Dovoz Miaty ze Švýcarska

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Dovoz Miaty ze Švýcarska

Příspěvekod TeeJay » 26 zář 2015, 18:42

Přemýšlím nad tím, že bych si Miatu dovezl ze Švýcarska, a nejsem si jistej, co to obnáší.
Je mi jasný, že bych potřeboval dovozovou STK a emise (2k), přihlášení do registru (800) a nový značky (600).

To ale asi není všechno. Největší obavy mi dělá DPH a clo - Švýcarsko není v EU, což značně komplikuje situaci. Má s ní pouze nějakých 16 bilaterálních smluv, díky čemuž je v schengenu a může se nějakým způsobem účastnit obchodu s EU, o moc víc toho ale nevím.
Každopádně to zřejmě znamená povinnost placení DPH a cla při dovozu odtamtud. Ani jedno platit nehodlám, tím by se značně eliminovaly výhody dovozu co se ceny týká.

A tak se ptám, je nějaká možnost se DPH a clu vyhnout?
Mám ve Švýcarsku příbuzné, kteří by mi v tomhle pomohli jakkoliv by to šlo - klidně koupili auto na sebe a pak auto převedli na mě "darem".
Je něco takového možné, aby to přineslo kýžený výsledek? :)
TeeJay

Obrázky: 0

Re: Dovoz Miaty ze Švýcarska

Příspěvekod vodi » 26 zář 2015, 19:13

Je mi jasný, že bych potřeboval dovozovou STK a emise (2k), přihlášení do registru (800) a nový značky (600).

S tim Švýcarskem ti moc neporadim, ale za tyhle věci přitlač. S dovozovou STK a emisema máš pravdu, ale značky jsou za 800 a s přihlášením do registru se platí i schválení dovozu (komplet za 1500) :cry:
Před rokem jsem vezl mazdu z německa a takhle jsem to měl na našem úřadě.
NB-FL Sportive 107 kw, 2001, H&R -35, 215/40/16, A'PEXi custom intake, EBC RedStuff
Subaru Legacy 2.0, 121kW, 2007 - daily
Škoda Felicia 1.3 MPi, 50kW, 1998 - čeká na projekt
-->https://voderamartin.rajce.idnes.cz/
vodi

Re: Dovoz Miaty ze Švýcarska

Příspěvekod TeeJay » 26 zář 2015, 20:24

S tím dovozem 1500 počítám, to se ještě dá v porovnání s 20-30k DPH :)
TeeJay

Obrázky: 0

Zpět na Diskuze o čemkoli...