Tomin píše:Mám další tip na zajímavou cestu - ale raději bych neměl. Jde o to, za jakých okolností jsem ji jel.
Loket - Čechtice - Pelhřimov - Jihlava https://mapy.cz/s/3hwxc
Minulý týden ve středu se udála na D1 ona neblahá událost, kdy souhrou blbých okolností byla dálnice uzavřena a v předlouhých kolonách na mnoho hodin tam zůstalo trčet nemalé množství lidí, mnozí i celou noc. Já vyjížděl z Prahy před 23.00 aniž bych cokoliv tušil. Velikánskou kliku jsem ovšem měl, že mi z domu přišla zpráva, že jsou na dálnici kolony. Tak jsem si pustil Zelenou vlnu, kde už to (narozdíl) jelo "u Humpolce zavřeno - kolona 37km - zprovoznění v nedohlednu - extrémní (!) počasí", na D1 raději nevyjíždějte". Přitom kousek za Prahou po sněhu ani památky, snad dokonce i svítil měsíc. Abych se vracel na jih Moravy přes Hradec a Svitavy, na to jsem se mohl v takovou noční hodinu vysrat, tak jsem si našel v mapě, že z posledního ohlášeného sjezdu 66 u Lokte by se dalo jet po výše uvedené cestě. Nejhorší ale bylo, že dopravní zpravodajství strašilo, že i objízdné trasy jsou na tom podobně, čili člověk se už pomalu chystal na survival.
U toho Lokte je na dálnici dlouhá rovinka, na jejímž konci už začala auta brzdit a blikat. Soustrastně jsem ji při odbočování na sjezd popřál hodně zdaru. Propletl jsem se mezi všude možně po krajnicích odstavenými kamiony, což byla ovšem ta nejnepříjemnější část z objížďky. Pak už se jen svištělo po krásně upraveném, bez špetky sněhu kvalitním asfaltu. Do toho jsem poslouchal stesky nebožáků, jak paralelně o kousek dál stojí už 7 hodin - jeden pán dokonce 11! Tady musím pochválit auto, které mi tu strast dost usnadňovalo. I jsem si říkal, že bych v takové situaci nechtěl sedět v ničem jiném, ani v MX-5. VW Golf, prosím.
Domů jsem dojel krátce po druhé hodině ranní, kdy jsem překvapeně zjistil, že i za normálních okolností to vychází na tři hodiny cesty. Tady to bylo i s vyjížďkou přes noční Vysočinu za "extrémního počasí" - nechápu. Ráno pak v Zelené vlně byla zpráva že dálnice ještě stojí...
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 83 návštevníků