Nová generace ND...?

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Nová generace ND...?

Příspěvekod Safa » 18 led 2016, 22:51

Mike píše:Jeden centrální, nevim jestli plastovej zámek, má už nc.

Jirka píše:Vyloženě háček střechy je samozřejmě kovový, má to jen plastové megamadlo :)

U NC s hardtopem je to přesně tak, jak píše Jirka. Ještě tam jsou po stranách takové dvě packy na hardtopu, které se zasunují do lišty čelního skla. Takže vlastně de facto uchyceno na třech místech... Jedním zámkem.

Pavel260 píše:ten laciný plast na stínítkách byl přešlap už u NC

Kdyby přešlap. Na prd jsou. Mám 192 cm a když to stínítko stáhnu, tak prostě nevidím na silnici... :D
Kochám se, tedy jsem...
Videa z výletů - zde: http://www.youtube.com/user/Safabox/videos
Safa bloguje - zde: http://www.autickar.cz/blog/safablog
Safa

Příspěvekod hospodský » 18 led 2016, 23:38

Neví někdo, kdy budou mít ND v Ostravě?
Die Kurvenstar
hospodský

Příspěvekod TeeJay » 19 led 2016, 00:39

Mně se střecha natahuje za jízdy dost blbě, je docela těžká (vinyl) a už ve 30 musím docela zabrat, když do ní fouká. A to nemluvím o tom, že tím, jak je stále ještě neprověšená, tak se jí úplně nechce k rámu okna. Je to mnohem lepší, když druhou rukou přitlačím střed střechy k rámu okna, pak to jde samo. Dolů to je jiná pohádka :)
Každopádně není nic pohodlnějšího, než ji dát nahoru / dolů před jízdou popř. na semaforech :D navíc to vždycky vzbudí pozornost. Pokud ale nezačne pršet, tak ji dávám nahoru stejně až v cíli :)
Stínítka pro jistotu nemám vůbec, kazí výhled :D
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod petapa » 19 led 2016, 11:22

Má tady někdo nějakou zkušenost s ošetřením podvozku proti korozi? Auto přebírám v březnu a pouze za pěkného počasí 8-) tak abych ze startu hned něco nezanedbal, PeterS mě tady s tím rez. výfukem na vystaveném autě trochu vyděsil :o :o :o
petapa

Obrázky: 8

Příspěvekod Gomez » 19 led 2016, 11:36

petapa píše:Má tady někdo nějakou zkušenost s ošetřením podvozku proti korozi?

http://forum.mx-5.biz/viewtopic.php?f=4&t=831&hilit=dutiny&start=40
Jedinečnost každé přítomnosti se neustále obětovává nějaké budoucnosti..
NB 12/1999 - 1.6 - ex
NC 12/2005 - 2.0
Gomez

Obrázky: 19

Příspěvekod hospodský » 19 led 2016, 15:45

petapa píše:Má tady někdo nějakou zkušenost s ošetřením podvozku proti korozi? Auto přebírám v březnu a pouze za pěkného počasí 8-) tak abych ze startu hned něco nezanedbal, PeterS mě tady s tím rez. výfukem na vystaveném autě trochu vyděsil :o :o :o

Jakou, jestli to není tajné? A svezl ses už nebo jsi to riskl a rovnou objednal? Rez bych určitě řešil, myslel jsem si, že to bude nalolené už z lodě a fotka výfuku to potvrzuje. Na Miata.net už jsem taky nějaké fotky se rzí zahlídl. Jinak přeji krátké čekání. Nejhorších je těch posledních 14 dní :D
Die Kurvenstar
hospodský

Příspěvekod AndrewG » 19 led 2016, 16:33

robíte z komára somára.
každá jedna oceľová súčiastka začne okamžite po vystavení vzdušnému kyslíku hrdzavieť. jedine že by vo vzduchu 0% vlhkosti, čo nie je nikdy.
a je to otázka pár sekúnd.
zo srandy skúste si chytiť holými rukami nezušlachtilenú oceľovú trubku alebo čokoľvek. pustite ju. do 10sekund je na nej rez. to že je v okolí výraznejšie hrdzavá je z dôvodu vysokého prívodu tepla, pre ten istý dôvod je výfuk najviac hrdzavá časť podvozku na 99% autách.
to ci je to následne nastriekané niečim priehľadným je otázne. každopádne by som to nezanedbal, dal dole výfuk a nastriekal ho sprejom. neviem aký vpliv to bude mať ale na záruku...
ostatné diely by som tiež nechal spraviť, to je jasné.
ad clonítka. to ich vážne niekto v NA/NB máte ? ja som s nimi vydržal týždeň.
inak ako správne vavrisov kamarat poznamenal, každý by chcel lahké auto, bezpečné auto, ale nikto nechce lacné plasty.... žial tak sa to celkom nedá, lebo pochybujem že by tu niekto dal 2-násobokk za ND keby malo pekné plasty alebo kovové diely namiesto plastových za cenu, že by pre zachovanie hmotnosti muselo mať karbonove diely...
na koniec pár fotiek z takisto nových aut nie z mazdy...
PS: z plastu máš aj držiak bezp. pásu a buď si istý, že ten plast je dosť pevný ;)
chápem, že keď človek počuje plast, predstaví si lacný plast z fabii a oktavii ktorý všetci tak neznášame, ale je 21. storočie a veda ide dopredu. v konečnom dôsledku ani karbon nema až tak ďaleko od plastu v podstate a o jeho mechanických vlastnostiach hadam nikto nepochybuje...
každopádne verím a viem pri pohlade na už teraz dostupné aftermarket diely, že ten komu sa lacný plast nepáči a rád sa poteší kvalitou nebude mať problém zaplatiť karbonove kľučky madla dveri a nevie čo ešte :lol:
Obrázek
Obrázek
AndrewG

