od Marek591 » 30 zář 2016, 18:29
Před půl rokem jsem si z Německa dovez NBfl 1.8. Taky první vlastní auto, bez jakejchkoli zkušeností s dovozem. A stejně jako ty jsem chtěl auto bez nutnejch okamžitejch investic, prostě aspoň sezónu odjezdit a pak řešit, jestli něco bude třeba. Chtěl jsem 1.8 a samosvor a to u nás neni tak jednoduchý sehnat, zvlášť za slušnou cenu, kdežto v Německu je lákavejch nabídek vždycky několik. Jak píše phantomond, ideální je mít vyhlídnutejch několik kousků u sebe, protože když už tam pojedeš, nebude se ti chtít odjet s prázdnou a budeš ochotnej přehlídnout nedostatky. Ale to je dost složitý zařídit, musíš mít čas ty, majitel, někdo, kdo s tebou pojede... Navíc by to mělo bejt ve všední den kvůli papírování, jinak se to zařizuje těžko. Výhodný kousky se prodávaj moc rychle na to, abys to stih sesynchronizovat.
Takže když jsem narazil na jednu pěknou kousek za hranicema, zavolal jsem majiteli a ani ne za tejden od zveřejnění inzerátu jsem pro ni vyrazil, aniž bych měl nějakou další alternativu v záloze. A na první pohled se zamiloval a ztratil veškerou rozvážnost... Vypadala krásně, lemy blatníků před pár lety vyvařený a ani jinde jsem si podstatný koroze nevšim (kromě podvozku, ale ten něco snese). Asi hodinu po tom, co jsem dorazil, už bylo auto napsaný na mě a papírování na úřadě vyřízený. Cesta po vlastní ose domu bez problému, přihlašování se trochu protáhlo (v německym techničáku neni uvedená spotřeba, kterou je potřeba nějak doložit), ale jinak jsem byl nadšenej, jakej to byl super kauf. Až do prohlídky v servise - nosníky u motoru totálně zrezlý, blatníky vyvařený tak amatérsky, že už začínaj kvést. Navíc bylo potřeba udělat výměnu všech kapalin, rozvody a nějaký další maličkosti.
Ale ve výsledku jsem rád, že jsem pro ni jel. Slouží mi suprově, zatim (ťuky ťuk) bez poruchy a to už jsem s ní najel přes 10tkm, včetně 3týdenní cesty po Francii. Cena po započtení nákladů byla sice vyšší, než jsem počítal, na druhou stranu myslím, že bych ji v Čechách pořád dokázal prodat prakticky beze ztráty.