Vtipné Obrázky - čo vás dnes pobavilo

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Vtipné Obrázky - čo vás dnes pobavilo

Příspěvekod MacTeine » 17 říj 2016, 10:01

Vybržďovač je zkratkovitě jednající agresivní omezenec, ale přesně jak píšete, kamioňák je obyčejný debil a nemá si co hrát na zachránce lidstva. Ještě se diví, že se s takovýma reakcema setkává, takže očividně to neudělal poprvně.

Morálka a vzdělávání řidičů by mělo být na prvním místě v dopravní bezpečnosti. Ne rychlostní omezení, plné čáry a podobně. S tím si tady u nás akorát správa komunikací a pomáhači-chrániči vytírají zadek a následně řidiči stejnětak.

Rychlost nezabíjí a nezpůsobuje nehody. Špatné odhadnutí situace to je, nikoliv rychlost. Jo, hůř se pak hledá a ukazuje na viníka...
NCfl 2011 2.0 Karai
Ex: NBfl 2001 1.8
MacTeine

Příspěvekod Winie » 17 říj 2016, 10:44

potkali se debil a blbeček. To je celé, přístup obou je špatný. Ten vybrzdovač by si měl uvědomit, že tím ohrozil nejen ten kamion, ale také auta jedoucí za ním. = chování stejné jako ten trucker.
Trucker evidentně obsadil celé zúžení, což je třeba na D1 běžný jev a ostatní řidiči prostě musí počkat. On je problém i v tom, že nikdo ty svodidla nekontroluje a jsou často výrazně vybočená a navíc ty pruhy jsou opravdu extrémně úzké a v širokém autě je vedle kamionu málo místa i pro zkušeného řidiče.

Ale co je v principu totálně špatně jsou tyhle bonzácké manýry a kamery. Přiznávám, že předpisově rozhodně nejezdím a jakmile vidím nějakého kokota s co si mě točí, nebo fotí, tak bych ho nejradši taky proplesknul. Velmi oblíbená činnost je to u debilů co jedou 120-130 v rychlém pruhu, když vpravo nic nemají. Na blinkr dnes už nikdo nereaguje, světelná houkačka funguje jen na vnímavější, ale jakmile je člověk plynule podjede, tak se můžou posrat a fotí a točí jak protržený. Přitom to co dělá on je daleko nebezpečnější, než nějaké moje podjíždění. Není dne, kdy bych podobného "strážce práva" nepotkal.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod Smolda » 17 říj 2016, 10:49

MacTeine píše:"Rychlost nezabíjí a nezpůsobuje nehody"

To mi připomína toto :-D

Obrázek
Smolda

Obrázky: 0

Příspěvekod Smolda » 17 říj 2016, 10:54

Winie píše:potkali se debil a blbeček. To je celé, přístup obou je špatný. Ten vybrzdovač by si měl uvědomit, že tím ohrozil nejen ten kamion, ale také auta jedoucí za ním. = chování stejné jako ten trucker.
Trucker evidentně obsadil celé zúžení, což je třeba na D1 běžný jev a ostatní řidiči prostě musí počkat. On je problém i v tom, že nikdo ty svodidla nekontroluje a jsou často výrazně vybočená a navíc ty pruhy jsou opravdu extrémně úzké a v širokém autě je vedle kamionu málo místa i pro zkušeného řidiče.

Ale co je v principu totálně špatně jsou tyhle bonzácké manýry a kamery. Přiznávám, že předpisově rozhodně nejezdím a jakmile vidím nějakého kokota s co si mě točí, nebo fotí, tak bych ho nejradši taky proplesknul. Velmi oblíbená činnost je to u debilů co jedou 120-130 v rychlém pruhu, když vpravo nic nemají. Na blinkr dnes už nikdo nereaguje, světelná houkačka funguje jen na vnímavější, ale jakmile je člověk plynule podjede, tak se můžou posrat a fotí a točí jak protržený. Přitom to co dělá on je daleko nebezpečnější, než nějaké moje podjíždění. Není dne, kdy bych podobného "strážce práva" nepotkal.

Kamera je super věc, pokud ji člověk nepoužíva vyloženě na bonzování. Pokud mě někdo vybrzdí, já do něj vletim a ukážu záznam, má problém debil, co vybrzďoval. Obecně je vina spíš na člověku vzadu - nedodržel bezpečnou vzdálenost. Pokud ale ukážu záznam, vše je jasné. Jinak je to jen tvrzení proti tvrzení.
Smolda

Obrázky: 0

Příspěvekod gramo » 17 říj 2016, 11:08

Záznam pro důkazní potřeby je OK, problém jsou blbečci, kteří potřebujou na youtube vystavovat videa ostatních řidičů, ukazovat jak ostatní jezdí jak hovada a když nahodou všichni jedou slušně, tak si vymyslí nějakou provokaci, jako např. "předpisovou" jízdu v levém pruhu.

