udrží své vlastnosti. Nevím jestli využiji vlastnosti toho oleje, možná ne, ale určitě to motoru neškodí. Ono se to nezdá, ale na okruhu ten motor (celé auto) dostane dost zabrat.

Na okruhu to smysl asi dava. Zajima me jeste tech 10W, ja mam v manualu skoro urcite 5W a v motoru od predchoziho majitele ostatne urcite, dnes jsem se dival... Auto je z Nemecka - muze se to lisit dle regionu?
2003 NBFL 1.9 Memories Obrázek ...f mohéru!
rimmer132

Příspěvekod Pavel » 15 bře 2010, 23:17

rimmer132 píše:
Pavel píše:
Na okruhu to smysl asi dava. Zajima me jeste tech 10W, ja mam v manualu skoro urcite 5W a v motoru od predchoziho majitele ostatne urcite, dnes jsem se dival... Auto je z Nemecka - muze se to lisit dle regionu?

Mám NB-FL taky z Německa. Určitě je tam 10W30 (možná 10W40 - kouknu se zítra). Olej 5W30 tam je asi taky, ale pro provoz v zimě. Kouknu na to a dám vědět. Chytrou knížku mám v práci.
Pavel

Příspěvekod George » 15 bře 2010, 23:21

knížka od NBFl z německa udává 5w30/10w40 a v servisce je 5w30
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod riderhenry » 16 bře 2010, 00:46

Ja bych mozna i rekl, ze to nebude tim olejem :D Resit to vyssi viskozitou samozrejme pomuze, ale problem porad zustane, jen nepujde videt, ne? :) Neco jineho je samozrejme okruh, nebo kdyz dostava auto jinak cocku - mne zere olej jen kdyz ho drzim dlouho pod krkem (taky Motul 300V 5W30). A najezd nema uplne skromny (160 000 km)...
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod dopr » 16 bře 2010, 11:39

ja nevim ze lidi porad resi jestli jim auto zere olej. Motor, kterej olej nezere (v rozumnych mezich) podle me neni v poradku. Pokud clovek dolije 1-2 litry mezi vymenami, je to uplne v pohode, pokud motor jede jak ma, nekouri a spotreba se nezysuje. V motoru jsou proste komponenety, jejichz mazani je ztratove, takze nejaky olej ubyvat musi. Pokud ne, vypada to pak ze tyto komponenety jedou na sucho (ventily, voditka).
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...