Jaké pneu ....

Re: Jaké pneu ....

Příspěvekod willy2.0 » 08 bře 2011, 12:24

Já zatím do zatáček(rychlejších) pod plynem moc nejezdím, abych se přiznal...na 4-5tku určitě ne...Z toho auta prostě nemám takovej blaženej pocit, abych mu nějak mega věřil jakoby (jako u těch předokol)..Takže to nepokouším, prostě by to chtělo změnit podvozek, nastavení, ale to nechci ...zas by to bylo na úkor zábavy.
A v těch pomalejších zatáčkách na dvojku, trojku...Tam mi to baví, ale zezačátku jsem taky hobloval nechtěně hrany... ted už je to maličko lepší. Taky, už moc ani nepoužívám ručáka, utrhnu to zpravidla přes spojku...nebo prostě vyšší nájezdovkou-vhodnou a kdyžtak to rozhodit..volantem nebo to prostě podržet. Jen mě štve ten výkon, prostě to auto neodjíždí, přitom by to tomuhle autíčku tak slušelo. Už jsem říkal nejbližším, že s tím něco udělám...uvidíme kdy.
Naposledy upravil willy2.0 dne 08 bře 2011, 15:44, celkově upraveno 1
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod Zaplik » 08 bře 2011, 15:25

willy2.0 píše:Já zatím do zatáček(rychlejších) pod plynem moc nejezdím, abych se přiznal...na 4-5tku určitě ne...Z toho auta prostě nemám takovej blaženej pocit, abych mu nějak mega věřil jakoby (jako u těch předokol)..Takže to nepokouším, prostě by to chtělo změnit podvozek, nastavení, ale to nechci zas bylo by to na úkor zábavy. A v těch pomalejších na dvojku, trojku...Tam mi to baví, ale zezačátku jsem taky hobloval nechtěně hrany... ted už je to maličko lepší. Taky, už moc nepoužívám ani ručáka, ale utrhnu to zpravidla přes spojku...nebo prostě vyšší nájezdovkou-vhodnou a kdyžtak to rozhodit, volantem nebo to prostě podržet. Jen mě štve ten výkon, prostě to auto neodjíždí, přitom by to tomuhle autíčku tak slušelo. Už jsem říkal nejbližším, že s tím něco udělám...uvidíme kdy.

stím výkonem máš naprostou pravdu, toto auto mě začalo pořádně bavit až po tym přeplňování a to už ta spojka potom potřeba není :lol: potom se ale podstatně zvedne spotřeba pneu a na to naše ježdění nemá smysl do zadu rvát nějaky super pneu stačí dobrej předek (R888 :lol: )a o zábavu postaráno
bez turba dneska jezdí už jen sekačky
Zaplik

Příspěvekod PavelS » 08 bře 2011, 21:30

Já už to nebudu komentovat :)

dopr píše: Kupuju vzdycky 4 gumy. Na predku se mi driv sjedou hrany nez samotny vzorek, takze resit, kam ktere gumy dat, je mi jedno :P

Když se ti sjížděj předky na hranách víc, tak zvětši odklon - u MX-5 jednoduchý řešení...
PavelS

Příspěvekod willy2.0 » 08 bře 2011, 22:10

V tomhle se shodnem, na tajpáru jsem to chtěl řešit stejně. Souhlasím.
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod dopr » 09 bře 2011, 10:45

dopr píše: Kupuju vzdycky 4 gumy. Na predku se mi driv sjedou hrany nez samotny vzorek, takze resit, kam ktere gumy dat, je mi jedno :P

Když se ti sjížděj předky na hranách víc, tak zvětši odklon - u MX-5 jednoduchý řešení...[/quote]

Dik za tip. Ale o kolik zhruba ? Ja si nechavam geo delat podle standartnich hodnot a nevim, jak moc by mi byli schopni v pneuservise poradit, resp. aby vedeli, kolik maji nastavit.
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod PavelS » 09 bře 2011, 10:55

To by nebyli, tohle snad žádnej geometrista neřeší - oni to i často dělaj neradi :) Založil jsem nový téma o geometrii - podle mě je to dost komplexní problém u MX-5...

viewtopic.php?f=4&t=669
PavelS

Příspěvekod Zed » 17 bře 2011, 13:00

Využiju tohle téma, abych nezakládal nové ... co jsem četl, tak jste tu řešili pneu pouze na 15" a 16" kola, ale co byste doporučili na 14" v rozměru 185/60? Líbili by se mi Toyo R1R, nebudu mít asi tak velký nájezd, takže k autu na víkendy by mi ta guma sedla, jenže v r14 jsem je nenašel a ani se snad nedělají. Podobné gumy od jinačích značek jsem taky nenašel.
Dokonce kvůli R1R přemýšlím nad pořízením 15" kol na okresky a 14" nechat jako kola na okruh, ale je to spíš blbost - na okruh bych musel vždy sehnat nějakej doprovod co mi je vezme a spíš bych chtěl mít jen jednu sadu kol (14") na okresky i okruh, abych tohle nemusel řešit. Snad mě chápete :)

Samožřejmě nabízí se R888 a podobně, ale chtěl bych něco víc civilnějšího (viz. R1R).
Doporučí někdo něco?
charged "beauty"
charged beast
Miata simply begs to be driven hard!

MX-5 Cup 2018 - http://mx-5cup.cz/
Zed

Příspěvekod Ryba » 17 bře 2011, 13:22

R1R se bohužel v 14" nedělá, jinak by to bylo samozřejmě ideální volba. V 14" rozměru se nabízí buď Hankook RS2 195/60 (ale ty mám pocit, že už se přestali vyrábět) nebo Falken Azenis taky 195/60 (bohužel v ČR nesehnatelný). Takže nevim no:D

Je to s výběrem v 14" rok od roku horší, je čim dál menší poptávka a firmy od výroby dobrejch 14" gum ustupujou. Třeba AD07 se eště dělali v 185/60/14 - což by byla naprosto dokonalá guma na tvoje použítí, ale nová řada AD08 se už dělá jen od 15".
Ryba
špion

Příspěvekod Svejky.tom » 17 bře 2011, 14:09

A co nejaky civilnejsi jako treba Bridgestone turanzy? Ja jsem s nima moc spokojenej na ctrnactkach.
NA 93´ 1,6l 85kW, EBC RedStuff brake pads and Brembo discs, Nardi steering wheel.
Svejky.tom

Příspěvekod Zed » 17 bře 2011, 14:42

Rybo díky za vyčerpávající odpověď, z ní mi vychází, že ideální bude fakt pořídit ještě nejaký 15" pro zmíněné gumy a 14" nechat čistě buď na slicky anebo na R888. Akorát se trochu bojím ztráty hravosti/akčnosti s těma 15", přeci jen primárně je NA zrozena pro 14" :). Nemáte v tomhle někdo reference s NA 1.8 jak moc se změnilo chování atd? S 16" co mám teď je auto nezáživně mrtvý oproti 14" plechům.

Svejky: Z civilních pneu bych asi problém vybrat neměl, jenže miata pro mě má být něco jako hračka a chtěl jsem si hrát hlavně za volantem, aniž bych musel řešit neustálé přezouvání atd, ovšem nejspíš se tomu stejně nevyhnu. Proč někdy něco nemůže být tak, jak by zrovna člověk chtěl? 8-)
charged "beauty"
charged beast
Miata simply begs to be driven hard!

MX-5 Cup 2018 - http://mx-5cup.cz/
Zed

PředchozíDalší

Zpět na Kola, pneu a geometrie