Komanči nejvíc svinstvo, asi víc jak ta válka ještě, ty nás dorazily...A 1968...stačí si pustit Pelíšky, ten konec je hořkej...A máš pravdu, kdyby jsme to tehdá dokázali zvrátit...bylo vše jinak...Byli by jsme někde jinde úplně. Ono se na tom pracovalo od 1960 postupně zrušily cenzuru apod....Leč jsme byli tzv.satelitem Rusů, existovaly ty voj.Varšavské smlouvy(kam patřilo několik států)...A nebyla jediná šance proti tomu něco dělat...Nic.
Oni něco podobného pak zopakovali v Afganistánu, taky ho jakoby napadli..za to je svět , už odsoudil ale...a poté se pomalu vlastně Sovětský svaz rozpadl.
Mě mrzí hlavně jedna věc, kde tehdy byl Západ, proč nám nepomohl...Bohužel, asi si spočítali, že by z toho byl další mega konflikt, třeba další třetí světová...A opravdu nešlo nic dělat? To se nikdy nedozvíme prostě.
Málo lidí tohle tuší, ale hlavně proto začla vůbec existovat Evropská unie...Aby se některé evropské státy , opět nestali jakýmsi satelitem v područí někoho, všichni víme koho. To je jeden z mála dobrých důvodů, proč úplně EU neopovrhuju.
Hele co jsem nedávno něco málo četl, tak si třeba Finové užily s rusákama...Celkově, ale nebyly Seeverský země tak zhuntovaný jako Evropa, samozřejmě teprv to študuju, páč bych chtěl procestovat tyhle krajiny, takže kovanej v tom nejsem určitě...Takže klidně napiš něco co víš ty zas třeba. Zajímá mě to hodně. Severský země mě přitahujou ani nevím proč:-) A klidně do SZ, at tu neOčkujeme.
Letos chcem na Finskou rally, příští rok Švédskou a ještě bych se tam chtěl dostat i mimo závody, Norsko bude krásný moc..
Malá historka: Naposled mi vyprávěl kamarád, byli rybařit v Norsku...Na pramici jen trošku větší, vedle nich další rybáří místní...ti začli plavat najednou ke břehu a řvát na ně, kámoš netušil vůbec proč, pak zjistili , že jsou u nich kosatky...brrr