MX5 - co je kde na prodej

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: MX5 - co je kde na prodej

Příspěvekod Johnny41 » 02 črc 2017, 21:12

Kráása... Hledám v ČR nějakou NB nebo NBFL tak jsem zvědavý co vyberu :-)
Johnny41

Příspěvekod TomasSk » 03 črc 2017, 19:38

Zdravím všechny.
Letos (zhruba do měsíce) bych rád pořídil Mazdu. Nejlépe NC ale vzhledem k tomu, že budu mít k dispozici 150 až 160 tisíc tak si nejsem jistý jestli se za tuto cenu dá vůbec nějaká pěkná NC sehnat. Koukal jsem na německé sousedy a tam jich je celkem dost. Jen nejsem přesvědčen o tom jestli to jsou pěkné kousky za tu cenu. Poradíte mi? Řeknete mi svůj názor? Mám jít raději do NB například? Mohu jsem hodit pár inzerátů na které jsem narazil.

Také jsem se díval na tento inzerát http://forum.mx-5.biz/viewtopic.php?f=6&t=5285 Byl jste se někdo podívat?
Děkuji všem za odpovědi.
TomasSk

Příspěvekod Tomin » 03 črc 2017, 21:19

Těžko radit, když není znám tvůj žebřík priorit. Chceš velmi pohledné auto? NC. Rád sedíš v autě formulově utopen? NC. Chceš jednoduché ovládání plátěné střechy? NC. Potřebuješ o 1% lepší ochranu před kovomorkou? NC. Rád vypínáš stabilizaci? NC! :D
NC 2.0 Expression
To není auto, to je ROADSTER, lásko!
Tomin

Příspěvekod Tomin » 03 črc 2017, 21:30

Tahle je (z fotek) pěkná! Mrknul jsem na prodejce a není to překupník. Auto je opravdu jeho!
https://www.sportovnivozy.cz/87837-mazda-mx-5-18-plzen
NC 2.0 Expression
Tomin

Příspěvekod TeeJay » 03 črc 2017, 21:32

No tady je ale problém v tom, že za 150k se dá pořídit už dost pěkné, vyladěné, opečovávané a nerezavé NBfl 1.8 se svorem. Kdežto NC za ty samé peníze, když seženeš, rezavé s největší pravdpodobností bude, opečovávané nebude a s největší pravděpodobností to bude slabší motorizace bez svoru. A ochrana před kovomorkou není lepší ani o to 1%, jen jsou ta auta novější, tak těch opravdu rezavých ještě není tolik. A pak tu je další věc, že NC je největší, nejtěžší a předfl dle mého subjektivního názoru, který nikoho nezajímá, nejošklivější MX-5, která kdy sjela z linek Hirošimy. :D

Takže do NC klidně běž, ale jen pokud v rozpočtu seženeš něco, čehož nákup nebudeš po pár měsísích litovat. A nebo kup jakékoliv levnější NBfl a pusť se do renovace - pak si budeš moct být jistý tím, co máš, stavem a výhledem do budoucna.

PS: Link výše je na to samé auto, co je tady inzerované na fóru pod předchozím odkazem...
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod TomasSk » 03 črc 2017, 22:39

To je právě ten problém. Raději bych NC jelikož se mi prostě líbí víc. Jen se bojim toho, že v této ceně neseženu tak pěkný kus.
TomasSk

Příspěvekod Safa » 03 črc 2017, 23:05

TeeJay píše:A pak tu je další věc, že NC je největší, nejtěžší a předfl dle mého subjektivního názoru, který nikoho nezajímá, nejošklivější MX-5, která kdy sjela z linek Hirošimy. :D

Fůůůj, to bylo ale vošklivý... :cry: 8-)
Kochám se, tedy jsem...
Videa z výletů - zde: http://www.youtube.com/user/Safabox/videos
Safa bloguje - zde: http://www.autickar.cz/blog/safablog
Safa

Příspěvekod TeeJay » 03 črc 2017, 23:44

Safa píše:Fůůůj, to bylo ale vošklivý... :cry: 8-)

Zase aby to nevyznělo tak hrozně, tak se mi tak strašně nelíbí jen předek předfl NCčka, zadek bych si nejradši dopasoval na NB :D A naopak předek NCfl úplně žeru :)

Navíc, s trochou šikovnosti ten předek asi není nic co by nešlo z předfl NC upravit na fl, stejně jako u NB, kde se mi taky předek nelíbí, to až ten po faceliftu. Ale jiným se předfl zase líbí mnohem víc, jak u NB, tak u NC, prostě ryze subjektivní věc, důležité je, že jsme všichni spokojeni a máme ta naše malá auta rádi ;)
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod Tomin » 03 črc 2017, 23:54

Sákryš, to sem teda hňápnul do vosího hnízda! Otevřít tak naditou Pandořinu skříňku je jak vytáhnout ze skříně toho nejmasitějšího kostlivca. Je vidět, že sem tu furt novej, no :D Hele, ale nemůžu za to, že Hirošima furt co 10 let zatáhne oponu a pak pustí do éteru nový šlágr. Teď už je pozdě litovat kozenky!
NC 2.0 Expression
Tomin

Příspěvekod cafe-racer » 04 črc 2017, 10:08

TeeJay píše:NC je největší, nejtěžší a předfl dle mého subjektivního názoru, který nikoho nezajímá, nejošklivější MX-5, která kdy sjela z linek Hirošimy. :D

Neměls bejt na dovolený tak trochu ?
... zároveň ze všech generací nejvýkonnější, nejlíp skloubitelná s denním využitím a pro mě druhá nejkrásnější, hned po mrkací NA. Navíc vzhled není všechno, vzhled musí jít ruku v ruce s potenciálem. Tam je NC - zejména v jeho prvním provedení, neboli tak jak ho prostě kompletně vymysleli, hodně pěknej "sleeper". Jakýkoliv facelift je však nutně bastlení, které se víc nebo míň nepovede. Konkrétně facelift u MX-5 NC je ten míň nepovedený, to se musí uznat.
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...