Různé

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Různé

Příspěvekod petr007 » 01 bře 2011, 21:32

Konkrétně ve Švédsku jsou dost vysoké daně. Výhoda Skadinávských států je málo obyvatel a přírodní bohatství. Takové Norsko myslím 5 mil obyvatel a spousta ropy a zemního plynu. To se pak hospodaří, ale na druhou stranu mi tam přijdou lidé takový skromní a žijí v souladu s přírodou. No vidíš a zase jeden náš fenomén, odpadky vedle silnic a do přírody. :evil:
NB 1,8 vyrobená : 14/12/1998, LSD, SPORT SUSP, stříbrná
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Obrázky: 1

Příspěvekod willy2.0 » 01 bře 2011, 21:56

JJ máš pravdu Petře...Víš ono je to tím hlavně...Že druhá svět. a následně minulý režim na našich duších napáchal to nejhorší zvěrstvo, byli jsme mnohem víc zkoušený než lidi ze Zemí severských to je celý kouzlo. Plus samozřejmě mají svoje, jsou jinčí samozřejmě.
Švédsko má vyšší daně, Dánsko taky třeba..Obecně tam mají vyšší daně, Dánsko asi nejvíc...Ale mají naprosto perfekt.soc.systém pro lidi (oni museli navýšit i počet obyvatel, protože jich bylo tak málo, že hrozila demence pomalu..z toho důvodu, proto přijímají hodně přistěhovalců a celkově mají proprac.šystém tak , aby tam bylo lidem oka..). Samozřejmě bez dobrých základů by to nešlo, takže pokud by tam hospodařily jak my tady, byly by také pěkně v prd...Norsko má třeba ropu, ale ti ostatní to mají regulérně vydřený, prostě, když se buduje správně...Za čas se to lidem vrátí, viz.Němci třeba.
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod petr007 » 01 bře 2011, 22:24

To je otázka, kterou si už pokládám několik let. A můj názor, je že nejhorší co zasáhlo morálku nášeho národa byla Mnichovská dohoda, kterou nás západ předhodil Německu. A to se s námi vleče. Vláda komunistů to prostě dorazila. Myslím že velkou šancí byl rok 1968, ale převaha rusáků byla velká (hlavně v bleskovém provedení invaze) a nám opět spadlo srdce do kalhot.
Za II. svět války bylo Norsko, Finsko mnohem víc zkoušené než my, v tom s tebou nesouhlasím.
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Příspěvekod willy2.0 » 01 bře 2011, 23:11

Komanči nejvíc svinstvo, asi víc jak ta válka ještě, ty nás dorazily...A 1968...stačí si pustit Pelíšky, ten konec je hořkej...A máš pravdu, kdyby jsme to tehdá dokázali zvrátit...bylo vše jinak...Byli by jsme někde jinde úplně. Ono se na tom pracovalo od 1960 postupně zrušily cenzuru apod....Leč jsme byli tzv.satelitem Rusů, existovaly ty voj.Varšavské smlouvy(kam patřilo několik států)...A nebyla jediná šance proti tomu něco dělat...Nic.
Oni něco podobného pak zopakovali v Afganistánu, taky ho jakoby napadli..za to je svět , už odsoudil ale...a poté se pomalu vlastně Sovětský svaz rozpadl.

Mě mrzí hlavně jedna věc, kde tehdy byl Západ, proč nám nepomohl...Bohužel, asi si spočítali, že by z toho byl další mega konflikt, třeba další třetí světová...A opravdu nešlo nic dělat? To se nikdy nedozvíme prostě.
Málo lidí tohle tuší, ale hlavně proto začla vůbec existovat Evropská unie...Aby se některé evropské státy , opět nestali jakýmsi satelitem v područí někoho, všichni víme koho. To je jeden z mála dobrých důvodů, proč úplně EU neopovrhuju.

Hele co jsem nedávno něco málo četl, tak si třeba Finové užily s rusákama...Celkově, ale nebyly Seeverský země tak zhuntovaný jako Evropa, samozřejmě teprv to študuju, páč bych chtěl procestovat tyhle krajiny, takže kovanej v tom nejsem určitě...Takže klidně napiš něco co víš ty zas třeba. Zajímá mě to hodně. Severský země mě přitahujou ani nevím proč:-) A klidně do SZ, at tu neOčkujeme.

