Fotografování

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Fotografování

Příspěvekod MXfanda » 22 pro 2014, 17:41

Ta DB6 vypadá zachovale a hlavně je pořád sexy ;) Tyhle auta v předrenovačním stavu, člověk doslova "cítí" tu dobu 8-)
MXfanda

Obrázky: 64

Příspěvekod IvanGS » 23 pro 2014, 13:06

Je to nádherné auto a těším se, že budu mít možnost se s ním po renovaci projet, resp. ho řídit, stejně jako si občas užiju jeho mladšího brášku...
Přílohy
Kopie - DB6-7.jpg
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod hava » 23 pro 2014, 22:41

Teda ty si umis vybrat lidi s autama :) astony maj krasnej zvuk
hava

Příspěvekod kousmen » 30 pro 2014, 18:35

Nějaká ta fotka z Londýna.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

A moje nejoblíbenější:
Obrázek

Všechno jen do jpeg bez úprav...
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod SVK_Fox » 01 led 2015, 23:10

Ta posledna je skvela.....uplne uzasna skvela. :!: :!: :!:
MX-5NB FL, 1.6, 81kW, 2004, Memories III
SVK_Fox

Obrázky: 5

Příspěvekod Krenstik » 04 led 2015, 00:20

Když jsme u toho londyna :-)

Obrázek

Škoda že neumím najít tu složku když jsem to zkoušel fotit, byly tam i ne tak zašuměné....
Mazda 3 a k tomu nějaký fašista.....
Krenstik

Obrázky: 36

Příspěvekod kousmen » 04 led 2015, 17:55

Slovenská liška: To mě těší, že to vidíš taky. :D Je to prakticky jediná fotka z UK, co se mi podařila. Když jsem viděl jak jde ta charizmatická černoška s rozkošnou zrzičkou, tak to mělo svoje kouzlo a dovolil jsem si je cvaknout, jak to na mě zapůsobilo. To jsem ještě nečekal, že z toho vyjde něco tak smysluplnýho s takovou hloubkou, která mě pokaždý úplně uzemní. Cvaknul jsem zrovna v ten nejpříhodnější moment i když jsem si jich vůbec nemusel všímat nebo cvaknout o sekundu jindy, kdy by to nemělo význam skoro žádnej. Ještě že se povedly i ostatní aspekty fotky. Začal jsem to považovat za svůj nejlepší záběr vůbec. A vím jistě, že si budu druhých všímat ještě víc než doteď.

Krenstik: A já pořád dumal odkud ten mostík vyfotit aby to nějak vypadalo. Nenapadlo mě počkat do setmění. :D
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod VojtaS » 04 led 2015, 18:20

Foceno na FLEXARET VI (cca rok výroby 1960). Vyvoláváno vlastníma rukama mé drahé spolujezdkyně. Já řídím, ona fotí :)
Přílohy
mazdicka.jpg
1994 Mazda MX-5 Miata,Black/Tan, M Edition
EX: 1998 Mazda MX-5, Evolution Orange
VojtaS

Obrázky: 2

Příspěvekod Ryba » 04 led 2015, 18:20

Kousi, nechci kazit velkou radost, ale nemůžu si pomoct, mě na tý fotce nepřijde nic moc zajámavýho. Je dobře, že si v tom našel třeba svuj budoucí směr, víc si všímat lidí okolo, situací,... Každopádně to chce jít blíž . Tohle je prostě moc z dálky. Vim, že je to tady amatérskej kroužek, tak nechci kritizovat nadšence, ale streetphotography a zejméne teda newyorská škola je moje velká láska a myslim, že zrovna v tomhle tě můžu někam nasměrovat a posunout... jestli máš zájem, tak si zkus nastudovat jména jako Robert Frank, Elliot Erwitt, William Klein, Bruce Gilden, Joel Meyerowitz, Ricky Powel, Boogie, Bruce Davidson...

O spoustě se dají najít (hlavně první jmenovaný) skvělý dokumenty na youtube nebo vimeu... Nebo třeba serie s Bruce Gildenem na Vice je hodně poučná: https://www.youtube.com/watch?v=540JpC9IbEU, https://www.youtube.com/watch?v=jNilCJTcJxA

A na závěr rozhodně doporučuju zakoupit za pár dolarů / sehnat dokument Everybody Street ( http://everybodystreet.com/ )

Takže keepongoin a těšim se na další fotky z ulice :)
Ryba
špion

Příspěvekod kousmen » 04 led 2015, 18:51

Jak říkáš, jsem amatér a mám za sebou nulovej vývoj a inspirovanost tvorbou ostatních mi nic neříká. Fotil jsem vždycky jen tak jak každej jarda fotí na kompakt. Z cest mám jenom ty fotky, který žádají ostatní a okolí si všímám, jen je nefotím. Když jsem ale viděl tuhle fotku, tak mi to vnuknulo pocit, že bych to všechno fotit měl, takže mě to právě nasměrovalo, jak říkáš. To, že je to fotka obyčejná vím. Ale ostatní mám úplně o ničem, takže mě jednoduše nadchla a je mojí jedinou smyslnou. Vidím v tom tu rozmanitost vnímání. To, že ačkoliv jsou jedna černá druhá bílá, tak se snaží spolu komunikovat a ukazovat co je zaujalo i když je to ve stejnej moment na stejným místě něco úplně jinýho. Děti se víc dívají hore a dospělí dolů. Prostě to v sobě cosi má.
Rozhodně bych si netroufnul se srovnávat s umělci pouliční fotografie a prozatím ani nemám ambice se do něčeho podobnýho pouštět. Jen bych ve svým albu chtěl víc takových fotek než těch běžných, kde se ti příbuzní usmívají do objektivu.
Každopádně ale díky. Něco z toho určitě prostuduju a třeba mě to nadchne a přinutí k tvorbě. Minimálně bych mohl zjistit jak na to líp. Pokud bych se dal na uměleckou dráhu focení, tak mi je blízká konceptuálnost a mystika po hromadě, takže něco úplně jinde. Každopádně všechno street rád obdivuju a do ničeho street jsem se v životě nepustil, což je smutný, ale i z toho pozorování tvorby a umění ostatních si hodně beru.
Je vidět, že ty k tomu máš hodně blízko a ať už street foto nebo skejt, tak všechny tyhle street zálžitosti žeru jako konzument ale bohužel jsem vesničan, co konzumentem ještě nějakou dobu zůstane. Do street foto jsem zatím ani nezkoušel pronikat hlouběji, ale teď aspoň vím kudy. Takže díky za udání směru. ;)
Invisible Ride
kousmen

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...