Hasicí přistroj-vozíte?

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Hasicí přistroj-vozíte?

Příspěvekod seatik » 08 lis 2012, 15:26

Hasicí přistroj-vozíte? A případně na jakém místě,jak jste vymysleli uchycení? :)
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Obrázky: 1

Re: Hasicí přistroj-vozíte?

Příspěvekod Pet » 08 lis 2012, 15:30

Vozím v kufru, ale asi je to zbytečná zátěž, zatím jsem nepoužil :lol:
MX5 NC 2.0 -3,5cm
323F BA r.v.94 - leštěnka
323F BA r.v.98 - zimák a pracant
Pet

Příspěvekod MAXsport » 08 lis 2012, 15:54

A hlavně zbytečná i kdyby k něčemu došlo, hasičák jedině u sebe v kabině..ale stejně je to spíš jenom pro pocit.
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod Henges » 08 lis 2012, 15:58

Jasný, kilovku za sedadlem spolujezdce. V předchozím autě jsem to měl pod sedadlem zepředu tak to tak snad uchytím i tady. Člověk nikdy neví, když se to podchytí v počátku, mohlo by to zachránit hodně.
Henges

Obrázky: 5

Příspěvekod ADix » 08 lis 2012, 16:30

Vozil sem než sem ho použil a zachránilo mi to chameleona aby mi ho mohl následně nabourat nějaký feťák :evil:
...because still in progress...
ADix

Příspěvekod kousmen » 08 lis 2012, 17:13

Taky jsem o něm jednu dobu uvažoval. Šel by asi mezi sedadla. Malej prcek sice hořící auto neuhasí, ale když se to podchytí ze začátku, tak by měl být užitečnej (jak už bylo psáno).
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod jardaj. » 08 lis 2012, 19:51

Vozím CO2 v kufru, protože je to 5kg. Použil jsem ho na záchranu cizího auta na LPG. Zastavilo několik řidičů a nezadařilo se jim akorát jeden pěkně zaneřádil motor práškem. Krátce jsem na to foukl a finoto. Doma jsem vyvařoval bývalce auto a to chytlo za tapecem. Jak se tam dostala jiskra ani nevím a hořely ty tlumící výplně. Taky na to stačil jeden fuk. Musí to být ale v začátku. Jak je auto v plamenech tak už je pozdě. Nám shořelo služební auto v Brně na Jiráskové když je někdo kradl a zkratoval tam dráty na palubce. Hasiči z Lidické přijeli a šli na to pěnou, ale už bylo pozdě, ale z poloviny Jiráskové až k porodnici to bylo jak v zimě co tam bylo pěny.
jardaj.

Příspěvekod MXfanda » 08 lis 2012, 22:38

Skoda, ze ten CO2 je jen 5kg, byla by to dobra nahrada za Halonove hasicaky, ktere nezaneradi praskem napr. motor, interier a jsou mnohem ucinejsi na olej, benzin atd.

Jinak vozim kilovku v kufru.
MXfanda

Obrázky: 64

Příspěvekod JirkaTlustoš » 16 lis 2012, 00:02

Taky vozím hasicí přístroj, v každém svém autě.. Profesní deformace, ale to je asi normální.. :)
Určitě souhlasím s tím, že lepší nějaký hasičák než žádný.Je fakt, že když už hoří, člověk nekouká na případné znečištění..
Ideální bývaly tetrachlorové HP, potom halotronové,halonové s ekol.čistým hasivem.. CO2 je ideální, ale ta velikost.. ;( 5kg CO2 je do MX-5 opravu hodně. Pokud by někdo sháněl, mohu nabídnout starý CO2 1,5 kg, i více kusů.
JirkaTlustoš

Příspěvekod birda » 16 lis 2012, 07:28

JirkaTlustoš píše:Taky vozím hasicí přístroj, v každém svém autě.. Profesní deformace, ale to je asi normální.. :)
Určitě souhlasím s tím, že lepší nějaký hasičák než žádný.Je fakt, že když už hoří, člověk nekouká na případné znečištění..
Ideální bývaly tetrachlorové HP, potom halotronové,halonové s ekol.čistým hasivem.. CO2 je ideální, ale ta velikost.. ;( 5kg CO2 je do MX-5 opravu hodně. Pokud by někdo sháněl, mohu nabídnout starý CO2 1,5 kg, i více kusů.

žádnej tam právě nemam a řikam si že tohle je věc co se opravdu neztratí, co za něj?
Obrázek
Silver NA 1.8 | custom made exhaust | IL NB radiator | rám AMD | sicny a čtyřbody
birda

Další

Zpět na Diskuze o čemkoli...