Letos chcem na Finskou rally, příští rok Švédskou a ještě bych se tam chtěl dostat i mimo závody, Norsko bude krásný moc..
Malá historka: Naposled mi vyprávěl kamarád, byli rybařit v Norsku...Na pramici jen trošku větší, vedle nich další rybáří místní...ti začli plavat najednou ke břehu a řvát na ně, kámoš netušil vůbec proč, pak zjistili , že jsou u nich kosatky...brrr :shock: :D
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod riderhenry » 01 bře 2011, 23:40

petr007: no tak nakonec se na tom celkem shodneme :) k te bioslozce - diesly me nezajimaji moc, takze to nedovedu posoudit, ale co tak vim, tak u benzinu to je dost problemove. Napr. je-li auto delsi dobu odstavene... Nevim, jestli je to pravda, ale udajne se do 100oktanu bioslozka nepridava, resp. je ji tam podstatne mene.
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod petr007 » 02 bře 2011, 00:17

willy2.0 : ono jedno zapadá do druhého, I. svět.válka zadělala na II.svět.válku a pak ohromě narostla moc Ruska - Sovětského svazu, který opanoval východ Evropy. Afganistan, nebyla příčina rozpadu Sovětského svazu, ale ohromné investice do armády, na které prostě už neměli. Můžeme být docela rádi, že se to rozpadlo relativně včas, jinak by jsme dnes byli asi v jeskyních.
Jinak severské země mohu jen doporučit. Já tam byl 5x včetně Islandu. Naprosto jednička je Norsko a Island. Všechno jsem projel autem, jinak by mne to ani nebavilo. Jestli se chceš podívat na fotky, tak mám něco na rajčeti http://doc007.rajce.idnes.cz/?sort=&page=0
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Příspěvekod willy2.0 » 02 bře 2011, 00:32

No tak to je paráda, fotky projedu zítra, až bude čas...Koukám, že máme stejnej vkus na destinace:-D..Ani ti tam nechybí Nevada-Grand Canyon, to chci vidět moc , sen..
No a New York to se snad povede brzy, podle mě z toho si sednu na zadek, byl tam kamarid nedávno a poreferoval mi, asi to splní vše co od toho čekám. Mě třeba vůbec nelákaj arabáci nebo šikmooký destinace vyjma snad akorát Japonska..Prostě čistě severský země a pak USA, Kanada...A co se týče mimo Evropy..Tak Afriku.. Keňu, klasika ...No musím hodně makat, ale ještě tady budu dlouho , tak to snad zmáknem s ženuškou :lol:
Fotky budou krásný, už se těším, až je zejtra omrknu...Pak, kdyžtak napíšu do SZ
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod petr007 » 02 bře 2011, 00:40

To asi jo, taky se k arabům moc nehrnu, spíš nopak letos je na pořadu Izrael. Jinak Grand Canyon jsme dělali vloni, ale pouze helikoptérou, ono tam jet jsou dva dni v autě a já chtěl Yellowstone.
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Příspěvekod Vavris » 02 bře 2011, 09:46

petr007 píše: No vidíš a zase jeden náš fenomén, odpadky vedle silnic a do přírody. :evil:

Tohle v dnešní době kontejnerů a sběrných dvorů na každém kroku nejsem schopný pochopit!!!!

Dokonce už jsem kvůli tomu zažil občanskoprávní spor - jednou jsme se sousedem přistihli nějakého zm*da, který si vyprazdňoval bordel do jeho lesa a jelikož je soused samorost, vyřešil to taky samorostsky - borca jsme sledovali, zjistili kde bydlí a další den mu na zahradě přistál veškerý jeho bordel zpět společně s asi půl tunou hnoje :mrgreen:
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod TomTom » 02 bře 2011, 11:01

Re: Vavris, tak to je naprosto schvaluji, nejlepší a nejůčinější řešení ;)
Zasloužil by si to každej kdo dělá z přírody skládku.
TomTom

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...