Různé

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Různé

Příspěvekod riderhenry » 01 bře 2011, 13:41

vzdyt takovych zdrazeni bylo... Vyssi DPH, primichavani bioslozky (bych rekl, ze tady byste teda meli nadavat nejvic :D )... Tohle je snad poprve, kdy je to zdrazeni "trzni" :) Stat na tom ma myslim jeste vic nez 14 korun. Spis mi vadi, ze platime kazdy v podstate 60% dan z prijmu, kdyz se to vsechno secte, no a pak z tech 40%, ktere mu zbydou, jde jeste zaplatit benzin, kde je dan taky kolem 50%. No a jake za to dostane sluzby? Ted jsem byl behem tydnu trikrat na urade a musim rict, ze uz mam celkem dost do konce zivota. :D

Btw. vytezeni jednoho litru ropy stoji myslim kolem 1.5 Kc, jen pro predstavu ;)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod petr007 » 01 bře 2011, 16:38

riderhenry píše:vzdyt takovych zdrazeni bylo... Vyssi DPH, primichavani bioslozky (bych rekl, ze tady byste teda meli nadavat nejvic :D )... Tohle je snad poprve, kdy je to zdrazeni "trzni" :) Stat na tom ma myslim jeste vic nez 14 korun. Spis mi vadi, ze platime kazdy v podstate 60% dan z prijmu, kdyz se to vsechno secte, no a pak z tech 40%, ktere mu zbydou, jde jeste zaplatit benzin, kde je dan taky kolem 50%. No a jake za to dostane sluzby? Ted jsem byl behem tydnu trikrat na urade a musim rict, ze uz mam celkem dost do konce zivota. :D

Btw. vytezeni jednoho litru ropy stoji myslim kolem 1.5 Kc, jen pro predstavu ;)

Kde jinde chceš brát peníze do státní pokladny ? Trochu se ten státní rozpočet musí naplnit.
NB 1,8 vyrobená : 14/12/1998, LSD, SPORT SUSP, stříbrná
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Obrázky: 1

Příspěvekod riderhenry » 01 bře 2011, 16:46

Zajimave. Ja si treba nemyslim, ze by stat mel mit tak velky rozpocet a zajistovat tolik sluzeb. At uz mluvime o knihovnach, skolach, zdravotnictvi, duchodech... Kdyz clovek jde nekam na urad a podiva se na to trochu realisticky, tak si vsimne, ze by dost veci slo delat efektivneji, levneji... Pak tu mame korupci, ktera jde z tech stejnych penez... Ale to je asi zbytecna diskuze a politika sem ai fakt nepatri, tak nechci rozjizdet nejaky flame ;)
1999 10th AE
riderhenry

Příspěvekod riderhenry » 01 bře 2011, 16:48

jeste jedna vec - zvyseni dane u nas vedlo ke snizeni celkovych vyberu. Coz se stava vzdycky po prekroceni urcite "rozumne" vysi zdaneni. U tech paliv bych to rekl asi takhle - vetsi odberatele (treba dopravci) zkratka nakupuji v zahranici. Kdyz ma jeden stat vyrazne nizsi zdaneni nez druhy, muze paradoxne vybrat i mnohem vic a "ukrats" cast prijmu okolnimu statu/statum. Vzdyt je to logicke ;)
1999 10th AE
riderhenry

Příspěvekod dopr » 01 bře 2011, 17:02

Riderhenry ma pravdu. Stat si neuvedomuje, ze neustale zvysovani dani ma ve finale opacny efekt a takto se to prave stalo s PHM. Kdyby radeji dohlizeli nad statnimi zakazkami, hlavne pro armadu, to by se hned par desitek miliard usetrilo. Oni ale asi porad nechapou, ze ta hlavni pricina zadluzovani je v korupci a ne v "nizkych" danich.
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod Marfil » 01 bře 2011, 17:27

riderhenry píše:vzdyt takovych zdrazeni bylo... Vyssi DPH, primichavani bioslozky (bych rekl, ze tady byste teda meli nadavat nejvic :D )... Tohle je snad poprve, kdy je to zdrazeni "trzni" :) Stat na tom ma myslim jeste vic nez 14 korun. Spis mi vadi, ze platime kazdy v podstate 60% dan z prijmu, kdyz se to vsechno secte, no a pak z tech 40%, ktere mu zbydou, jde jeste zaplatit benzin, kde je dan taky kolem 50%. No a jake za to dostane sluzby? Ted jsem byl behem tydnu trikrat na urade a musim rict, ze uz mam celkem dost do konce zivota. :D

