tlak oleja - houston we have a problem

tlak oleja - houston we have a problem

Příspěvekod Robo96 » 05 dub 2017, 13:15

v sobotu som menil olej v motore, dal som tam to iste co tam bolo aj pred tym, teda Valvoline VR1 5W50 + vymena olejoveho filtra za tuto mrdku.
pri studenom starte mi zacala lietat rucicka tlaku oleja hore od normalnej studenej hodnoty 4-5bar az k 9bar (mam dorabane budiky na tlak a teplotu, sendvic pod filtrom), nedeje sa to stale su tam len take obcasne preskoky na vysoky tlak aj pri stati aj pocas jazdy, po zahriati uz sa to viac menej ustali na 1.5bar idle a 3.9bar load a rucka uz nevyskoci vyzsie
neviete cim by to mohlo byt sposobene? moze to sposobit filter alebo napr moznost ze by bolo v motore viac oleja ako je max na dipsticku? pred vymenou sa nic take nedialo
2001 NB2 Brilliant Black 1.6 → 1.8 swap - donor
1995 NA2 Brilliant Black 1.6 → full NB2 1.8 swap.. hotovo, Eaton M62 supercharged
Robo96

Obrázky: 17

Re: tlak oleja - houston we have a problem

Příspěvekod gramo » 06 dub 2017, 11:55

Ne že bych se cítil na to, abych fundovaně odpověděl na tento dotaz, ale když furt nikdo nic...

Pokud vím, čidlo na adaptéru měří tlak mezi čerpadlem a filtrem, tj. vysoký tlak značí špatnou propustnost filtru. Filtrem to být může, má v něm být bypass ventil, právě pro případ, že není schopný filtrovat hustý studený olej (anebo se ucpe), je totiž lepší, když propustí aspoň nefiltrovaný olej, než by propouštěl málo oleje -- jinak by byl na kluzných ložiskách na vačkách a na klice nízký tlak a špatně by to mazalo. Asi se ten bypass zadrhává.
gramo

Příspěvekod spooon » 06 dub 2017, 18:03

taky bych to viděl na neplechu ve filtru. A není nic jednoduššího než koupit za stovku filtr novej a zkusit, jestli to bude dělat i s ním.
spooon

Obrázky: 0

Příspěvekod Robo96 » 06 dub 2017, 19:08

ok pani, diky.. skusim teda novy filter. mal som urcite pochybnosti uz pri rozbaleni, kedze tento filter je fakt malicky, na ILku pisali ze je to fajn alternativa k OEM. ak takto funguju vsetky kusy tak to potes koste, par ludi ho tu v grp buy bralo a ak nemaju budiky tak si taketo chovanie ani nemaju ako vsimnut, neviem teda nakolko zavazny problem to moze byt ale aj tak... :?
2001 NB2 Brilliant Black 1.6 → 1.8 swap - donor
1995 NA2 Brilliant Black 1.6 → full NB2 1.8 swap.. hotovo, Eaton M62 supercharged
Robo96

Obrázky: 17

Příspěvekod phantomond » 06 dub 2017, 21:10

Nemohli ti poslat špatnej filtr? Jednou jsem měl blueprint v ruce a velikostně na tom byl stejně jako OEM. :?:
phantomond

Příspěvekod cavan » 06 dub 2017, 22:32

ked mi PeterS menil popri vascom servise aj olej, tak mi vymenil filter kt. som mu priniesol za nejaky iny, presne kvoli tomu bypasu. takze kludne to moze byt ten filter. ked tak mu skus napisat.. ;)
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod vhml » 10 dub 2017, 11:01

Pokud máš NB ( a ne NBfl, která to má jinak ) tak bych si skoro tipnul na přidřený přetlakový ventil v čerpadle jako jsem měl já.
vhml

Zpět na Technika MX-5