od Frankie Sporty » 02 úno 2011, 22:23
Drobný úvod - Už dlouho jsem si myslel na nějakej sporťáček, ale studia atd.= prostě žádnej cash. Přišla příležitost postavit se na vlastní nohy a s tím i možnost koupit si "sobecký" auto, který bude vozit jen mě a slečnu a ostatní ať jedou třeba busem.
Po novým roce jsem začal vybírat. Hledali jsme tak 2 týdny a v německu našli dva kousky, na které se pojedeme podívat. U Dortmundu jeden Pheonix (to byla katastrofa) a pak kousek za hranicema nyní už moje 1,6 NBFL. Před týdnem jsem si z německa vytáhnul tohodle modrýho krasavce, aby strávil další tisíce km pod mojí taktovkou. V životě už jednu holčinu mám, tak jsem se rozhodl, že tohle bude kluk a snad věrný kámoš. Jedná se o rok výroby 2002, o víkendu se mu na tachometru ukázalo 80 000.
Ke stavu vozidla - auto vypadalo z dálky krásně, sice pod čepicí sněhu, ale modrá krásně vynikala. Nadšení jsem ještě neprojevoval, protože podobná situace byla před 6 hodinami u jiné MX5, která nakonec byla dosti prorezlá. Auto jsme prolezli, vyzkoušeli a nenašli snad jedinou vadu na kráse. Chyběl teda zapalovač, ale jako nekuřák jsem si toho ani nevšiml. Všechno vypucovaný, z motoru se dalo jíst. Originál německej autohaus se o to hodně přičinil, jelikož jak se později ukázalo do auta investoval nemalou částku a tak jí prodávali s novým olejem, svíčkama, řemen..atd.. Zarazila nás informace, že byla někde odřená o nějakou branku pod světlem, tak byl vyměněn spojler a nalakován. Moje první okamžiky jako řidič v první MX5. Byl jsem posranej, asi takhle.. letní gumy, zadokolka a v německu všude led a sníh. Po pár minutách jsem to radši odevzdal kámošovi, prožil si pár minut děsu, kdy jsme hrozně museli vyzkoušet jak auto sedí, jestli nic neklape a jak to brzdí, což jsem na tech letních pneu na ledu fakt ocenoval a spíš doufal, že to přežiju. Výsledek jízdy byl, že tohle auto nemá snad jedinou chybu a že jakoukoli slevu neuhádáme. Nakonec nám auto ještě zvedli a jen pro jistotu jsem se koukli, že ze spoda není nejen orezlý, ale ani škrábnutý, prostě nic.. Tohle se prostě nedalo nekoupit a tak jsem se dohodnul, že pro ní během víkendu dojedu, jelikož stejně potřebuju nekde sehnat zimní pneu.. No a tak je tady a já jen doufám, že se z ní budu jen radovat a užívat si větřík jak mi čechrá vlasy...
- Přílohy
-
-
Naposledy upravil
Frankie Sporty dne 23 úno 2012, 18:22, celkově upraveno 2
No matter what you do in live... MAKE IT YOUR OWN!!