Příspěvekod petapa » 20 led 2016, 00:15

hospodský píše:
petapa píše:Má tady někdo nějakou zkušenost s ošetřením podvozku proti korozi? Auto přebírám v březnu a pouze za pěkného počasí 8-) tak abych ze startu hned něco nezanedbal, PeterS mě tady s tím rez. výfukem na vystaveném autě trochu vyděsil :o :o :o

Jakou, jestli to není tajné? A svezl ses už nebo jsi to riskl a rovnou objednal? Rez bych určitě řešil, myslel jsem si, že to bude nalolené už z lodě a fotka výfuku to potvrzuje. Na Miata.net už jsem taky nějaké fotky se rzí zahlídl. Jinak přeji krátké čekání. Nejhorších je těch posledních 14 dní :D

Nooo, ještě jsem se nesvezl, ale jak jsem do toho sedl, natáhl střechu a zjistil, že tam pohodlně složím svých 184cm, bylo rozhodnuto...po týdnu uznala i manželka že to auto vlastně "potřebujeme" :D :D Objednal jsem dvoulitr, výbava Revolution, barva Soul Red. V létě bych s tím chtěl projet nějaký hory Rakousko - Itálie...
petapa

Obrázky: 8

Příspěvekod hospodský » 20 led 2016, 15:25

Petapa- Tak to ti nechybí koule. Ať jsi teda spokojený.
AndrewG - Tady v galerii je vidět podvozek po 6 letech provozu, najeté 60tkm http://www.autobild.de/artikel/mazda-mx ... 55062.html
připadá ti to jako somár nebo komár? Vsadím boty, že ND je proti korozi "ošetřeno" stejně kvalitně. Mě by to teda na autě, co si chci nechat a mám k němu nějaký vztah pěkně sralo.
Die Kurvenstar
hospodský

Příspěvekod AndrewG » 20 led 2016, 15:57

hospodský píše:Petapa- Tak to ti nechybí koule. Ať jsi teda spokojený.
AndrewG - Tady v galerii je vidět podvozek po 6 letech provozu, najeté 60tkm http://www.autobild.de/artikel/mazda-mx ... 55062.html
připadá ti to jako somár nebo komár? Vsadím boty, že ND je proti korozi "ošetřeno" stejně kvalitně. Mě by to teda na autě, co si chci nechat a mám k němu nějaký vztah pěkně sralo.

hej, je to asi najznámejší článok o korozi na NC...myslim že 95% aut je na tom lepšie...
každopádne nevravím že korozia u ND nebude problém. ale vzrušovať sa nad tym, že je od výroby hrdzavý vyfuk ?
ako som napísal určite by som sa tomu podvozku venoval uz vramci mojej starostlivosti, ale japonci to proste zanedbávaju. dovolím si tvrdiť že v prípade ND by to mohol byť aj tak trochu úmysel, nedávno hodil Jozef Bereš Ml. na FB fotku ako oškriabali protikoroznu ochranu a vsetku gumu zo spodu audiny ktoru chystaju...vaha ? 30kg.
u serioveho auta je to sprostosť, ale povedzme si rovno, v dnešnej dobe keď automobilky zmenšuju nádrže o 20l preto, aby mohli napísať že ušetrili 20kg na hmotnosti auta je to asi už normalne, bohužial.

každopádne chalan s NC (maťo) neviem ako sa teraz volá tu na fore (ma červeny HT na strieborno-sedom aute) riešil ošetrenie podvozku nejakou sodou alebo niečim takým...v ČR sa k tomu dá aj dostať a robia to firmy za nie až tak veľa (okolo 300€ ? ) neviem o tom nič viac keď chcete spytajte sa jeho, výhoda toho je že sa nič nemusí rozoberať...
AndrewG

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...