TeeJayova kočkolapka - NBfl 1.8

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: TeeJayova kočkolapka - NBfl 1.8

Příspěvekod TeeJay » 04 kvě 2017, 16:05

Prodlouženého víkendu by byl hřích nevyužít, tak jsem se konečně pustil do repasu brzd.
Nevypadaly zrovna nejlíp, byly rezavý a zadní se moc nechtěly hýbat... a brzdit. Prachoteplokryty za kotouči ještě čekají na balíček z Anglie.
Obrázek
Obrázek

Tak všechno sundat, obrousit a odmastit
Obrázek
Obrázek

Uprostřed noci za pozornosti přihlížejícího kocoura nabarvit
Obrázek

Nechat schnout radši déle, když většinu času okolní teplota neodpovídala tomu, co bylo psáno na plechovce...
Obrázek

V mezičase nasadit lip,,,
Obrázek
Obrázek

... a vyleštit ne-tak-zašlé čepy a pístky
Obrázek

A v pondělí po 36 hodinách schnutí zjistit, že barva nestihla ještě úplně vytvrdnout... ale daily je daily, takže opatrně smontovat. Třeba vepředu opatrně silou zarvat pístek dovnitř, perfektně reálné :D
Obrázek
Obrázek

Výsledek i přes menší šrámy v ne-zcela-zaschlé barvě potěšil.
Obrázek
Obrázek

Až na to, že to skoro nebrzdilo. Vzduch se dostal úplně všude v nemalém množství. Takže dvě hodiny ručního odvzdušňování za pumpování pedálu alespoň do stavu, kdy s autem bude bezpečné vyjet na silnici, náramně jsem si je užil a moje ruce zlité brzdovkou taky. Nicméně hadry, voda a krémy to spraví a včera dílo dokonal Dejvid, když mi pomohl s odvzdušněním za pomocí lepšího nářadí než je hadička, sklenička a mačkání pedálu. Díky :)
Obrázek

A příště je na řadě převodovka a kontrola spojky... :D o zábavu postaráno.
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod TeeJay » 07 čer 2017, 23:17

Furt jen čtu fórum a sám nic moc nepíšu. A že by se nic nedělo, se říct nedá :)

Začalo to nevinně, prostě se mi líbil set krytek na pedály od IL.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Pak mě začala štvát zvětšující se prasklina švu sedačky spolujezdkyně, tak si ji sešila původním stehem do původních direk :) Konec konců je to její sedačka.
Obrázek

U toho by byla škoda neudělat foamectomy její sedačky, takže se tak stalo, hezky s odříznutím pěny z vrchu, ne boule zespodu. A zároveň jsem se přesvědčil, že moje sedačka už foamectomy odebráním pěny z horní části sedáku prošla, tak jsem ještě uříznul spodní bouli. Sedačka spolujezdce je pohodlnější, moje je ale nižší a člověk si na ni rychle zvykne. Fotky řidičovy sedačky, kterou jsem neřezal já. Mně se tak hezkej řez nepovedl, protože jsem řezal klasickým odlamovacím nožem. Elektrickej tavnej nůž by práci zastal lépe a to tak, jako ji zastal u mé sedačky.
Obrázek
Obrázek

No a pak jsem začal chystat něco většího.
Obrázek

Dovolenou. Ale než na ni odjedu, tak chci, aby mi netekl olej přímo z vany skrz silikon, co svoji životnost už překonal. Zvlášť, když jsou jinak všechna těsnění a gufera nová. A taky jsem chtěl vyměnit vyměnit převodovku za novější kousek. A taky jsem chtěl dát vzpěry pod auto... jo a když už tohle budu dělat, tak by byla škoda tam nenamontovat schopnější chladič, se zvyšujícími se teplotami je vidět, že můj má něco za sebou a značka částečně překrývající tlamu chlazení taky moc nepomáhá.
Obrázek

Takže žádný přizvedávání motoru, ale hezky všechno ven. Aha, čím? No, o žirafě jsem přemýšlel už loni... A až motor vyndám, tak ho jako otočím vzůru nohama jak? No, stojan na motor se mi vždycky líbil... A furt zvedat auto tím rádoby heverem ze slabého plechu za 700? S každou další operací na autě mě to přestávalo bavit čím dál víc.
Obrázek

Jen to všechno stěhovat Miatou je docela sranda :lol: člověk se najezdí. Ale rád.
Obrázek
Obrázek
TeeJay

Příspěvekod hroche » 08 čer 2017, 08:24

tak to je masakr ten převoz převodovky :D
hroche

Příspěvekod cafe-racer » 08 čer 2017, 09:16

To teda. Ještě tam nasadit čepici a brejle a máš regulérního spolujezdce :-)

Kdy a kam razíš, Tome ?
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod TeeJay » 08 čer 2017, 11:22

Člověk se toho nesmí bát. Měl jsem tu převodovku na fotku ještě připoutat a bylo by to dokonalý :D ale jel jsem s ní sotva 20 km.

