Zdravím všechny,
bohužel se mi povedlo nabourat moji MX-5 NB (před fl) kompletně na předek (havarijko nemám). Při totálně zbytečný blbosti, pospíchal jsem kousek od bytu do garáže, prudká zatáčka, mokrý asfalt, smyk, hodiny a už to bylo. Výsledek - zničený nárazník, kapota, prasklé světlo, oba přední blatníky, prasklé čelní sklo, vyhozený airbagy, ohlé výztuhy vepředu atd. Motor nejspíš ok (nechal jsem odtáhnout a radši se v tom nevrtal, opravdu nejsem mechanik
). Zkrátka od dveří dopředu kompletně zmuchlané, od dveří dozadu je auto úplně ok (až na ty airbagy). Náraz byl uplně čelní, kola to neschytaly.
Auto bylo v pěkném stavu, 1.8/103kw, r.v. 2000, najeto asi 115k. Nějaká klasická koroze jo, ale nic hrozného ve srovnáním s tím, co běžně jezdí, jinak hodně zachovalý interiér, střecha top, kožené sedačky, centrál, origo Enkei 15, mám k tomu i hardtop v barvě. Vlastnil jsem ji 3 roky, ale najel jsem s tim prd, bylo to jako víkendovka v garáži.
Teď přemýšlím, co dál. Předem se omlouvám za asi hloupé dotazy, fakt do toho nevidím
.
1) Vyplatí se oprava? Bohužel nemám ani prostory ani znalosti se do toho nějak pouštět i třeba jen částečně svépomocí, maximálně se pokusit na netu a vrakovištích sehnat jednotlivé díly.
2) Najdou se nadšenci, co by ji koupili tak, jak je (i s papírama) a opravili si ji sami a kolik bych za to mohl cca dostat?
3) Jak se dá řešit prodej na nd a zároveň odhlášení vozu?
Za jakoukoliv radu a názor budu vděčnej,
díky moc!