Kdo nechává otevřenou mx5?

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Kdo nechává otevřenou mx5?

Příspěvekod Koby » 11 led 2011, 21:40

Je to strašně zajímavej problém, že nikdo neví...

Volal jsem na policejní prezidium, tak to nevěděli.. Tak jsem volal expertům na UAMK, taky nic.. :D Pak na dopravní inspektorát, sice jsem tomu nevěřil, ale zkusit se má všechno, tak nějakej názor měli, ale odkázali mě opět na prezidko... Takže zpět na prezidium, kde mi slíbili, že se to pokusí teda zjistit a zítra bych měl mít nějaké resumé, tak jsem zvědav:)
Free willy2.0
Koby

Příspěvekod Henges » 11 led 2011, 21:45

Dobře on :P
Henges

Obrázky: 5

Příspěvekod petr007 » 11 led 2011, 22:27

Koby píše:Je to strašně zajímavej problém, že nikdo neví...

Volal jsem na policejní prezidium, tak to nevěděli.. Tak jsem volal expertům na UAMK, taky nic.. :D Pak na dopravní inspektorát, sice jsem tomu nevěřil, ale zkusit se má všechno, tak nějakej názor měli, ale odkázali mě opět na prezidko... Takže zpět na prezidium, kde mi slíbili, že se to pokusí teda zjistit a zítra bych měl mít nějaké resumé, tak jsem zvědav:)

Koukám, že jsi se do toho pustil opravdu. Zajímalo by mne na co se ptáš. Zda pouze na to, jestli za to můžeme dostat pokutu nebo zda bychom mohli nést i spoluodpovědnost za škodu, která by se tí stala. Moc mne zajímá co zjistíš, ale všechno je pouze informativní, záleželo by kde kdo....atd.
Já si osobně myslím, že určitě pokuta za to nehrozí neboť, asi logicky by jí nikdo nezaplatil a vše by se řešilo na úřadu, kde bych si k tomu vzal právníka, který by je roznes na kopytech (viz dopr).
V druhém případě to už tak jednoznačně nevidím, ale vše by záleželo na mnoha okolnostech. Napadlo mne co kdyby do auta vlezlo dítě, které by určitě zvládlo auto odbrzdit a pak třeba někoho přejelo, myslím, že by to bylo možné. V takovém případě by hodně také záleželo, jak by se např. dozor dítěte chtěl z toho vykroutit a ejhle zde neodpovědný řidič, který zaparkoval bez střechy u dětského hřiště.
NB 1,8 vyrobená : 14/12/1998, LSD, SPORT SUSP, stříbrná
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Obrázky: 1

Příspěvekod riderhenry » 11 led 2011, 23:25

Ja to nejak nechapu :D Nest odpovednost za to, ze mi nekdo prakticky slohne auto? A co treba majitele jiz zminenych motorek, nebo aut, ktera nemaji strechu proste zadnou? Podle me jsou tyhle teorie uplne blbosti :)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod petr007 » 11 led 2011, 23:39

riderhenry píše:Ja to nejak nechapu :D Nest odpovednost za to, ze mi nekdo prakticky slohne auto? A co treba majitele jiz zminenych motorek, nebo aut, ktera nemaji strechu proste zadnou? Podle me jsou tyhle teorie uplne blbosti :)

To, že ti někdo vleze do auta neznamená, že je zloděj. I zloději musíš dokázat, že krade a to, že ti někdo sedí v autě z něho nedělá zloděje. Nevím jestli to ještě platí, byl nějáký paragraf nedovolené užívání cizího motor. vozidla (což není krádež). Protože chycený zloděj tvrdil, že se chtěl povozit a pak by ti auto vrátit.
Já osobně s tím nesouhlasím a ani se nechci zastávat zlodějů, ale tady diskutujeme o českém právním balastu.
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Příspěvekod riderhenry » 12 led 2011, 00:12

tohle je akorat slovickareni... ;) Kazdy clovek je odpovedny za sve konani (nebo ma odpovedneho zastupce...) a takovyto jedinec moc dobre vi, ze do ciziho auta se proste neleze.
1999 10th AE
riderhenry

Příspěvekod petr007 » 12 led 2011, 07:55

riderhenry píše:tohle je akorat slovickareni... ;) Kazdy clovek je odpovedny za sve konani (nebo ma odpovedneho zastupce...) a takovyto jedinec moc dobre vi, ze do ciziho auta se proste neleze.

To máš pravdu je to slovíčkaření. Nepřál bych sobě, ani nikomu tady řešit výše popsaný problém u soudu. Bohužel vím o čem je řeč.
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Příspěvekod riderhenry » 13 led 2011, 00:27

No jo, to mas asi pravdu, holt kocourkov...
1999 10th AE
riderhenry

Příspěvekod PavelS » 16 led 2011, 02:10

Nevim - když na auto vidim a je krásně, tak jí nechám staženou - třeba na zahrádce u restaurace apod. Když nevidim, tak NIKDY jí nenechám staženou (viz naše partička na Seči, viď woody? :lol: ). Ale u NCčka je trošku výhoda, že je stažení/natažení fakt easy...
PavelS

Příspěvekod dopr » 17 led 2011, 10:55

No u NB zvladnu natahnout strechu cca za 4 sekundy i se zaklapnutim zamku. Stazena je za 2 sekundy ;)
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...