Jaké pneu ....

Re: Jaké pneu ....

Příspěvekod mx-5nd2.0 » 19 bře 2017, 22:28

Tak jsem nasadil ADVAN NEOVA AD08R a bomba. A i při 7 stupních je to na suchu dokonalé lepidlo. Musím si na to po zimě pomalu zvykat, ale už je jasné, že to dokáže mnohem větší přetížení než tovární obutí. Zejména pomalé zatáčky a vracečky se posouvají úplně jinam. Na testnutí rychlých zatáček jsem si ještě netroufl :-D
mx-5nd2.0

Obrázky: 0

Příspěvekod AndrewG » 19 bře 2017, 23:14

a to ti mozem povedat s kludnym svedomim ze pri takychto teplotach su uplne katastrofalne :D takze ak sa ti teraz zdaju ze lepia tak sa tes na leto 8-) :)
AndrewG

Příspěvekod gangal » 19 bře 2017, 23:41

Máš pravdu předsedo. A ani moc nemizí vzorek, teda až na Sosnovou. :D
gangal

Příspěvekod mx-5nd2.0 » 02 dub 2017, 23:26

ADVAN NEOVA AD08R si super rozumí s kontrolou trakce NDéčka. Zatímco s původními gumami Bridgestone Potenza S001 měla kontrola trakce tendenci nechat to ujet a pak kopnout auto zpět (a na zimacích to cukalo ještě více), tak s Advan Neova ad08r je vše krásně plynule. Gumy začnou klouzat lineárně a kontrola trakce tak bliká přerušovaně, ale přitom na řízení ani nejde poznat, že zasahuje. Jen drží auto ve směru, skoro něco jako ty driftmódy :D
Zaroveň gumy nad 20 stupňů jsou super lepidla. To je perfektní pro můj styl jízdy: raději předbrzdit, držet a pak zrychlovat. Zároveň je průjezd parádně rychlý. Když to omylem přeženu, tak se přední kola krásně kontrolují. Zadní kola se na výjezdu optimálně dávkují, kloužou do boku jen plynule a zároveň lépe přenáší výkon na zrychlení. Až si někdy říkám, že teď asi dostává na výjezdu zabrat spojka, když neprokluzují kola.
Tak teď už jen jak dlouho mi gumy vydrží než je ošoupu.
mx-5nd2.0

Příspěvekod hospodský » 03 dub 2017, 13:30

Napiš pak prosím tě, jak se chovají na vodě, pokud teda jezdíš i v dešti. Taky o nich uvažuju. Díky.
Die Kurvenstar
hospodský

Příspěvekod mx-5nd2.0 » 03 dub 2017, 20:42

hospodský píše:Napiš pak prosím tě, jak se chovají na vodě, pokud teda jezdíš i v dešti. Taky o nich uvažuju. Díky.

Zatím rozumně. Ještě jsem s tím nejel za "potopy", ale při normálním dešti a mokré cestě jsou OK a docela čitelné. Samozřejmě s nimi neprasím. A po zimě je vlastně spíše srovnávám se zimním obutím - a to mi příjdou lepší, protože ty zimy nedrží prostě nikdy a nijak. Měl jsem strach, že budu mít za deště strach a bude to hrozně klouzat, ale ne. Přeci jen drážky tam jsou a sakra hluboké a široké - takže zatím OK.
Jediný "mínus" nebo spíše mínusek, co jsem zatím našel je, že auto je na nich o chlup tvrdší.
mx-5nd2.0

Příspěvekod hospodský » 03 dub 2017, 23:04

Díky ;)
Die Kurvenstar
hospodský

Příspěvekod gramo » 04 dub 2017, 10:16

Loni jsem na nich na whisperově výletě do Alp jel v bouřce přes Postalm pass a v pohodě, nahoře dokonce bylo prázdné parkoviště a měl jsem docela problém je na mokru urvat, ale to bude hlavně tím, že to neumím a bál jsem se :)
I podle štítku mají přilnavost za mokra B.
gramo

Příspěvekod AndrewG » 04 dub 2017, 21:06

gramo píše:Loni jsem na nich na whisperově výletě do Alp jel v bouřce přes Postalm pass a v pohodě, nahoře dokonce bylo prázdné parkoviště a měl jsem docela problém je na mokru urvat, ale to bude hlavně tím, že to neumím a bál jsem se :)
I podle štítku mají přilnavost za mokra B.

a whisper mal moje stare zosuchane 6rocne mrdky s 1.5mm dezenom :lol:
AndrewG

Příspěvekod mastercs999 » 07 dub 2017, 15:42

Pročetl jsem toto vlákno asi dvakrát a stejně jsem odpověď na svoji otázku nenašel :D Mé požadavky na pneumatiky jsou zhruba takové (seřazeno cca dle priorit):
  • 195/50 R15
  • Rád bych aby šly v zatáčce a křižovatce utrhnout - rád se kloužu/bavím, často je jedná spíše o menší rychlosti
  • Jezdím často okresky rychlým/sportovním tempem, takže nějak by to držet taky mělo
  • Dobrá zpětná vazba, žádné plavání, přesná odezva na volant
  • Plynulý přechod mezi gripem a smykem
  • Rád bych aby pískaly :-D
  • Co nejnižší váha (samozřejmě)
  • Bočnice spíše tvrdá
  • Výdrž alespoň 20k km nicméně i nižší by se dala přežít
  • Přilnavost za mokra prioritu nemá, to stejně jezdím radši pomalu
  • Na okruh nejezdím, ale rád bych si ho někdy zkusil

Chápu že takovouto ideální pneumatiku asi neseženu, takže bych byl rád pokud by dal tip někdo, kdo ví o něčem, co se tomuto popisu alespoň trochu blíží. Případně mě někam nasměroval. Díky za každou radu. Mým favoritem byly Bridgestone Adrenalin RE002, ale ty se zdá se už nevyrábí a nejsou nikde k sehnání.
mastercs999

PředchozíDalší

Zpět na Kola, pneu a geometrie