Fotografování

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Fotografování

Příspěvekod IvanGS » 06 dub 2015, 15:18

Ze včerejška na dnes jsme spali na Masarykově chatě na Šerlichu v Orlických horách. Dobré retro, ale taky spousta sněhu a když zmizeli turisti, skvělá atmosféra. A do okna nám svítil krásný, velký měsíc, tak jsem ho o půlnoci zkusil vyfotit.
Přílohy
MarekJa.jpg
Naposledy upravil IvanGS dne 07 dub 2015, 09:10, celkově upraveno 1
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod hava » 06 dub 2015, 16:03

A povedlo se si myslim
hava

Příspěvekod IvanGS » 07 dub 2015, 09:26

hava - díky. Fotil jsem s polopropustným zrcátkem Sony A77II a 20 let starým objektivem Minolta 70-300, populárním "Big Bearcanem", který jsem vloni koupil za 2500,-. Před půlnocí jsem usínal a zaslechl Dášu, jak říká "to je krásný měsíc" a bere foťák (Nikon D5200). Pak jsem slyšel cvakání spouště a nadávání, jak se jí nedařilo. To mne vzbudilo a šel jsem to zkusit taky. Foceno do JPG, ohnisko 280 mm, manuál, čas tuším 1/125 a clona 10, světla dost, opřeno o parapet.
Teď jsem fotku ještě vyměnil. Poslal jsem ji kamarádovi - fotografovi, jestli s tím neumí něco udělat, ten mi po X-té trpělivě zopakoval, že bych měl používat RAW, takhle má k dispozici málo dat, navíc jsem prý sice udělal dobře, že jsem nefotil na celých 300 mm ale 280, ale tohle je na kvalitní fotku měsíce stále málo. Ale něco s tím udělal, umístěním do fóra to zase ztratilo, ale je to myslím lepší než ta první fotka...
IvanGS

Příspěvekod hava » 08 dub 2015, 08:49

Tak zacni fotit do jpg+raw a tam kde budes mit s necim problem tak uvidis jak ti ten raw pomuze. Mimochodem neni problem pak vsechny rawy prohnat editorem aby ti to vyplivlo jpeg najednou.
hava

Příspěvekod IvanGS » 10 dub 2015, 14:19

Včera jsem létal. Fotky nic moc, video skvělé. Ale zjistil jsem, že nemám kameru nastavenou na maximum. Musím nastavit max. rozlišení, zmenšit úhel záběru (efekt rybího oka se mi moc nelíbí a zvlášť při filmování, resp. sklápění kamery, je rušivý), pohrát si s oblastí ostření a měření atd.
Phantom je přemotorovaný, na oblohu vystřelí, ale je třeba počítat s návratem když klesá baterka, klesání je softwarově omezeno na 2 m/s.

Trochu jsem bohužel utrácel - 8" tablet, aby se Phantom lépe ovládal, pult na vysílačku... A taky teleskopickou tyčku ke GoPro, skoro metr, vypadá hodně dobře a má i držák na dálkáč. Tak už jsme snad vybaveni, jen musím vymyslet uchycení tabletu a vysílačky v pultu... :). A naučit se létat aby záběry k něčemu vypadaly.

Tohle sice není o focení, spíš jako příklad, že to není jen neohrabaná létající kamera...: https://www.youtube.com/watch?v=HD487qw8dCo
Přílohy
DJI00019.jpg
IvanGS

Příspěvekod kousmen » 10 dub 2015, 17:37

Měl bys jít k dobrovolným hasičům. Na sundavání koček ze stromů je to ideální. :D Utáhlo by to i zrcadlovku?
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod IvanGS » 11 dub 2015, 21:10

Unese dost, je přemotorovaný a na plný plyn mizí na obloze strašně rychle, ale se zrcadlovkou nepoužitelné. Viděl jsem video s pokusem a Phantom se plácal na plný plyn u země, pak trochu stoupal, ale bylo vidět že je přetížený a bez rezervy výkonu. Asi by pomohlo experimentovat s vrtulemi nebo silnějšími motory, ale na zrcadlovky jsou větší koptéry. Ale s mým Sony RX100III by si myslím poradil, jen vyřešit stabilizovaný držák a ovládání z mobilu na větší vzdálenost.

Zkoušel jsem dnes létat s tabletem, improvizované uchycení na vysílačce má ještě mouchy v tuhosti a mám drobný problém s radarem, ale jinak je velký displej příjemný.

A taky jsem zkoušel novou teleskopickou tyčku (skoro metr) na GoPro s dálkáčem, jeli jsme na zastřešených skůtrech BMW C1 na nákup, C1 se dá řídit jednou rukou. Skvělý!!!
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 14 dub 2015, 21:19

Udělal jsem úpravu, vyhodil držák telefonu a koupil držák na telefon i tablet z většího modelu Inspire. Létání s tabletem je super, lépe se komponuje, ovládá kamera...
Přílohy
drzakdji2n.jpg
drzakdji1n.jpg
IvanGS

Příspěvekod LordJames » 17 dub 2015, 13:41

Tak sem taky něco prdnu. Novej mobil umí docela pěkný fotky na to, že je to furt jen mobil. Jelikož auto pořád není, tak zatim aspoň číča....na fotky auta jsem pak zvědavej :) pak přidám i nějakou ostřejší pořádnou...tohohle blbečka není možný pořádně vyfotit :-D
Obrázek
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod dopr » 17 dub 2015, 14:56

no hlavne ti to ocividne zaostrilo na kabelku :)
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...