MX5 - co je kde na prodej

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: MX5 - co je kde na prodej

Příspěvekod Renee » 04 črc 2017, 10:24

Hejty na NC? Můžu se přidat? :D
1993 NA 1.6 85kW. 6q, 4.1 torsen, MeisterR. How did that happen?
Renee

Příspěvekod TeeJay » 04 črc 2017, 10:26

cafe-racer píše:Neměls bejt na dovolený tak trochu ?
... zároveň ze všech generací nejvýkonnější, nejlíp skloubitelná s denním využitím a pro mě druhá nejkrásnější, hned po mrkací NA. Navíc vzhled není všechno, vzhled musí jít ruku v ruce s potenciálem. Tam je NC - zejména v jeho prvním provedení, neboli tak jak ho prostě kompletně vymysleli, hodně pěknej "sleeper". Jakýkoliv facelift je však nutně bastlení, které se víc nebo míň nepovede. Konkrétně facelift u MX-5 NC je ten míň nepovedený, to se musí uznat.

Už jsem zpět :) a vidíš, to je přesně to, co povídám, každému se líbí něco jiného a mně se u všech generací líbí faceliftované verze o dost víc.

Denní použitelnost nevím nevím, jestli je jiná od NB - obě to jsou malá auta. Nicméně NC je použitelnější pro širší skupinu řidičů i neřidičů díky ESP, kteří se jinak v zimě mohou v zadokolce trošku trápit. Navíc má i efektivnější motor a kromě vyššího výkonu i nižší spotřebu - za předpokladu, že ten výkon nevyužíváš :D A protože NC jezdí nejčastěji na 17", stojí za zmínku dražší pneu a obecně o něco málo vyšší cena dílů než na starší generace. Ale to platí i o NB vs NA.

A ne, žádné vosí hnízdo, jen když už jsem se dal do psaní, tak jsem to napsal všechno, jak to vidím já :)
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod Cromoly » 04 črc 2017, 11:01

Mne se treba NC libi vzhledove nic nez NCfl, ale jizdne je prek naprd oproti faceliftu... Muze to nekdo znalejsi vic rozvest?
Cromoly

Příspěvekod tomybandit » 04 črc 2017, 11:28

K tomu faceliftu, mne sa nepaci na NCFL tvar spatnych zkrkadiel, predna maska nieje skareda, ale vyzera to viac ako dievcenske auto, take vysmiate. Nepaci sa mi ten obrovsky a divne tvarovany znak Mazdy, ktory je vacsi ako na NC. Co sa mi velmi paci na NCFL je ako to nazvat ten zadny difusor nad vyfukmi, su tam aj take polobluky nad vyfukmi, to sa im vazne podarilo oproti NC.
Moj nazor na predok NC je ze ho vyslovene spati ta SPZ v narazniku, predny naranik ma naozaj dravy tvar aj z boku pripominajuci pre mna mozno zraloka.
Pekne to ukaze na US verziach kde tu znacku nemaju, alebo ked sa da znacka dole pod cierny grill ako som to spravil ja.
Punk´s Not Dead
tomybandit

Příspěvekod TeeJay » 04 črc 2017, 11:29

Myslím, že to nebude tak horký. Zrovna NBfl má údajně pevnější kastli než NB, ale že by to bylo něco, čeho by sis snadno všimnul, nevím nevím :)
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod dopr » 04 črc 2017, 11:42

Cromoly píše:Mne se treba NC libi vzhledove nic nez NCfl, ale jizdne je prek naprd oproti faceliftu... Muze to nekdo znalejsi vic rozvest?

To je hodne velky blabol. To asi nejaky novinar uz nevedel co rict :D
Uz jsem to psal nekolikrat. Mel jsem dlouho NB. Najel s nim mozna nejvic km ze zdejsich clenu a pak si poridil NC a muzu s klidnym svedomim rict, ze NC jezdi super. Jezdi ale trochu jinak, protoze je to dospelejsi, modernejsi auto, ale je s nim porad obrovsky kopec zabavy a kdo rika ze ne, tak masturbuje do ted :lol:
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod cafe-racer » 04 črc 2017, 12:35

Dopr : souhlas, k takovým věcem by se měli vyjadřovat jen lidi co to obojí zkoušeli. Jinak se tu šíří internetové bludy.
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod Pet » 04 črc 2017, 13:21

Proč to má světlejší přední nárazník? :lol:

Tomin píše:Tahle je (z fotek) pěkná! Mrknul jsem na prodejce a není to překupník. Auto je opravdu jeho!
https://www.sportovnivozy.cz/87837-mazda-mx-5-18-plzen
MX5 NC 2.0 -3,5cm
323F BA r.v.94 - leštěnka
323F BA r.v.98 - zimák a pracant
Pet

Příspěvekod Tomin » 04 črc 2017, 13:41

Proč to má tmavší dveře? :lol: Proč nejsou na fotkách z Měsíce vidět hvězdy? :lol: samé otázky
NC 2.0 Expression
To není auto, to je ROADSTER, lásko!
Tomin

Příspěvekod peetrys » 04 črc 2017, 13:52

tomybandit píše:K tomu faceliftu, mne sa nepaci na NCFL tvar spatnych zkrkadiel, predna maska nieje skareda, ale vyzera to viac ako dievcenske auto, take vysmiate. Nepaci sa mi ten obrovsky a divne tvarovany znak Mazdy, ktory je vacsi ako na NC. Co sa mi velmi paci na NCFL je ako to nazvat ten zadny difusor nad vyfukmi, su tam aj take polobluky nad vyfukmi, to sa im vazne podarilo oproti NC.
Moj nazor na predok NC je ze ho vyslovene spati ta SPZ v narazniku, predny naranik ma naozaj dravy tvar aj z boku pripominajuci pre mna mozno zraloka.
Pekne to ukaze na US verziach kde tu znacku nemaju, alebo ked sa da znacka dole pod cierny grill ako som to spravil ja.

Tak já mám názor přesně opačný, ale to je subjektivní věc každého jedince, někomu se líbí vdolky jinému holky. Každopádně ten difuzor, o kterém mluvíš, není standart. Stojí bezmála 200 Euro.
Přílohy
17523257_1479471098732615_7759031565400066443_n.jpg
je: MX-5 NCFL 2.0 Revolution PRHT, Crystal White Pearl, Recaro, Bilstein
bylo: NBFL Sportive 1.8
bylo: NB 1.6
---------------------------------
http://djp.rajce.idnes.cz/
peetrys

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...