Jinak nedávno jsem po D1 jel a v těch zúženích běžně lidi jezdí přes 100 a naštěstí to tam žádný Švagera nezachraňoval... Ale docela se divím, jak občas jedou za sebou nalepení. Ta svodidla jsou občas blbě posunutá, je třeba se dívat dopředu a někdy zpomalit a radši nepředjíždět...
gramo

Příspěvekod Mike » 17 říj 2016, 12:26

Jak tady někde padlo, že ten kamioňák je samozvaznej soudce, úplně bych to tak neviděl. Často opravdu je odstavnej pruh tak rozbitej a nečitelnej, že je z jeho pohledu jediný rozumný řešení zabrat v tom zúžení oba pruhy, aby se nestalo, že bude muset vybírat, jestli trefí vyhnutý svodila, přejede zapomenutej vercajk a v lepším přijde o gumu nebo rozfláká náklad atd nebo vytlačí auto v levým někam do řitě. Spíš se skoro divím, že to tak nědělaj standartně.
A to jsem poslední tři měsíce jezdil do práce po d5, kde takovejch zúžení bylo na 30km části dálnice polovina. Takže bych měl důvod z toho bejt na prášky, ale fakt ne. V zúžení nemám důvod spěchat. Rozhodně neobhajuju, všechny omezení rychlosti ani omylem, ale v těhle částech dálnice míjíte třeba těma 120 řádově o desítky centimetrů lidi, který tam dělaj.
Drobná kalkulace:
zúžení 5km (a to je už docela dost) rozdíl mezi 80km/h a 120km/h
ve 120 ten úsek trvá 2,5minut v 80 asi o 90s delší dobu - prostě ušetřený móře času:)
A kdo mě zná, tak ví, že nejezdim žádnej Huml style. Byť jsem si nedávno pořídil do cabria klobouk:)
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Pochtli » 17 říj 2016, 12:52

Zrovna na D1 už je část krajnic rozšířená a spravená, přesto se velcí šneci (často 70 na tachu, takže zbytečná brzda provozu) serou částečně i do vedlejšího pruhu, byť mají zprava i půl metru místa.
Kvůli jednomu takovému chcípákovi, co neumí řídit máme na autě odrbaný lak, protože se chudák nevešel do svého chlívečku, jenže bez kamery to bohužel bylo jen slovo proti slovu.
NB 1.8 -> NB 1.6 -> NBFL 1.8 -> NB 1.6 Miracle (2000)
Toyota Avensis kombi 2.0 VVTi (2005)
Suzuki Swift 1.3 (1999)
Pochtli

Obrázky: 3

Příspěvekod Mike » 17 říj 2016, 13:11

Moje zkušenost byla z D5. Po D1 jedzim naštěstí tak jednou do roka.
úprava kalkulace:
zúžení 5km (a to je už docela dost) rozdíl mezi 70km/h a 120km/h
ve 120 ten úsek trvá 2,5 minuty v 70 asi o 100s delší dobu.
Kam všichni pořád spechaj? Ty mladý by všechno dneska chtěli hned :D
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
Obrázek
Mike

Příspěvekod phantomond » 17 říj 2016, 14:12

Abych jenom upravil tu rovinu, do které se to rozvíjí. Nechci obhajovat vybržďování ani nic podobného. Šlo mi ze základu o princip, že svým jendáním na silnici nemám důvod nikoho omezovat. Někdy taky jedu pomaleji než ostatní provoz, a klidím se jim z cesty, pokud je to dobře možné, i když sám jedu třeba nad limit. Prostě mi nedává mysl se někomu cpát do cesty, když můžu uhnout. Ten kamioňák jel podle svého vyjádření celým zúžením takhle. Když už musí jet středem, tak není zase takovej problém na chvíli uhnout, když ho někdo dojede. Na D1 jsem si ve zúženích už nějaké ty kilometry užil, a nikdy mi nepřišlo, že by to bylo nedostatečně dimenzovaný, ani když jsem jel se Ceedem od tchýně, kterej je jako správnej korejec na pěkně rozteklej. Spíš mi jde o to, že tak nějak mizí ze silnic etiketa. Objevují se samozvaní soudci, stejně jako vybržďovači. Lidi nejsou schopný uhnout, protože zákon přece říká, jasně stanovenou rychlost, tak když tou rychlostí jedu, nemůže jet rychleji ani nikdo jiný... A pak jsou tu takové drobnosti, jako když v noci v koloně nikdo neumí používat ručku a vypaluje vám pořád sítnici brzdama. Upřímně, celý příspěvek jsem chtěl směřovat spíš tím směrem, že celá kultura na silnicích jde do takové prd..e, že se tomu nejde než smát. Obzvlášť když si pak ještě lidi notujou, jak správnou věc dělají.
phantomond

Příspěvekod Mike » 17 říj 2016, 14:34

Naprosto souhlasim...jenom jsem chtěl naznačit, že věci nemusej bejt úplně černobílý.
A bohužel souhlasim i s tou absencí zdravýho rozumu a slušnosti a opět bohužel nejen na silnicích.
BTW: co maj dělat lidi s automatem? Tam ti ručka auto neudrží a řadit na neutrál je blbost, pokud se člověk nechce každou chvíli vidět se servisákem přes převodovky:))
Obrázek
Mike

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...