Samosvorný diferenciál -mx-5

Re: Samosvorný diferenciál -mx-5

Příspěvekod PavelS » 08 bře 2010, 23:52

Koby píše:PavelS: tak to mám na čase měnit aspon podle měsíců, což neni tak důležitý, ale radši to asi udělám... Tam bude litr asi vid? A plní se to po hrdlo/uplně až nahoru k nápusti? ty už si to dělal? :)

Koby, přesně jak píše George... Obsah v NC je 0.7l diff a 2.1 6ti kvalt převodovka... Udělám to s další výměnou oleje v motoru... Btw, nepotřebuješ na to ani hever - NC v sérii je tak vysoký že sem tam vlezl i bez zvednutí :lol: :lol:

riderhenry píše:Jak jsem poznal, ze Shell je nic moc? Nalili mi tam 10W40 v aut. servisu. Za mesic sezrala 1 litr oleje! Byl jsem z toho trochu na prasky. Dolili mi tam zase Castrol, akorat jiny (nepochopim, at zijou aut. servisy...), takze jsem olej za par tydnu nechal vymenit za ten Fuchs (na doporuceni mechanika...). Motor s novym olejem zni vzdycky lip, to je jasny, ale mne sla dolu spotreba, predevsim vsak motor prestal zrat olej, i kdyz tam bylo 5W40.

Shell v aut. servisu?? Kde to bylo? Sem myslel že Mazda v ČR jede jen na Castrol...? :shock: Hmm...zajímavý... Já sem toho dost přečetl třeba na www.oleje.cz, vřele všem doporučuju. Navíc mám kamaráda kterej dělal v Holandsku ve vývojovým středisku olejů Shellu (starší pán, zapřísáhlej MX-5kař) a ten mi taky dost navyprávěl...

riderhenry píše:Navic Motul ma zdravejsi barvu i po delsi dobe a tmavne pomaleji, i kdyz z toho nejdou asi delat moc zavery.

www.oleje.cz :
"Mýtus: Čím je olej čistší, tím je lepší.
Skutečnost: V některých případech má olej být znečištěný. Například ve spalovacích motorech vzniká velké množství karbonu a jiných látek, které jsou suspendovány v oleji a jsou jím unášeny. Mohou být odstraněny ve filtru oleje nebo při výměně oleje. Pokud by se tak nestalo, usazovaly by se tyto látky v motoru a mohly by způsobit i jeho poruchu. V tomto případě znečištěný olej zcela zřejmě znamená dobře pracující olej. Naopak např. hydraulický olej obsahující i relativně málo nečistot může způsobit poruchu servoventilů. Takže při některých aplikacích by olej měl vypadat znečištěně a při jiných musí být velmi čistý. Vždy je pak užitečné pravidelné sledování stavu oleje. "

Co je pro mě závěr (z vlastních zkušeností)? Necpát do oleje těžký prachy (Castrol kterej je v mým NC jde sehnat i levně), měnit před max intervalem (je to MAX hodnota, ne doporučená apod), neměnit typy olejů v průběhu životnosti auta (lovení toho správného mě na NA stálo olejový čerpadlo)...
PavelS

Příspěvekod riderhenry » 09 bře 2010, 00:13

ja jsem vul, prepsal jsme se, myslel jsem Castrol, ne Shell, jdu to opravit :D Jinak mas naprostou pravdu - idealni je menit olej driv a radeji kupovat horsi. Ja menim po 10 000 km, ale ja zase jezdim hodne mesto a i v zime, takze auto o to vic trpi...
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Koby » 09 bře 2010, 20:01

PavelS: Nj, jen si dělej srandu z mý vysoký kozy... :D to sem zvědavej, až bude teplo, tak na to mrknu jestli bych se tam dostal.. :D Vyměním si i převodovku když v tom budu. tim nic nezkazím... Napsal bys mi ještě prosím jakej castrol leješ do toho motoru? to je ten edge nebo slx?
Free willy2.0
Koby

Příspěvekod PavelS » 09 bře 2010, 21:39

To ti povim až půjdu do sklepa - budu pokračovat v tom co je tam od začátku (jedna výměna v Autopalacu).
PavelS

Příspěvekod Koby » 21 led 2011, 14:39

Tak lidičky, na oleje.cz mi lidi doporučují do samosvoru tenhle http://www.millersoils.cz/73--crx-ls-75w90-nt.html a do převodovky tenhle olej http://www.millersoils.cz/72--crx-75w90-nt.html

S tim do převodovky chybu neudělám, to je asi jasný.. Ale pořád nechápu, proč je v knížce mazda že do diferáku patří SAE 90 a chybějí tam ty dvě čísla předtím a W :D Api GL-5 je jasný, to splnuje..

Díky za zkolaudování, nechci to zničit, diferáky na NC se ani nesháněj tak hezky jako na BMW.. :)
Free willy2.0
Koby

Příspěvekod Xterra » 21 led 2011, 21:19

SAE 90 je pravěká věc - obyčejný jednorozsahový olej. Ve specifikaci GL4 ideální do poválečného veterána.

Ten Millers Oils CRX LS 75w90 NT je moderní lubrikant pro vysoce zatěžované samosvorné diferáky sportovních resp. závodních automobilů, takže pokud máš strach o ten svůj tak tohle je rozhodně super volba!
Xterra

Příspěvekod riderhenry » 22 led 2011, 05:59

Nechci strasit, nevim jak je to u NC, ale u NB oleje GL5 moc neprospivaji synchronum. Idealni jsou na tohle oleje VW, ktere dela Castrol, takze pravdepodobne staci koupit i nejaky olej od Castrolu stejne specifikace... Osobne to mam overeno ;)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod KaCzaba » 22 led 2011, 08:52

ten motul je fakt zradlo,co se vune tyce.davali jsme ho do crossky.a ten starline?neni se cemu divit,kdyz to jsou stary vyjety oleje,pouze prefiltrovany....uz ta cena by mohla napovedet;-)
KaCzaba

Příspěvekod Koby » 14 dub 2011, 20:27

Dá se tohle použít do diferáku NB? http://www.millersoils.cz/124--trx-75w90-gl4-gl5.html

jde o to, že v návodu píšou Pod -18st Sae 80 a nad -18st Sae 90... Většina z vás tu jezdí co jsem si všiml spíš ty 75W-80 nebo jen jednosložku Sae 80 vyloženě jak to píšou v návodu... Ale nebude spíš lepší ta 75W-90, když je zde v čr myslím dost dní v roce, kdy je vyšší teplota jak -18st ? :) nehledě na to, že ty nízké teploty řeší 75.. Neměl by být problém ne?

Mazací plán říká každý něco jinýho..
Free willy2.0
Koby

Příspěvekod George » 14 dub 2011, 20:56

leju 75w-90 a zatim bez problémů:)
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5