daily car

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: daily car

Příspěvekod riderhenry » 23 dub 2013, 23:39

Jsem rad, ze vsechna potencionalni auta/znacky, ktere bych si teoreticky nekdy chtel koupit, maji povest nespolehlivych popelnic. Clovek pak dost usetri a vetsinou si koupi lepsi auto nez 90% ostatnich lidi za mnohem min penez :D
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Mike » 24 dub 2013, 08:23

K tomu není co dodat :D
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Raduna MX5 » 15 lis 2015, 12:32

Venku je tak krásně (chčije a chčije), že opráším tohle téma :-).
Co byste řekli na Suzuki Swift 1,2 GL/AC SE?
Většinou bude jezdit manželka krátké vzdálenosti, ale když už do toho jednou za čas vlezu, nemuselo by to bejt nejhorší,ne? Jen nevím jak kvalita "Japonce" z Maďarska....
Řídit MX-5 je nejzábavnější činnost z těch, kdy člověk může zůstat oblečenej ;-)
Raduna MX5
Administrátor

Obrázky: 15

Příspěvekod TomHorn » 16 lis 2015, 11:51

Ahoj, Swifta 1,3 GLA mám už asi 5 let a kromě běžný údržby, žádná větší investice. Koupil jsem ho staršího, byl garážovaný a protože jsem věděl žer bude stát venku a jezdit v zimě v létě, udělal jsem mu řádně dutiny, dělám si je už přes 20 let na všech autech (to je reklama :P ) a zatím ani žádná koroze. Je to taky Maďar a například první maďarská žárovka praskla v 95 tisících km. Teď má něco přes 100 tisíc a začaly se ozývat kuláky v ramenou. Před 2 roky jsem dostal dopis od Suzuki, že si můžu nechat zkontrolovat tlumiče a případně vyměnit ve značkovým servisu Suzuki. Už jsem to chtěl vyhodit, ale dočetl jsem až na konec a byla to svolávačka s tím, že výměna je zdarma ( auto je z roku 1998). Když to zkrátím, dostal jsem nové KYB made in Japan, auto umytý a vyluxovaný. Od technika jsem se dozvěděl, že na svárech na takovým tom žebírku na tlumiči, co zapadá do těhlice, se občas objeví koroze na svaru, tak to Suzuki řeší výměnou. Je to jednoduchý auto, který jednoduše poslouží na denní dojíždění. Za mě rozhodně palec nahoru i vzhledem k ceně, za kterou se dá pořídit. Pokud bys chtěl nějaký další podrobnosti můžeš mi napsat SZ. Pokud budeš kupovat, přeju šťastnou ruku při volbě.
TomHorn

Příspěvekod Mike » 16 lis 2015, 18:09

Koupil bych E46 compacta, stojí to pár korun, zbyde ti ranec peněz na benál do miaty a ty s tim můžeš na mokru bokovat :D
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod tomybandit » 18 lis 2015, 11:49

Ahoj Swift maju rodicia...Vacsinu casu som jazdil ja na nom...rok 2006 motor 1.3...Auto uzasne, dost tvrde hlavne vzadu. Vzhlad podobny Mini Cooprovi.
Co sa nam ale stalo neprijemne tak po 60 tisic odisla spojka. Vymena 900 eciek. V servise povedali ze tam mali vela Swiftow ktorym presne takto pri podobnom pocte km odisla spojka, aj an nete sme nasli vela diskusii. Urcite mala na tom zasluhu aj moja matka,heh..ale myslim ze by sa to stalo neskorsie tak isto.
Punk´s Not Dead
tomybandit

Příspěvekod Pelko » 18 lis 2015, 13:41

swifty majú problémy hlavne s prevodovkami, čo nieje zrovna lacný špás. Ako osobné auto je to podľa mňa jedno z najlepších čo sa jazdných vlastností týka. Ako sú natom ale tieto nové, to netuším.
Pelko

Příspěvekod hroche » 19 lis 2015, 11:20

chlapy můžete mi poradit? kamarád si vyhlídl jako daily car Vovlo V50 v dieslu nemáte někdo s tímto typem zkušenosti? kde jsou slabiny tohoto auta na co si dát pozor.
hroche

Příspěvekod begbie » 19 lis 2015, 11:32

V 50 v dieslu bych určitě nebral. Jsou to motory od fordu. Pokud diesel, tak D5 ve V70. To je klasický 5-ti válec od Volva velmi spolehlivý, ideálně verze 120 KW, tedy ještě bez DPF.
begbie

Příspěvekod cafe-racer » 19 lis 2015, 12:15

Motory od fordu jsou OK, jen servis Volvo si uctuje jiny taxy nez ford za stejny ukony a nahradni dily. Pokud neresis penize, klidne muze volvo slouzit jako daily car.
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...