Radírna před koupí

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Radírna před koupí

Příspěvekod Mike » 05 srp 2013, 21:13

já to vezmu v bodech:
u NB větší šance na ABS - víc daily - jet utahanej z práce po čerstvě napadaným sněhu bez ABS --- už jsem asi starej:)
u NB: možnost otevření kufru z interiéru. U NA - nutnost vytáhnout klíč a jít otevřít kufr, co když někam člověk někoho veze s báglem a má ho vyložit je dost opruz
lepší audio
u NB spíš bude centrál s dálkou (ok dá se dobastlit, taky jsem ho v NA měl dodělanej)
u NB už by měl bejt imobilizěr - U NA nevim jestli je, ale hádal bych spíš ne.
lepší světla
větší šance na výbavu (okna v el. výhřev sedaček) zase je to víc "daily"
Lepší zadní okno. U NA se nedá mluvit o okně ale takový slidě, která je v tomhle věku všech NA téměř neprůhledná.
Vyšší EURO norma: menší ekodaň, časem menší šance na omezení vjezdu do center měst
NA bude v korozi, jestli ne, tak bude čase a dřív než NB
Prostě je to v průměru minimálně o sedm let novější auto, který ale netrpí běžnejma mezigeneračníma vadama (šetří se všude, složitější servis, hůř dostupný díly)
To jsou věci, který jsem během minuty vypotil a to ještě k tomu po pár pivech:) Našlo by se toho víc.
A prosím vynechme diskuzi na téma: "já mám v NA elvokna a Pepa má v NB jenom švihadla. Jasně, ale rozhodně spíš budou ty elvokna v NB než NA a pokud v obojím, tak v NB s vyšší pravděpodobností budou fungovat;)
Něco ti bude fuk, třeba to audio nebo okna v elekrice, ale obecně se s NB žije líp. NA jsem měl a trochu mi vrtá hlavou, že jsem měnil. ALE! mám daily wagen. Jako jediný auto bych do NA nešel v žádným případě, na to fakt už nemám nervy:)
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod LordJames » 05 srp 2013, 21:17

Já bych se ozval oproti těm lepším světlům :-P
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod Honzik1984 » 05 srp 2013, 21:20

Malinko budu oponovat, mám NA...
ABS jsem viděl často
otevírání kufru mám z interiéru bez klíče
imobilizér taky je....

takže je to o konkrétním kuse.. ;)

NA mám jako daily na Bilsteinu a krom hopsání někde po kostkách s tím nemám absolutně problém.
Obrázek mx-5 NA 1,8 BRG
Honzik1984

Obrázky: 1

Příspěvekod Mike » 05 srp 2013, 21:44

Lorde: nový tuningový paraboly z golfa s kilowatovejma žárovkama se nepočítaj:) Take it easy;)
Honzik: kolik NA má ABS, kolik NB má ABS?
Já ve svým NA byl rád za volant:) Předpokládám, že máš NA z let po 94?
Aby nedošlo k dalším nedorozumněním: Pokud budeš chtít kupříkladu miatu s ABS, tak NA ti zbyde z pěti nabídek dvě. A u NB to bude 13/15. A pokud budeš chtít NA bez koroze: tak hurá do němec a ranec plnej éček:)
U NB bude poměr ježdění/údržba lepší a to mi nikdo neveme. To bude prostě logicky lepší, byť o málo i u NA 1996 než u NA 1994. A NB je prostě o generaci novější auto.
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
Obrázek
Mike

Příspěvekod Mike » 05 srp 2013, 21:48

A vůbec: potkejme se někde na Benešovsku s Lordem. Svezeš se v NBFL, svezeš v NA. A pak se rozhodni, třeba ti to nový prostě nesedne a uvidíš, že jediná cesta je NA i přes ty strasti, který jsou NUTNĚ spojený s denním provozem dvacetiletýho auta. A já tomu zatleskám a bude mě hryzat svědomí, že já to nedokázal.
Tyhle diskuze jsou o houně a ne o benzinu. Takže jakej termín?;)
Obrázek
Mike

Příspěvekod LordJames » 05 srp 2013, 21:57

Když, tak serie vs serie...moje vyhopsaný krátký pružiny bych jako příklad nedával :) Ty světla jsem myslel taky origo, když to nebudou nějaký zašlý (což zase souvisí s tím, že je to starší auto). Prostě mi přijde, že to svítí líp díky tomu, jak jsou ty světla o kousek výš. A docela znatelná věc, kterou Mike pro daily wagen vynechal je větší kufr u NB + rezerva v prostoru pod kufrem versus menší kufr u NA a rezerva, která zabírá pomalu jeho půlku :-D
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod Mike » 05 srp 2013, 21:59

A jedno velký plus pro NA: pokud se o něj budeš starat, tak ho už nikdy neprodáš za míň než za kolik si ho koupil. NB bych řekl, že na tom dně cenovým ještě nebyly...
Obrázek
Mike

Příspěvekod Mike » 05 srp 2013, 22:03

To je fakt, ještě ten kufr. A ještě jedna věc - já srovnávám NA z 93 a NBFL 2001 a tam ten rozdíl je teda obrovskej. Je pravda, že třeba mezi 96 a 98 takovej rozdíl nebude.
U těch svetel asi bude rozdíl danej jenom stavem těch parabol a skel. Ale NBFL svítí líp už tim, že je úplně jiná konstrukce těch světel a svítí to opravdu skvěle. Já když jsem jezdil v NA, tak bych ocenil noktovizor:)
Obrázek
Mike

Příspěvekod 1MB1 » 05 srp 2013, 22:25

Takže..díky za postřehy..nicméně, asi to musím upřesnit.... Miatu chci jako náhradu za svůj současnej turbo-benzín, kterej je náročnej na údržbu a tím že je to turbo, tak mám problém jezdit krátký trasy, protože mi je toho motoru líto (takže ho mám jen na dlouhý trasy, nebo když se chci projet a tím pádem ho vůbec nevyužívám daily)...další bod je ten, že rád jezdím na mokru bokem. ...a další bod je ten, že si můžu půjčit v rodině auto (kombíky na ropu), kdybych potřeboval něco převézt........z toho vyplývá že, v zásadě nepotřebuju moc velkej kufr, potřebuju samosvor a potřebuju jednoduchej atmosférickej motor, abych si odpočinul od turba. Další co nepotřebuju je pohodlí, jsem mladej, nesnáším houpání a naklánění v zatáčkách a sedačky, co jsem tak četl kvůli výšce, stejně budu muset dát aftermarket....O výbavu mi asi vůbec nejde. Klimu vyloženě nechci, ABS nepotřebuju, jediný co z výbavy asi vyžaduju jsou elektrický okna a to rádio uvítám....Takže myslím že v mým případě jde jen o to že potřebuju levný, zábavný, spolehlivý auto, s kterym se můžu v noci pobavit a přes den jet do práce či školy. :)
MX-5 NA 1.6 1990
1MB1

Příspěvekod 1MB1 » 05 srp 2013, 22:32

Takže jestli můžu shrnout o co v mym případě mezigeneračním výběru miaty jde, je: jestli je NB stejně zábavný a řidičský auto jako NA. A jestli by NA se svým stářím a nájezdem mohla konkurovat se spolehlivostí NBčku :)
Naposledy upravil 1MB1 dne 05 srp 2013, 22:50, celkově upraveno 1
MX-5 NA 1.6 1990
1MB1

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...