Koupě MX5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Koupě MX5

Příspěvekod Vavris » 23 led 2014, 22:01

No já jsem nakonec koupil anniversáru, takže jsem šestikvalt měl, ale pak když jsem zjistil, že to jede stejně jako pětikvalt, tak mě sralo, že jsem utratil pár desítek tisíc za jeden kvalt navíc a Bilstein podvozek, který jsem pak stejně nahradil sportovnější variantou...

Prostě pětikvalt je tak neznatelný handikep, že bych se tím vůbec nezabýval. Jestli chceš to nejlepší, tsačí, že ses rozhodl pro 1.8, což automaticky znamená i svor. Teď by měla být primárním kritériem absence koroze, celkový stav... a pak někde nakonci ten šestikvalt...
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod mastercs999 » 23 led 2014, 22:05

Ámen :)
mastercs999

Příspěvekod ZIZU » 23 led 2014, 23:57

spooon píše:Německo odmítám, protože se to téměř nevyplatí, když si spočtu, že náklady navíc oproti koupi v Česku jsou dejme tomu 10-15 tisíc (záleží odkaď z Německa by byla) plus minimálně den pryč, musím se zharmonizovat s kámošem co umí německy a plus další oplejtačky kolem toho(převozky a nebo někde vyjednat podval, nastudovat, co všechno si musím zajistit/zaplatit/vyjednat...) je to na mě dost složitý.

Jinak cenou bych se rád vešel do 120, max 130, ale to už jen v případě, že to bude extra dobrej kousek.

Je pravda, že teď nad tím hodně uvažuju, jestli 6 kvalt nutně potřebuju :D Ale prostě sem ho chtěl, je to moje první fakt sportovní auto, tak sem chtěl tu nejlepší možnou konfiguraci, a tak nějak automaticky sem předpokládal, že 6 je lepší jak 5.

Vavris: a co zbůsobilo tvoje prozření? :D

ZIZU: a osobně si myslíš, že je 6 lepší než 5 kvalt? Neřeš jestli má cenu podle toho vybírat auto, ale jestli je lepší ;)

osobne myslim, ze je 6ti kvalt lepsi, ale ta 6ka je stejne pomerne kratka...6ti kvalt jsem kupoval proto, ze jsem chtel to nejlepsi, dneska bych koukal taky po 6ti kvaltu, ale uz by to pro me nebylo tak rozhodujici. Dalsi veci je to, na co chces auto vyuzivat, pokud se chces honit po okrskach, okruzich a davat mazdicce trosku napit, tak ti ta 6ka zaroste mechem :D pokud chces cestovat, delat si hezky nedele tak ji asi uvitas, ale jeste jednou durazne rikam, ze bych v tom takovej rozdil nevidel :)

v nemecku urcite najdes to co hledas za stejny penize. 5ti kvaltu je tam spoustu a 6ti kvalt se taky sem tam objevi. ja ted jen rychle nasel http://www.autoscout24.de/Details.aspx? ... 00&asrc=st to vyjde i z dovozem na nejakejch 140.000 ale je to to nejlepsi co se nabizelo vcetne klimatizace, tu ti tady vetsina lidi kvuli vaze bude rozmlouvat, ale pokud chces cestovat, tak za ni budes jeste rad (vlastni zkusenost), ma to hardtop a 2xkola, hardtop prodas minimalne za 10k, kola treba za 5k, takze si na tech pozadovanejch 125000,- je to tvoje volba, ale ja osobne bych auto z cr kupoval jen vyjimecne, treba po sobe :D nebo po jinych mistnich clenech, clenech mx5 klubu atd...
ZIZU

Obrázky: 1

Příspěvekod Zed » 24 led 2014, 00:38

Taky prihodim neco ohledne prevodovek.. sam jsem nejakou dobu premyslel, ze bych sehnal 6q do myho NA, ale nakonec jsem tak neudelal, ikdyz byla moznost mit uplne novej a za slusny penize. Upozornuju, ze to co bude nize, se tyka hlavne 5q v NA.. Co jsem vycetl (prevazne lidi ze specmiata), tak 6q neni zdaleka tak dobra prevodovka jako 5q, rychlejc odchazi synchrony a ma tupejsi pocit, udajne houbovitejsi, neni tak mechanicky "krasna" a celkove nema byt moc povedena, technicky min kvalitni.

