Fotografování

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Fotografování

Příspěvekod IvanGS » 25 lis 2014, 11:29

Focení leze do peněz, včera jsem koupil NB kvůli úpravám. No tak úplně jen kvůli tomu ne, doma po 4 letech dosloužil 10" lowend a v práci mám 11 let starý Acer, tehdy 60 tisíc, dodnes pracovní věci stíhá, ale do větších akcí už se s ním nepouštím, "modrou smrt" znám jako své boty, ale je mi ho líto vyhodit.
Koupil jsem 15,6" Full HD Lenovo, Intel Core i7, 8 GB RAM, 1 TB, nějaký hybridní disk nebo co (nevyznám se v tom),prý lepší grafiku atd., snad by měl úpravy fotek i jednoduchý střih videa (k Vánocům s Drákulou asi dostaneme GoPro) stíhat. Láká mne ještě externí dotykový monitor, nemáte s tím zkušenost?
Pěkných fotek je tu dost, tak něco pro změnu ze sobotní noci. Měli jsme v Prostějovské hospodě schůzi motoklubu a venku mne zaujal barák a zasmogovaná obloha. Bohužel jsem nebyl schopen kloudně ostřit (opíral jsem si foťák o kandelábr, popelnici atd.), navíc byla úplná tma, jen pouliční lampy svítily a tak to byla kombinace dlouhého času a snesitelného ISO. Ta druhá je úplně na h..no, na dálnici (neřídil jsem) mne zaujala světla kolem Olomouce, ale než jsem se rozhoupal, byli jsme za městem, ale zaujala mne rozmázlá rampa s kamerami. Ale zase je dobré, že profikompakt je stále po ruce a dá se blbnout kdykoliv a s čímkoliv.
Nepovedených fotek je drtivá většina, tak si snad i ony zaslouží své "místo na slunci"... :D :D
Přílohy
ulice.jpg
dálnice.jpg
barák.jpg
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod cafe-racer » 25 lis 2014, 13:16

Na miaťáckém fóru bych asi nepoužíval zkratku "NB" pro výpočetní techniku...
Hned u prvního řádku to se mnou trochu cuklo že máš dvě mazdy teď :-) :lol: :lol:
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod birda » 25 lis 2014, 13:28

Myslíš že tenhle výkon na úpravu fotek potřebuješ?
Postprocess RAWů ze 7D, kdy má každá fotka mezi 25 a 33 MB, je při použití kvalitního SW (Adobe Lightroom, Photoshop), je uplně v pohodě i na starším čtyřjádrovém Phenomu a 4GB paměti. Nemám pocit, že bych na fotky potřeboval víc.
Jiná liga je ale třeba video. Render FullHD při stabilizaci a úpravách obrazu i se zvukem trvá na tříminutovém videu i třeba půl hodiny.

Takže ve výsledku jsem radši za kvalitní skla s USM ostřenim a velkou světelností. BNeřešim pak totiž doma ten postprocess že něco neni správně ostrý :idea:

EDIT: externí dotykový monitor...věc dobrá pro lidi co malujou, ale to je cenově jak skoro půlka mazdy. Nebo na pokladní systémy (o tom vím své...). Ale na běžné používání to je zbytečnost, kterou člověk nepoužívá. Pro děti fajn hračka, ale jakmile chceš něco kvalitního, hrozně leze cena nahoru. Taky hodně záleží, jaký aplikace a pod jakym systémem chceš provozovat, protože ne všechno se dotykem dělá pohodlně. Technologií, velikostí displejů a výrobců jsou spousty...
Obrázek
Silver NA 1.8 | custom made exhaust | IL NB radiator | rám AMD | sicny a čtyřbody
birda

Příspěvekod IvanGS » 25 lis 2014, 14:16

cafe-racer - a jo, to jsem si neuvědomil... :D . Kdepak, Majda mi stačí, na to moje ježdění... :D .
birda - tolik výkonu to zase není, není to žádný hi-end. A výkonu není nikdy dost, to známe. Šlo mi o slušný výkon, větší RAM a FullHD, bohužel mám obavu, že se to dělá tak aby se to co nejdřív mechanicky rozsypalo. Ten dotykový monitor asi myslím jiný, koukal jsem, že se prodávají za 5-10 tisíc s úhlopříčkou i přes 20", tak si říkám, že na tom musí být komfortní práce i když asi jak co. Jsou to jen úvahy, náhodou jsem na to narazil a přišlo mi to zajímavé, teď nic kupovat nehodlám a až došetřím, tak objektiv...
IvanGS

Příspěvekod hava » 26 lis 2014, 12:24

Jinak jsou i stativy, co se vejdou do kapsy. Mam cinskou kopii gorillapodu a na kompakt to staci. Stal me tusim 49,- u vietnamce. Zrcadlovku uz ale neudrzi. Tam uz by to chtelo asi original.
hava

Příspěvekod birda » 26 lis 2014, 13:08

hava píše:Jinak jsou i stativy, co se vejdou do kapsy. Mam cinskou kopii gorillapodu a na kompakt to staci. Stal me tusim 49,- u vietnamce. Zrcadlovku uz ale neudrzi. Tam uz by to chtelo asi original.

Mam doma malou gorilla kopii a třeba na timelapse na gopro funguje skvěle :-)
Obrázek
Silver NA 1.8 | custom made exhaust | IL NB radiator | rám AMD | sicny a čtyřbody
birda

Příspěvekod IvanGS » 26 lis 2014, 19:13

Malinký stativek do kapsy na RX100III mám, ale neměl jsem ho sebou a kromě toho jsem potřeboval fotit strmě vzhůru a tak by mi stejně nepomohl.
Na velký Sony A77II jsem si do začátku koupil levný stativ asi za 600,-, určitě pomůže, ale není tuhý, nohy dole se prohýbají i při malém tlaku... Předpokládám, že kvalitní stativ bude lepší.
Když jsem byl letos v Le Mans, kupodivu tam klasický tripod měli jen profíci, co byli hned u trati, s metrovými skly a zůstávali dlouho na jednom místě. "Obyčejní" fotografové měli také stativy, ale vedl monopod, doplněný často o stoličku, na které dotyčný seděl, hodně s tím také točili video, fotákem se dobře sledovala projíždějící auta, navíc je monopod skladnější.
IvanGS

Příspěvekod hava » 26 lis 2014, 21:02

Tu gorilu muzes dat treba z boku na zabradli nebo tak.
Jinak jasne ze stativ je opruz. Ale jsou fotky, kde se neobejdes bez stativu. Ja mam nejakej levnej od hamy a staci. Na ty moje maly sklicka. Co bych uvital je ale kulova hlava. Kdyz jsme litali po zavreny tovarne kde uz bylo svetla malo tak znamej co mel stativ s kulovou hlavou byl xkrat rychlejsi nez ja s tim obyc...
hava

Příspěvekod IvanGS » 08 pro 2014, 13:16

Koupil jsem bazarový objektiv Minolta Big Beercan 75-300, prý ještě poctivý kov a sklo a navíc dobrá kresba, mezi znalci je to legenda něco jako MX-5. Těším se...
IvanGS

Příspěvekod MAXsport » 08 pro 2014, 14:29

Tak o té legendě dost silně pochybuji, to ti nakukal prodejce že? :-)
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...