Přimíchávání biosložky je docela drsné naštěstí jen pro dieselmany, nafta je pak docela pěkné bláto :twisted: :lol:
Benzín se nijak nešpiní.. Zkusím najít docela profi popis problému..
Aktuálně B.E.Z mx5
Marfil

Příspěvekod petr007 » 01 bře 2011, 18:52

riderhenry píše:Zajimave. Ja si treba nemyslim, ze by stat mel mit tak velky rozpocet a zajistovat tolik sluzeb. At uz mluvime o knihovnach, skolach, zdravotnictvi, duchodech... Kdyz clovek jde nekam na urad a podiva se na to trochu realisticky, tak si vsimne, ze by dost veci slo delat efektivneji, levneji... Pak tu mame korupci, ktera jde z tech stejnych penez... Ale to je asi zbytecna diskuze a politika sem ai fakt nepatri, tak nechci rozjizdet nejaky flame ;)

To neumím posoudit, jak velký by měl mít rozpočet. Ale stát je vždy špatný hopodář. Ale to co je v současnosti u nás ?! Mě to přijde, že hlavní část veřejných financí jde do soukromých kapes a stranických pokladen. Když se něco dělá např. oprava silnice, tak to dělají, tak,aby za rok měla firma, řádným konkursem vybraná, opět práci.
Další část státních peněz jde, jak píšeš do provozu úřadů. Já si myslím, že u nás by se mohla klidně polovina úřadů zrušit a rozpustit. A to jsme se ještě tady nezmínili o EU, kde bruselští úředníci vymýšlí právě tu bionaftu a další velmi rozumné věci. A režije těchto úředníků nebude jistě zanedbatelná.
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Příspěvekod willy2.0 » 01 bře 2011, 19:02

Víte co je, ale nejhorší...20cet let jsme přispívali státu dost, daně se prostě musejí platit nic proti tomu nenamítát, ikdyž nás danově zatěžují více než jinde třeba...Ale čert to vem...Smutný ALE je, že to není nikde vidět a ještě dlouho nebude....

O politiku se trošku zajímám, je to , jako kdyby jsme to 20cet let házeli prachy prostě do jámy...kde se to hned rozmr... a nic z toho není na výstupu, ale vůbec nic.
Tedka přijdou reformy, musej...otázkou je...jestli ti co mají možnost přestanou tuhle Zemičku rozkrádat od subzakázek po samotný politiky...A pak je ještě otázkou, za jak dlouho se dostaneme na úroven třeba Rakušáků, když to bude konečně postupně dobře nastavený...Tam kde, už jsme dávno měli bejt...

A další věc je, jestli je projekt EU k něčemu dobrej.....Tam jsou další průsery, hlavně co se týče imigračních politiky...A přerozdělování peněz.
V tomhle ohledu, se celkově můžeme učit od Skandinavských zemích...Tam mají podle mě nejlepší Kapitalismus na světě....Kdo tam byl ví, já byl v Dánsku konkrétně. Ano je to asi i povahou obyvatelstva...

Takže co ted, stát je tam kde je...A ještě dlouho budeme jen platit, platit, platit...Bohužel a nic neuděláš a na důchody nebude, takže se postupně lidi naučej spořit úplně jinak, třeba tak, že se naučej investovat nějak...Nebo bude mít každá rodina svýho brokera na akcie...To vše dávno v Americe mají. Mě jen mrzí jedna věc, to, že naše generace si to pěkně vyžere. Předchozí zažila komanče my zas báječnou finanční krizičku našeho státečku, nutno dodat...Že je to zdědění komunist.hesla...Kdo nekrade okrádá rodinu :lol: :x
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod petr007 » 01 bře 2011, 20:04

Já to vidím, tak, že my (mě je 44) to tady asi dožijeme. Ale naše potomstvo zažije zhroucení tohohle systému. Jako vůdce vidím číňany a jejich spojence. A náš malý státeček bude kompletně vytunelován :evil: . Tak nějáké dohánění nevidím moc reálně.
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Příspěvekod willy2.0 » 01 bře 2011, 20:17

Jsem optimista no :lol:
Mě by se líbil systém jako ve Švédsku, tam se žije pěkně...Taky nemaj složitou imigriační politiku, obecně cizince ve skand.zemích vítají, jelikož jejich Země jsou velmi málo zabydlený...Takže není problém se tam přestěhovat kdyžtak :lol:
Ale, tak jsem hrdej čech...O to víc mě mrzí, to kde jsme po 20letech od revoluce...Vše ukáže čas, snad to naše děti budou mít lepší.
A doba ... je šíleně rychlá, bláznivá,...to mě štve ještě víc, jak náš rozkradenej stát...V tomhle světle, abych nebyl půlně OT sedneme do MX5 a je pěkně hned :D :oops:
Maximum Atack"
willy2.0

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...