Co jsem si vyzkousel u dvou NB s sestkou, tak jsem mel z razeni opravdu horsi pocit, neco mi tam chybelo a celkove mi prisel muj petikvalt mnohem lepsi a hned jsem si vzpomnel na napsany veci. Sestku jsem radil jen u jedne z nich, takze v tomhle nazor moc nemam, ale neprisla mi zas az tak dulezita, otacky o moc neklesly. Drahy sestky a zpatecky jsou dost u sebe a je potreba si na to pri razeni sestky zvyknout, coz mi prislo jako problem a eventuelni moznost niceni prevodovky..
charged "beauty"
charged beast
Miata simply begs to be driven hard!

MX-5 Cup 2018 - http://mx-5cup.cz/
Zed

Příspěvekod ZIZU » 24 led 2014, 01:57

To s tou zpateckou urcite neplati u NBFL, to aby si ji zaradil musis zatlacit radickou pomerne hodne silne do prava, tak jak pri razeni 6ky urcite nikdy nebudes. ja jsem vzdycky ridil jen NBFL 6ti kvalt, takze subjektivni porovnani nemam, ale myslim si ze 6kvalt je vyrobenej fakt vyborne, presne a kvalitne,...:)
ZIZU

Příspěvekod spooon » 24 led 2014, 02:12

ste mi zas nasadili brouka do hlavy :?

suma sumárum, všichni se shodnete, že mezi 5 a 6q je téměř neznatelný rozdíl. Někteří dokonce 6q berou za horši alternativu (i když teda srovnáno s NA, BTW nemá někdo zkušenost s 5 a 6q v NB aby případný rozdíly potvrdil/vyvrátil?)

Co se využití týče, tak bych to spíš viděl na broušení okresek a okruhů, než nedělní vyjížďky, což je další faktor, který ukazuje jako zbytečný, trvat na 6q.

Takže asi zřejmě na to přestanu koukat, a začnu koukat po stavu, hlavně ta koroze mě straší.

Klimoškou bych asi nepohrdnul, ale nevidím to jako rozhodující věc. Jak už jsem psal, jde mi hlavně o řidičskou stránku.

BTW co tahle? http://www.sportovnivozy.cz/50176-mazda-mx-5-nb-olomouc
v ceně je i hardtop, nevypadá zas tak zle.
Holt kdybych našel co hledám v česku, budu raději, ale vypadá, že asi zajedu do němec
spooon

Obrázky: 0

Příspěvekod ZIZU » 24 led 2014, 03:14

pokud budes auto primarne vyuzivat na blbnuti a ostrejsi jizdu, tak tu prevodovku proste neres, ja to mam tak pul na pul. letos jsem byl poprve s autem na dovoleny v italii a to uz jsem tu 6ku vyuzil, ale nemyslim si, ze by to bylo neco s cim by si ta 5ka neporadila, protoze ta 6ka je fakt dost kratka...jasne je lepsi sehnat super auto z cr nez super auto z nemecka, bohuzel ta nabidka super aut tady tak velka neni...

nevypada spatne, ale na fotkach nic nepoznas, kazdoapdne ti preju stastnou ruku pri vyberu, tak jako tak budes mit radost :)
ZIZU

Příspěvekod Vavris » 24 led 2014, 11:33

Nech si poslat foto lemů --> já na té předposlední fotce čuju lišku...
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod spooon » 25 led 2014, 20:00

na foto čekám, ale jinak už koukám po Německu.

Teď směřuju dotaz k všem, kdo dotáhli auto z Německa. Když bych si vyhlídl pár aut, vzal si pak mechanika, překladatele a jel je obhlídnout, je možnost v případě natrefení na dobrý kus s ním okamžitě odjet domů (samozřejmě po nezbytném papírování) a nebo je nutný něco zařídit předem? Případně šlo by jet přímo domů, kdybych měl podval? Jde mi o to, abych nemusel jet dvakrát...
spooon

Příspěvekod martin_71 » 25 led 2014, 20:14

Vse vyridis na miste, ale predpokladem je, ze budou mit otevreno na urade, abys mohl vyridit vse potrebne (pojisteni, prevozni znacky) a z toho co si pamatuji, tak ne vsechny pracovni dny maji dlouhe uredni hodiny. Mne osobne ani jednou netrvalo vyrizovani techto veci dele nez hodinu, ale chce to mit casovou rezervu. Nekde v nejakem topicu tady na foru byly podrobnejsi informace o dovozech.
'96 Cosmo / Koni Sport / BBK
martin_71

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...