Ahojte,
tak konečně jsem se dokopal přidat svou taky tu moji
Po objevení fenoménu MX-5 jsem si řekl, že ji rozhodně chci. Začal jsem hledat tak rok nazpátek, peněz bylo málo a tak jsem byl spíše takový všeber. Naštěstí jsem dal na radu M8rinka a pošetřil na nějaký kus, který v hezkém stavu a kouzlit ten slavný rohlík na ústech.
Za ten rok jsem se pomalu ale jistě utvrzoval v tom, že mi záleží i na vzhledu a i když je MX-5 na cestách málo, i tak jsem chtěl nějakou více spešl verzi. Tím se můj výběr omezil pouze na memories.
Začalo nekonečné prohledávání mobile.de, autoscout a taky německého ebaye. Zima byla v plném proudu, na Valašsku obvykle sněhu dosti a kousek od Mnichova se naskytla ONA
Bez zimních kol, pár pomalu nic neříkajících fotek a cena 5800€.
S německým domorodcem jsem si začal dopisovat, ptát se na vše možné i nemožné a po týdnu komunikace bylo jasno. Jedeme pro ni.
S přítelkyní jsme koupili jízdenky na vlak Vsetín - Mnichov a jeli na cestu při které nebylo ani jasné, jaký bude průběh. Základ byla pořádná svačina
taky co dělat celou cestu ve vlaku než žrát, žrát a žrát
Abych to moc nenatahoval, Mazdu jsem koupil a to aniž bych se v ní projel. Naprosto mě uchvátila vzledem, stavem.. tak nějak vším.
To až večer když jsem usínal jsem si teprve uvědomil, že jsem se autem ani neprojel a trochu znervóznil. Čekalo se na bankovní převod, takže pro auto se jelo na druhý den od koupi. Peníze došli, tak jsme pro ni jeli. Znovu.
Ani nedokážu popsat tu dětskou radost, jak jsem byl celou cestu vysmátý
pocit blechy a autobahnu je k nezaplacení
Na cestu jsme se opět pořádně nabalili jídlem a vyrazili.
Ráno nám začalo pěkně sněžit - přesně to co potřebuji k letním gumám. Na radu od německého známého jsme se pustili přes Rakousko, vždyť dálnice jsou první co se "odsněžuje". Můžu potvrdit, že je tomu pravda, ale i tak jsem měl nervy v kýblu. Pokuta by auto zdražila o nechutnou částku a co tak kdyby se stala nehoda... štěstina stála při nás a onych 650km jsme zvládli bez problému a domů dorazili živí a zdraví. A s Mazdou
Nestihli jsme si udělat ani společnou foto, tak to musem za nás udělat radar v první české dědině
Jedná se o:
MX-5 NBFL
2003
138k km
1 600 ccm
Dovozová technická proběhla bez problémů, přihlášení taky. Z mazdy není žádná němka ale oficiálně krásná češka.
Do budoucna?
Torsen, HT, rollbar, nejspíš 15" disky
A nosníky?
škoda mluvit
A čas na dotazy: čím naimpregnovat bílou plátěnku? Je nová a nerad bych řešil v nejbližší době praskliny u oken atp.
- Celolak, oprava prahů i lemů