Nová generace ND...?

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Nová generace ND...?

Příspěvekod luv » 28 bře 2017, 17:40

.
Naposledy upravil luv dne 11 dub 2021, 20:08, celkově upraveno 1
luv

Příspěvekod IvanGS » 28 bře 2017, 18:11

V sobotu jsem byl u jednoho prodejce Mazdy. Kvůli něčemu jinému, co zajímalo přítelkyni. Jak jsem tam tak bloumal, zahlédl jsem v shopu bílou ND. Hurá! Nikdy jsem ji zatím neviděl naživo, jen četl nějaké testy. Zvenku je fakt krásná, sexy a čiší z ní potenciální radost z jízdy. Tak jsem si do ní sedl, vše bylo jak má být, kraťoučká řadička mi padla pod ruku, zkoušel jsem s ní řadit, pedály OK. A přitom jsem se rozhlížel po autě. A najednou jsem si uvědomil, že tohle bych asi nechtěl. Tohle už nebyla ta jednoduchost s minimem funkcí a ovládacích prvků, kterou na MX-5 tak miluju. Tohle bylo normální, moderní auto plné věcí, které vítám v autě na denní ježdění, ale ne u auta na blbnutí. No, možná to jede dokonale, tak jako jezdívaly MX-5 dřív. Možná to má geniální podvozek s průzračným řízením plným zpětné vazby. Možná bych se za jízdy opravdu cítil jako srostlý s autem a ze zadku a volantu by ke mně prýštil proud informací. Možná bych pak změnil názor. Vím, že vývoj nezastavím a že dnešní zákazníci si právě tohle přejí. Ale pro mne tohle první, krátké setkání, skončilo tak trochu zklamáním. No, jednou si ji musím půjčit...:-).
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod dopr » 28 bře 2017, 19:38

Petapa: aprosty souhlas. Myslim ze ten hrb, alespon z fotek, je defakto stejne velky jako v NC a tam spolujezdci, ktery sedi jako clovek, v nicem nevadi ;)

Odesláno z mého SM-G925F pomocí Tapatalk
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod evlo » 29 bře 2017, 11:26

No uvidíme az to bude ojety a lidi si přestanou nalhavat, ze maj to něj, protože jinak by si přiznali, ze dali pul mega, a víc, za auto s chybou.
evlo

Příspěvekod MadJoe » 29 bře 2017, 11:55

Hrb je u NC i ND, ale to prakticky nikdo neřeší, jelikož to ničemu nevadí....
Osobně jsem měl již všechny generace MX-5 a teď kupuji ND. Je to proste ve všem dál než NC, vyjma tedy méně odkládacích prostor a lehce horšího řízení - ono už ani v NC nebylo žádný zázrak.
MadJoe

Příspěvekod TeeJay » 29 bře 2017, 11:58

Nikdo v autě nesedí se skrčenejma nohama, natož v MX-5. Je prostě blbost řešit nějakej hrb, kterej je kousek od sedačky, kam si nikdy nikdo nohy nedává - ty patří natažené dopředu před hrb... ale prostě to auto chceš a máš na něj, pak si ho pořídíš, nebo ho nechceš či na něj nemáš, tak si ho nepořídíš, je to jednoduchý ;) a přestal bych do toho vrtat, nikdy to nikomu nevadilo, rozhodně ne tak, aby si kvůli tomu nekoupil auto... dokud nepřišel evlo a luv :lol:
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod luv » 29 bře 2017, 12:00

.
Naposledy upravil luv dne 11 dub 2021, 20:08, celkově upraveno 1
luv

Příspěvekod TeeJay » 29 bře 2017, 12:13

Když budeš chtít, na všem něco najdeš. MX-5 je volba srdce, ne rozumu :)
To auto je skvělé, perfektní ne - za ty prachy to ani čekat nemůžeš. Ale co tě trápí, to si můžeš upravit. Když tam jde narvat V8, pochybuju, že by nešla nějaká boule dát pryč spolu s výměnou výfukového potrubí. :)

U NCček se zase občas podívá ojnice skrz blok, ale že by se to stalo každému druhému, o tom nevím, stejně tak s převodovkou ND. NB má geniální nosníky, NA ementálové prahy, všechny pak chytlavý lemy...

A pokud vítězí přecejen rozum, pak tu máme v Boleslavi automobilku :)
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod luv » 29 bře 2017, 12:28

.
Naposledy upravil luv dne 11 dub 2021, 20:06, celkově upraveno 1
luv

Příspěvekod MadJoe » 29 bře 2017, 12:58

Hrb je na zvážení každého zda mu vadí, nebo ne...

Vybuchující převodovky nejsou OK, ale od 09/2016 výroby jsou již nahrazeny novýma :-)
A původní auta s původníma převodovkama kryje záruka, prodloužit lze až na 5 let, nevím jak vy, ale já to auto déle rozhodně mít neplánuju :-D
MadJoe

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...