20.6. vyrážíme směr Švýcarsko a Itálie.
Přesné plány jsem ještě neudělal, ale pár míst v hledáčku už máme.

Ve Švýcarsku budeme bydlet v Unterentfelden (Aarau) u příbuzných. Cestou tam se zastavíme u Rýnských vodopádů, na Bodensee se rádi podíváme, jeden víkend chceme do Zoo v Bazileji, pak určitě Luzern, možná Bern, určitě Aare Gorge, Gotthard Pass, Zermatt a Matterhorn.
V Itálii je pak cíl karibik alias Spiagge bianche v Rosignano Solvay a ubytování ještě nemáme. Navíc je trošku z ruky, tak ještě není 100%, že tam pojedeme, ale nejspíš jo :)
Hodně předběžně a zevrubně (kvůli limitu destinací v mapách) to vypadá takhle https://goo.gl/maps/hpYhQnYSvAC2

Pohrával jsem si i s myšlenkou autovlaku (Livorno -> Vídeň), ale jízdenka pro 2 + auto vychází dráž než drahej italskej benzín a ještě bych byl limitovanej v tom, kdy vyrazit, tak moc nevím. :)

Každopádně za jakýkoliv tipy k cestování a kam se podívat, budu rád.
TeeJay

Příspěvekod dopr » 08 čer 2017, 11:25

Pokud pojedete podel ligurskeho pobrezi, tak urcite nevynechejte Cinque Terre! Spiaggie Bianche jsou pekne, i kdyz tak trochu umele :)
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod vhml » 08 čer 2017, 11:27

Na výměnu pětikvaltu se vyser a dej rovnou šestikvalt. Rozdíl ve svezení je obrovskej.

Jinak máš vyřešené chlazení oleje, že řešíš chladič vody? Olej je podstatně větší průser na Miatě. Jen to bez teploměru nikdo spokojeně neřeší.
vhml

Příspěvekod tomybandit » 08 čer 2017, 13:10

Ahoj, prosim ta akoje to s tymi krytmi pedalov? Odstranis tu gumu a potom navrtas diery do tych pedalov a nasrobujes?..Teda vidim ze sa srobuje iba ta opierka nohy a plynovy pedal. Spojka a brzda sa ako uchytia?
Aky je medzi tym rozdiel, je nejako poznat rozdiel v tych novych hlikovych? ;)
Punk´s Not Dead
tomybandit

Příspěvekod TeeJay » 08 čer 2017, 15:18

Dopr:
Pojedeme, díky za tip :)

vhml:
Kdybych ten šestikvalt za rozumnej peníz sehnal, tak tam pětikvalt nedávám. :)
Dát novej chladič vody mě nebude stát ani minutu času, protože starej stejně budu vyndávat s motorem a novej je plug'n play, takže ho tam dávám rovnou. :)
Na chladič oleje se taky dostane, ale s tím je spojeno víc práce. Nějakej vybrat, vymyslet, jak to tam dát, upevnit... a taky bych rád nejdřív změřil teplotu, ať vím, na čem sem, než tam něco dám, abych viděl, že to opravdu něčemu pomohlo. Už máš nachystanej kit na měření teploty oleje? :D

tomybandit:
Guma je na opěrce nohy vedle spojky, na spojce a na brzdě. Plyn je kovovej děrovanej. Takže na plyn se nasadí kryt a uchytí se dvěma šroubky s matičkami, vratná změna. OEM gumové kryty na spojce a brzdě jsou jen navlečené. Kryty z IL jsou řešeny stejně, vezmeš, zabereš, zatneš zuby a je to tam. :D Takže to jde taky vrátit zpět. Ale opěrka nohy má gumu na sobě na pevno, tu nesvlékneš. K uchycení krytu jsou v balení samořezné šroubky. Já si dírku předvrtal, jde to tam pak líp.
TeeJay

Příspěvekod vhml » 08 čer 2017, 15:54

Věř, že znát teplotu oleje bez chladiče skutečně radši nechceš :D Jinak samozřejmě hliníkovej chladič je fajn, jen je to za nějaký peníze, který se dají za chlazení vynaložit lépe. Zatím jsem s vodou nikdy problém neměl.

Uchycení atd. mám vymyšlené, můžu tě to nafotit jak to provést.

Foceno asi v -15 stupních bez chladiče download/file.php?id=13898&mode=view
vhml

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora