Co kdo díky stažené střeše ztratil, popř. naopak získal

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Co kdo díky stažené střeše ztratil, popř. naopak získal

Příspěvekod Gomez » 05 říj 2015, 08:43

Zdravím, klucí,

rád bych tu s Vašim dovolením a účastí rozjel takový menší výzkum :)

a) Co jste kdo ztratil jízdou bez střechy (nemyslím například iluzi o tom, že jízda TOPLESS je o ničem, mám na mysli spíše hmotné statky)?

b) Co Vám naopak při jízdě bez střechy přistálo v autě?

Přiznávám, vlákno je blbost, ale po včerejší jízdě kaštanovou alejí pod Mikulovem mě zajímá, co kdo zažil podobného. Sám začnu:

a)
1. Čepici - holt začátky bývají krušné a zkušenosti jsou nepřenosné..člověk si je musí pracně nasbírat sám. Čepici jsem fešně nechal odpočívat na opěrce hlavy při zastávce u odpočívadla. Po rozjetí jsem na ni zapomněl a jakmile jsem najel na rychlostní v Bratislavě, ve zpětném jsem viděl čepici odlétající v dál a dávající mi navždy sbohem. Brzdit bylo nemožné :? nechť odpočívá v pokoji..

2. Plastová krabička od jídla - nikdo z posádky si nevzpomněl, že jsem odložili prázdnou krabičku od jídla za windshot. mrcha v rychlosti dvakrát klepla o plast a když mi došlo, o co jde, už se vznášela za autem..

3. Málem telefon - valili jsme právě kolem pole s mračnem větrných elektráren a přítelkyně v očekávání skvělého snímku zvedla ruce s telefonem nad rám předního skla. Než jsem ji stihl upozornit, její zbrusu nový dotykáč a odpor vzduchu udělaly své - načež jsem již zíral je do jejich krásných vykulených očích a počítám nebýt rachotu kolem, slyšel bych i její tlukoucí srdce. Naštěstí telefon po vysmeknutí stihla ještě zachytit :) a my se smáli ještě několik dalších kilometrů.

b)
Kaštan - jak jsem avizoval. Projíždíme v jedoucí koloně kaštanovou alejí a na středovém panelu mi odpočívá vesta, páč se oteplilo. Všade kolem na silnici rozježděné popadané kaštany. Akorát říkám přítuli, že bych nerad pocítil náraz kaštanu do karosérie a po pár dalších vteřinách morda do středového panelu. Nebýt tam několik vrstev oblečení, myslím, že by bylo po kastlíku. Kaštan zůstal v celku. O pár metrů dál/blíž máme důlek v karosérii..být to desítky centimetrů, možná v hlavě.. A tak se zrodil nápad na tento výzkum..

Tož se přidávejte ;) kdo co máte.

Díky!
Jedinečnost každé přítomnosti se neustále obětovává nějaké budoucnosti..
NB 12/1999 - 1.6 - ex
NC 12/2005 - 2.0
Gomez

Obrázky: 19

Re: Co kdo díky stažené střeše ztratil, popř. naopak získal

Příspěvekod AndrewG » 05 říj 2015, 12:05

pridám sa :-D
prvé dni s autom boli hektické, viac krát som na spolujazdcovu sedačku položil nejaké papiere, kedže som behal po uradoch no a kedže nemam veternnu clonu tak mali chuť odlietavať...naštastie som si to vždy uvedomiíl skorej ako odleteli...

čo je rozhodne veľká zábava, to je konzumácia trúsivých vecí ako napr. horalky...omrvinky máte uplne po celom aute a neviem kde ešte....lesson learned...

čapica - jasné viac krát som si ju už zachytával na poslednú chvílu.... raz som ju zabudol pri rollbare vzadu za sedačkami, naštastie bala z časti aj pod strechou, ale mala lietavé chúťky...

to je asi čo sa mojích predmetov týka všetko.... no a samozrejme rozpustené vlasy priatelky sú tiež zážitok.... :D
AndrewG

Příspěvekod spooon » 05 říj 2015, 12:44

rozpuštěné, dlouhé vlasy spolujezdkyň mě asi nikdy nepřestanou bavit. Zvláště při vyšších rychlostech, kdy jim "trčí" vodorovně dopředu :lol:
spooon

Obrázky: 0

Příspěvekod MiataTurbo » 05 říj 2015, 12:52

Já se taky přidám :D Bylo krásně teplo a tak jsem se jel projet a cestou jsem dostal chuť na zmrzlinu :D Byl jsem jak frajer, když jsem nasedal v nátělníku do červenýho kabria :D Pěkně jsem se rozjel a se zmrzlinou v ruce jsem hodil loket z okna.... Zmrzku vzal vítr a byla všude :D Takže jsem se poučil a jím jenom tužší potraviny :D
Miata 1992 1.6 turbo-fun
GReddy original turbo kit

Mini Cooper S R56 235whp
MiataTurbo

Příspěvekod Gomez » 05 říj 2015, 12:54

spooon píše:rozpuštěné, dlouhé vlasy spolujezdkyň mě asi nikdy nepřestanou bavit. Zvláště při vyšších rychlostech, kdy jim "trčí" vodorovně dopředu :lol:

Couváš tak rychle? :shock: :mrgreen:
NB 12/1999 - 1.6 - ex
NC 12/2005 - 2.0
Gomez

Příspěvekod Gomez » 05 říj 2015, 12:55

MiataTurbo píše:Já se taky přidám :D Bylo krásně teplo a tak jsem se jel projet a cestou jsem dostal chuť na zmrzlinu :D Byl jsem jak frajer, když jsem nasedal v nátělníku do červenýho kabria :D Pěkně jsem se rozjel a se zmrzlinou v ruce jsem hodil loket z okna.... Zmrzku vzal vítr a byla všude :D Takže jsem se poučil a jím jenom tužší potraviny :D

Slušně jsi mě pobavil :mrgreen: ta představa..
NB 12/1999 - 1.6 - ex
NC 12/2005 - 2.0
Gomez

Příspěvekod George » 05 říj 2015, 13:01

gomez: ne, vzduch se točí a vlasy mají tendenci létat proti směru jízdy (vlastní zkušenost, měl jsem vlasy do půl zad) :D
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod dopr » 05 říj 2015, 13:08

Jsem asi divnej, ale za skoro 7 let a 170 000 km najetych v MX-5 mi nikdy nic neuletelo a ani v aute nepristalo, nepocitam-li nahle slejvaky :roll:
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod Gomez » 05 říj 2015, 13:14

2 George: Tož to musím zkusit..

2 Dopr: Někdo holt umí :)
NB 12/1999 - 1.6 - ex
NC 12/2005 - 2.0
Gomez

Příspěvekod kousmen » 05 říj 2015, 13:24

V autě mi přistála hromada bahna, ale ten příběh už je ohranej. :D
Ven se vznesl nějakej papír z obnovy hesla k účtu, kterej mi někdo heknul. Ten papír už nikdy neuvidím, ale přístupovej kód tam určitě nebyl, takže jsem to ani neoplakal. :)
A na závěr jedna drobnost. Když jsem jednou jel s prázdnou PET lahví v místě pro nohy spolujezdce, tak se v určité rychlosti začala točit a dalo se to stabilně udržet, což se mi docela líbilo. :D Vlasy dopředu můžu taky potvrdit. :D
A k těm ztrátám - na TTJS jsem ztratil malej techničák, ale ten asi nevyletěl. Jenom teď nevím, jestli to hlásit nebo jenom vozit velkej. :)
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Další

Zpět na Diskuze o čemkoli...