Co kdo díky stažené střeše ztratil, popř. naopak získal

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Co kdo díky stažené střeše ztratil, popř. naopak získal

Příspěvekod Vavris » 05 říj 2015, 13:39

Taky přidám historku. Ale spíš, než že bych to neplánovaně ztratil, jsem to... no však uvidíte :-)

Doma a na chráněných parkovištích nezamykám auta. NO a ještě s bývalou anniversárou jsem míval tendenci nechávat v létě při horkých dnech před prací i otevřenou střechu, popřípadě spuštěné okna - abych neměl v autě milion stupňů. Kolegové tento můj zvyk odpozorovali a jednou tak spěchám z práce ke své modré krasavici, nestíhám jak sviňa a asi 20 metrů od auta mi začlo být jasné, že je něco jinak...

Jinak bylo to, že jsem měl celý vnitřek zasypaný polystyrénovýma kroupama zhruba do úrovně rádia. Cca po 5 minutách jsem se prohrabal k pedálům a jelikož jsem vážně děsně spěchal a potřeboval to nějak vyndat, rozhodl jsem se jet... následujících 5 kilometrů jsem byl jako popcorn! Zatoulané jednotky krup pak náhodně vylétávaly z pod sedadel zhruba ještě další 2 měsíce.

Kolegové se mohli posrat smíchem, zvyk o nezamykání a nezvaírání mě to asi na měsíc přinutilo přerušit :mrgreen:
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Pochtli » 05 říj 2015, 14:04

Vavris: Dokážu si představit tvoje kolegy, svíjející se smíchy při zasypávání auta :lol:
MiataTurbo: Zmrzlina slušně pobavila :D

Nevím o ničem, co by mi za ty roky ulítlo. A dovnitř? Když jsem v Brně stál v koloně pod mostem, tak mi na hlavu spadla velká kapka vody.. A při jízdě z TTJS mi Jirka poslal na čelo šutrák, co mu odlétl z kola, naštěstí jsme jeli relativně pomalu..
NB 1.8 -> NB 1.6 -> NBFL 1.8 -> NB 1.6 Miracle (2000)
Toyota Avensis kombi 2.0 VVTi (2005)
Suzuki Swift 1.3 (1999)
Pochtli

Obrázky: 3

Příspěvekod George » 05 říj 2015, 14:06

mě odletěla spousta různých papírku (parkovací lístky apod) a v autě přistál mrtvý pták po nárazu na čelní sklo
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod Gomez » 05 říj 2015, 14:09

George píše:..v autě přistál mrtvý pták po nárazu na čelní sklo

:D :D LOL
Jedinečnost každé přítomnosti se neustále obětovává nějaké budoucnosti..
NB 12/1999 - 1.6 - ex
NC 12/2005 - 2.0
Gomez

Obrázky: 19

Příspěvekod drzko » 05 říj 2015, 15:35

mne sa tiez minule podarilo upratat nejake papiere po ceste, ale sranda bola ze to bolo v momente ked som minal kamion v protismere.
1.8 NBFL
drzko

Příspěvekod AndrewG » 05 říj 2015, 16:27

vtipnejšiu príhodu mám z jazdy fóbiou, keď mi okuliare rovno zo stredu palubnej doske v zakrute vyleteli von oknom...boli to cinske okuliare tak som to nejako neriesil, par krat pred tym sa mi ich podarilo chytit na poslednu chvilu no raz to prist muselo... :D a este k miate...som si spomenul ako som ju viezol domov po kúpe tak som si zlozil okuliare vzadu ako sa končí strecha...samozrejme som na to zabudol sadol do auta a huraa domov... naštastie som to asi po 2km zistil a boli tam :-)
AndrewG

Příspěvekod mojžo » 05 říj 2015, 21:17

Ja strechu vždy natiahnem, lebo asi hneď po kúpe som nechal so strechou dole a sedadlo mi osral vták.
Ale ako len povytiahnem, poistky nezatvaram
mojžo

Příspěvekod cafe-racer » 05 říj 2015, 21:47

Čepice : zatím mi naštěstí parkrát jen tak "povylétla", ale už jsem se naučil ji fakt narazit na hlavu. Jinak je aerodynamická vlna od protijedoucího kamionu fakt výzva.
Pes : normálně leží v nohách u spolujezdce. Mazda je ale fakt tvrdá a podařilo se mi vymést díru v asfaltu tak, že se čubka lekla a skočila asi 70cm do vzduchu. Se staženým okýnkem moc nechybělo.

A jinak překvapivě mám větší trable se zavřenýma autama. Že si čas od času položím na střechu kafe (a pak ho uvnitř marně hledám) je tak nějak normální. Rekord jsou asi na střeše položený desky s papírama do banky a cca 20tis hotovostí, byl to starej P205 a desky se zasekly o střešní okno a vydržely 5km jízdu městem. Ufff.
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod PetrH » 05 říj 2015, 22:57

Ja zrovna nedavno mastim cca 150, cepici narazenou a najednou proti me kamion a uz jsem jen zaslechl, jak cepice cinkla vzadu o rollbar. Kouknul jsem do zrcatka, ale nevidel jsem kam letela.
Na prvni odbocce se chystam otocit a vratit se pro ni a vida, lezi na slozene strese za ramem :)
PetrH

Obrázky: 1

Příspěvekod Mike » 06 říj 2015, 09:38

Moc hezký téma.
Já teda kničemu nepřišel, jenom jsem obohatil přírodu o spoustu bordelu ve formě pytlíků od baget, takovejch těch plastovejch futrálů od krokodýlích sendvičů. Za což se teda stydim.
A myslim, že kdysi to odnesla nějaká čepice.
To nechávání věcí na autě je taky moje libůstka. Nedávno jsem nechal na Turbíně plechovku s půllitrovým šokem...otevřeným. Naštěstí mě na to upozornil kamarád. Dost by mě to naštvalo, protože by mi určitě protekl do kufru skrz netěsnící pant a plechovka poškrábala kastli.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...