PavelS píše:Já právě jak jsem dlouho už u těch autorizovanejch servisů nebyl, tak nevim - nemám dlouho zkušenosti. Co tatík? Musel se Šestkou jezdit někam ne?
Pokud bych jel do Mazdy, tak jedině kvůli zápisu do servisky, což je relativní když doufám, že NC budu mít dalších deset let jako NA
Mám návrh Koby - co si to měnit navzájem a pak potvrzovat? Můžu ti tam dát naše razítko aerolinek (Technický úsek)
Tatuldova 6ka byla koupená u Zemana... Prodejce p. zemánek tam vyjednal slevu oproti Spořilovu, kde jsou asi zvyklý asi na to, že ty auta se tam prodávaj sami a automaticky bez slev. Tam chtěli neskutečný věci... Třeba táta chtěl jiný a větší kola místo těch R15 standartních a oni že to nejde, jedině tak, že zaplatí oboje atd...
Ale to je jiná věc...
K servisu Zeman... Auto hned po vyjetí z krámu táhlo doprava.. Jelo se tam druhý den a oni, že prej jsme vymetli díru, že to je rozhozenou geometrií. Tak jsme jim řekli, že jsem ujeli asi 30km a žádnou díru jsme fakt nevymetli, ale at teda tu geometrii udělaj... Prý byla v pohodě a všechno ostatní taky, že neni možný aby to táhlo... Tak jsme to vyzvedli a samozřejmě to táhlo pořád - ale táhlo to hodně, vyloženě zřetelně, ne takový to - to je asi trošku nakloněná silnice... Jelo se tam znova at to daj do kupy, at se s tim projedou, že je to hrozný... Tak to samý, geometrie v pořádku a zpráva - "technik táhnutí doprava při testovací jízdě nezaznamenal... -" No nic, pomalinku se s tim táta naučil žít.. Přišla první garančka... Asi 4000,- Prostě jenom olej a všeobecná kontrola - asi normální cena. Auto jelo hned poté na koncert do Mnichova, tam a zpět 800km a sežralo to asi 3/4 oleje z měrky.Tj. cca. 0,70 litru oleje na 800km... táta se uplně zhrozil, protože samozřejmě před tím ten olej kontroloval a byl na horní rysce... Chtěl ten olej dolít, ale nikde v motoru, na faktuře ani v servisce nebyl uvedenej olej, který tam je... Jel jsem tedy k Zemanovi já, abych se zeptal co tam nalili, že to začlo žrát neskutečně olej... A oni, že nějakej Castrol F1 0W-30. To tam podle návodu vůbec nepatřilo nehledě na to, že litr toho oleje stál asi 600,- ...
Nějak se na to najelo pár tisíc km, resp. uběhl ten rok do další prohlídky a už se jelo na spořilov... Tam jsme jim opět řekli o tom táhnutí doprava a oni, že se na to mrknou a taky o tom, co si myslej o tomhle oleji co tam ted je. jejich první bylo, kdo Vám to tam nalil??? Tak řikám, že u zemana... A oni: No jo, Zeman... Tak jsem se dál ptal, jestli to je špatnej servis a ten přijímací technik řikal, že zkušenost je taková, že lidi u zemana kupujou auta, ale do servisu po pár zkušenostech jezděj na spořilov...
Nalili tam to, co tam má bejt, tedy 5W-30 od Castrolu a udělali geometrii - od té doby auto netáhne... Nevim, asi Zeman žádnou geometrii nedělal, protože je to v rámci záruky zadarmo a nebo měli rozštelovanej ten stroj...
Tolik má zkušenost se Zemanem... Ale samozřejmě to byla třeba jenom náhoda, smůla...
A co se týče Spořilova, tak jsme tam byli asi 4x a dobrý, nikdy nebyl problém. dávaj zpět i vyměněný díly, jednání je v pohodě. jednou jsme tam řešili přes havarijko nějakej škrábanec, taky bez problému... Akorát si učtujou nesmysly, třeba kontrola brzd 1200,-, kontrola karoserie 1100,- předraženej olej atd... Ty garančky tam stály když tam táta ještě jezdil od 6000,- do 10 000,- podle toho, jestli se dělal klima, pylovej filtr atd...