od riderhenry » 08 bře 2010, 19:58
Presne jak pise koby, Castrol jsou prumerne (coz je naprosto dostacujici pro kazdeho, v dnesni dobe) oleje, ale za premiove ceny. A vzhledem k tomu, ze se nabizeji snad v 90% servisu a maji pomerne silny marketing, tak se nelze divit, ze je v povedomi lidi, ze se jedna o nejlepsi oleje. Co tak vim, tak dobre oleje jsou Mobil 1, Shell, Motul 300V (zbytek nevim), japonsky Nippon by mohl byt dobry... Jak jsem poznal, ze Castrol je nic moc? Nalili mi tam 10W40 v aut. servisu. Za mesic sezrala 1 litr oleje! Byl jsem z toho trochu na prasky. Dolili mi tam zase Castrol, akorat jiny (nepochopim, at zijou aut. servisy...), takze jsem olej za par tydnu nechal vymenit za ten Fuchs (na doporuceni mechanika...). Motor s novym olejem zni vzdycky lip, to je jasny, ale mne sla dolu spotreba, predevsim vsak motor prestal zrat olej, i kdyz tam bylo 5W40. Ted jezdim 5W30 Motul 300V a olej nezere temer vubec, akorat jsem dolival asi 0.5litru v minulem intervalu, kdyz jsem jel do Nemecka a zpet a posledni cast Praha - Brno jsem jel porad v posledni tretine otackomeru... Navic Motul ma zdravejsi barvu i po delsi dobe a tmavne pomaleji, i kdyz z toho nejdou asi delat moc zavery. O olejich jsem se toho snazil zjistit hodne, i dost lidi z oboru o Castrolu nemluvi v nejlepsim, ne kvuli kvalite, ale prave kvuli pomeru cena/kvalita.
Naposledy upravil
riderhenry dne 09 bře 2010, 00:14, celkově upraveno 1
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.